IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2010, 15:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama cami konusunda geri adım attı




Geri adım attı


Obama cami konusunda geri adım attı

Obama:Oraya bir cami dikmenin makul olduğu hakkında bir yorum yapmıyordum ve yapmayacağım.



ABD Başkanı Barack Obama Cumartesi günü yaptığı açıklamalarda Müslümanların 11 Eylül'ün enkazı yakınlarında bir cami ve toplum merkezi inşa etmesiyle ilgili sözlerinin özel olarak o projenin makul olmasıyla ilgili olmadığını, bunun dini ne olursa olsun devletin herkese eşit davranması prensibine işaret ettiğini söyledi.

Eşi ve küçük kızıyla Körfez'e giden Obama Cuma gecesi Beyaz Saray iftarındaki sözlerine açıklık getirdi. Obama'nın bu hamlesi Başkan'ın mevkiini birçok New Yorkluyu kızdıran bir projeyi desteklemek için kullandığı yönünde özellikle Cumhuriyetçilerden gelen eleştirilere bir cevap verme çabası olarak algılandı.

Obama açıklama yapmadan önce Beyaz Saray yetkilileri Başkan'ın projenin reklamını yapmak gibi bir çabası olmadığını, konuşmasının asıl amacının Amerikan değerleri ve din özgürlüğünden bahsetmek olduğunu belirtti. Obama da Körfez'de yaptığı açıklamada "Bu ülkede dini ya da ırkı ne olursa olsun yasalar dâhilinde herkese eşit muamele uyguluyoruz" dedi.

"YANLIŞ ANLAŞILDIM"
Başkan "Oraya bir cami dikmenin makul olduğu hakkında bir yorum yapmıyordum ve yapmayacağım. İnsanların ülkemizin kurulduğu günlerden bugüne gelen bir hakkından söz ediyordum. Bu meselelerin bazıları ne kadar zorlu olursa olsun bir toplum olarak kimliğimize ve değerlerimize odaklanmamızın çok önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Cuma geceki iftarda Obama "Bir vatandaş ve bir başkan olarak bu ülkede Müslümanların dinlerini yaşamaya herkes kadar hakları olduğunu düşünüyorum" demişti.

Ancak Cumartesi günü Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçiler grubu başkanı John Boehner, Obama'yı eleştirenler arasındaydı. Boehner, "Bu camiyi inşa etme kararı fazlasıyla can sıkıcı. Başkan'ın verdiği destek de öyle" diyen Boehner Amerikan halkının camiyi desteklemediğini söyledi.

"GEREKSİZ RAHATSIZLIK YARATILIYOR"
Temsilciler Meclisi'nin bir diğer Cumhuriyetçi üyesi Peter King, Müslüman toplumunun camiyi inşa etmeye hakkı olduğunu ancak inşaatın çok fazla insanı gereksiz yere rahatsız ettiğini belirtti.

King, "Başkan Obama hata yapıyor. Müslüman toplumunun enkazın gölgesine cami inşa etmesi duyarsız bir tavır. Müslüman toplumunun cami inşa etme hakkı var, ama çok acı çeken birçok insanı gereksiz yere rahatsız ederek bu haklarını kötüye kullanıyorlar. Obama'nın yapması gereken doğru şey Müslüman liderlerden ölenlerin ailelerine saygı göstermelerini istemek ve camiyi enkazdan uzaklaştırmaktır. Maalesef Başkan, siyasi doğruculuğa teslim oldu" dedi.

"HOLOKOST MÜZESİNİN YANINA GAMALI HAÇ DİKMEK GİBİ"
Temsilciler Meclisi eski Başkanı Newt Gingrich de cami planını ve Başkan'ın sözlerini kınadı.

"Başkan'ın radikal İslam'ın güçlenmesine yardım etmeyi sürdürmesinde şaşılacak bir şey yok. Dün akşam söyledikleri yanlış ve tutarsızdı. Doğrusunu söylemek gerekirse bunun din özgürlüğüyle bir ilgisi yok" diyen Gingrich caminin Müslümanların "zaferinin" bir işareti olacağını belirtti. Gingrich "Bu Holokost müzesinin yanına gamalı haç dikmek gibi bir şey" ded


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adım, attı, cami, geri, konusunda, obama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Putin'den Ukrayna konusunda geri adım AngeL Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2014 21:28
Adobe geri adım attı! Deep Bilgisayar Donanımı 0 17 Mayıs 2012 17:58
İsrail Geri Adım Attı. Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Haziran 2010 21:28