IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2010, 21:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gülen hakkında merak edilen o soru




Amerikalı Profesör Helen Rose Ebaugh, dünyanın birçok yerinde İslam, geri kalmışlıkla, eğitimsizlikle bağdaştırıldığı bir ortamda Fethullah Gülen'in Müslümanların eğitimli, modern, bilime bağlı ve aynı zamanda İslami hayatı yaşayabilen insanlar olduğunu bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.
Bir dizi konferansa katılmak için İskandinavya'ya gelen ünlü Sosyolog, Danimarka'da faaliyet gösteren Dialog-Forum Derneği'nin organize ettiği bir akşam yemeğinde Danimarkalı akademisyenlerle bir araya geldi. Prof. Dr. Ebaugh burada Danimarkalı akademisyenlerin Fethullah Gülen ile ilgili sorularını cevapladı ve "Gülen Hareketi" isimli kitabıyla ilgili bilgiler verdi.
11 Eylülden önce Amerikalıların İslamiyet'le ilgili çok az bilgiye sahip olduğunu söyleyen Prof. Ebaugh bir anda bütün medyada radikal Müslümanların görülmeye başladığını hatırlattı. Halen Houston Üniversitesinde Din Sosyolojisi dersi veren Ebaugh, Hocaefendi'nin böyle bir ortamda çıkarak yaptığı açıklamalarda terörü lanetlemesiyle İslamiyet'in farklı bir yüzünü ortaya koyduğunu belirtti. Birçok Amerikalı gibi kendisinin de ilk kez bu açıklamalarla Fethullah Gülen adını duyduğunu söyleyen Ebaugh, daha sonra yaptığı araştırmalarla Gülen Hareketini derinlemesine inceleme fırsatı bulduğunu ifade etti.
Prof. Ebaugh bu araştırmalar sırasında hem Türkiye'de hem de ABD başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde Gülen Hareketiyle ilişkili birçok kurumu ziyaret ettiğini, yüzden fazla kişiyle de birebir görüşmeler yaptığını dile getirdi. Bu görüşmeler ve araştırmalar sonrasında edindiği bilgileri "Gülen Hareketi: Kökleri Ilımlı İslam'da Olan Kentli Bir Hareketin Sosyolojik Analizi" isimli kitaba taşıdığını ifade eden Prof. Ebaugh, amacının Fethullah Gülen'i ve Gülen hareketini batı toplumlarına tanıtmak olduğunu söyledi.
DEĞİRMENİN SUYU, HAREKETİN İÇİNDEKİ İSTİSNASIZ HERKESİN KATKIDA BULUNMASINDAN GELİYOR
Prof. Ebaugh geçtiğimiz Mart ayında piyasaya çıkan kitabında Gülen Hareketinin ekonomik yapısı üzerinde geniş bir şekilde duruyor. Kitabın "Water for the mill" (Değirmenin Suyu) isimli bölümünde Türkiye'de sık sık dile getirilen "Değirmenin suyunu nereden geliyor" sorusuna cevap veren Prof. Ebaugh, Gülen Hareketi içerisinde varlıklı iş adamlarından fabrika işçilerine kadar istisnasız herkesin mali katkıda bulunduğunu kaydetti.
Sadece erkeklerin değil kadınların da katkıda bulunduğunu ifade eden Prof. Ebaugh, paylaşımın Türk-İslam kültürünün önemli bir parçası olduğunu söyledi. Kitabında bu konunun üzerinde geniş bir şekilde durduğunu hatırlatan Prof. Ebaugh, önümüzdeki dönemde Türkçeye de çevrilmesi planlanan kitabın birçok sorunun cevabı olacağını ifade etti.
ELEŞTİREN ÇOK BELGE GETİREN YOK
Amerika'nın önde gelen sosyologlarından biri olan Prof. Dr. Helen Rose Ebaugh, Gülen Hareketi'yle ilgili araştırmalarına başladıktan sonra farklı kesimlerden Gülen'i oldukça sert bir şekilde eleştiren birçok mektup aldığını söyledi. Birçok kişinin bu mektuplarda kendisini Gülen Hareketi'nin gerçek yüzünü bilmemekle suçladığını ifade eden Prof. Ebaugh, "Bazı kesimler Fethullah Gülen'i ve Gülen hareketini sürekli ve sert bir şekilde eleştiriyor. Ancak o kişilerden eleştirilerini ispatlamaları yani ortaya bir belge koymaları istendiğinde sessiz kalıyorlar. Ben kitabımın hazırlıkları esnasında eleştiri sahiplerinden, iddialarını destekleyen belgeleri bana göndermelerini istedim; ancak gönderemediler. Çünkü yok." dedi. Fethullah Gülen'in Türkiye'de uzun bir mahkeme sürecinden geçtiğini hatırlatan Prof. Ebaugh, bu süre içerisinde kendisini suçlayanların her türlü iddiayı değerlendirdiğini; ancak Gülen'i mahkum edebilecek en ufak bir suç dahi bulamadıklarını söyledi.
OKULLAR ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP
Halen Houston Üniversitesinde Din Sosyolojisi dersi veren Prof. Helen Rose Ebaugh, Gülen hareketinin dünyaya en büyük katkılarından birinin şüphesiz okullar olduğunun altını çizdi. Prof. Helen Rose, Okulların hem hareketin geleceği için hem de dünyanın geleceği açısından son derece faydalı olduğunu ifade etti. Araştırmaları esnasında Türkiye ve Amerika'daki çeşitli eğitim kuruluşlarının yöneticileriyle görüştüğünü ifade eden Prof. Ebaugh, "Gülen okullarında eğitim gören birçok genç, günümüzde dünyanın birçok ülkesinde görev yapıyor. Zaman ilerledikçe bu insanlar Gülen'in fikirlerini daha geniş kitlelere taşıyacaktır." dedi.
TARAFSIZLIĞIMI KORUYABİLMEK İÇİN GÜLEN İLE GÖRÜŞMEYİ DÜŞÜNMEDİM
Geçtiğimiz Mart ayında piyasaya çıkan ve önümüzdeki dönemde Türkçeye de çevrilmesi planlanan "Gülen Hareketi: Kökleri Ilımlı İslam'da Olan Kentli Bir Hareketin Sosyolojik Analizi" isimli kitabın yazarı Prof. Dr. Helen Rose Ebaugh, bu güne kadar Fethullah Gülen ile hiç görüşmediğini ifade etti. Kendisinin de Amerika'da yaşadığını hatırlatan Prof. Ebaugh, "Araştırmalarımı yaparken tarafsızlığımı koruyabilmek için kendisiyle görüşmedim." diye konuştu.
ANAYASA REFERANDUMU TÜRKİYE'Yİ AB'YE YAKLAŞTIRIR
Prof. Ebaugh, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek anayasa referandumuyla ilgili özel bir açıklama yaptığını ilk duyduğu zaman oldukça şaşırdığını söyledi. Ancak anayasa reformunun Türkiye için önemini anladığında Fethullah Gülen Hocaefendi'ye hak verdiğini ifade eden Prof. Ebaugh, "Normalde siyasi olayların dışında kalan Fethullah Gülen'in özel bir açıklama yapması bile anayasa reformunun ne kadar önemli olduğunu göstermeye yeter." dedi.
Anayasa reformunun Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne yaklaştıracağının altını çizen Prof. Ebaugh, "AB'nin Türkiye'ye hayır demesi anayasa reformunun geçmesinden sonra daha da zorlaşacaktır." dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Ağustos 2010, 21:25   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gülen hakkında merak edilen o soru




Bazı insanları eleştirirken o insanı iyi tanımalı ve derinlemesine araştırıp ve düşünüp sonra eleştirmeliyiz. Ama şuan ülkemizde bu tarz eleştiren kişi sayısı cok az hatta neredeyse yok. Misal Fetullah Hoca Amerikada milletin agzında Bu Hoca CIA ajanı onların adamı vs vs laflar. Peki bu Hocanın ABDye neden gittigini bilen kac kişi ? Bilmem belki bazılarınız hatırlar Yıl 2005 Fetullah Hoca Milliyetten Mehmet Gündem'e Röpörtaj verdi ve bu röpörtaj 22 gun boyunca O gazetede yayınlandı bu röpörtajda Hoca hakkında herşey yazıyor bilinen veya bilinmeyen herşey. Bu adamın saglık sıkıntısı var o yuzden ABDde ama istese gelir gelmemesinin sebebini zaten kendi acıklıyor ; Ben Türkiyeye Gelirsem Ülkede bir kaos ortamı olabilir ben bu sorumlulugun altına giremem diyor. Ne kadar samimidir o bilinmez ama söyledigi budur.Gülen Hareketinin bir diger Takdir edilesi yanı 120 Ülkedeki okulları. Bu okullarda bizim dilimiz ve kültürümüzde ögretiliyor ve her sene Türkçe olimpiyatları yapılıyor ülkemizde. Bu Senede 8. olimpiyat yapıldı ve 120 ulkeden 750 cocuk katıldı. Bu Bence müthiş bir olay ve takdir edilmesi gerek. Ama insanlar bilmedigi şeylere o kadar ön yargı ile yaklaşıyorlarki takdirden cok karşı cıkıyorlar. Ve şunuda düşünmek lazım ; Bu Adam ve hareketi üzerine onlarca Konferans yapıldı bu konferansı Yapanlarmı Yanlış düşünüyor Yoksa bizlermi ?


Konu glu tarafından (16 Ağustos 2010 Saat 13:32 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 15 Ağustos 2010, 21:55   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gülen hakkında merak edilen o soru




FG harekatının gerçek amacını burda tartışmak istemiyorum. Tartışırsam konu çok büyük yerlere gidecektir. Şu durumda devlet adamları birşey yapamıyorken benim burdaki yazılarım birşeyi değiştirmeyecektir.

Bu FG ve onun herakatı o kadar iyi olsaydı, Türkiye'nin yaptığı kpss ve pmyo sınavlarının sorularını çalıp kendi cemaatindekilere ve onların esnaf diye nitekeledikleri kişilerin çocuklarına vermezdi !

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 

Alt 16 Ağustos 2010, 10:14   #4
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gülen hakkında merak edilen o soru




CanDostu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
FG harekatının gerçek amacını burda tartışmak istemiyorum. Tartışırsam konu çok büyük yerlere gidecektir. Şu durumda devlet adamları birşey yapamıyorken benim burdaki yazılarım birşeyi değiştirmeyecektir.

Bu FG ve onun herakatı o kadar iyi olsaydı, Türkiye'nin yaptığı kpss ve pmyo sınavlarının sorularını çalıp kendi cemaatindekilere ve onların esnaf diye nitekeledikleri kişilerin çocuklarına vermezdi !

PMYOda dönen oyunları herkes biliyor önceleri bir cok cemaat ve kesim soruları alıyordu bu sadece Hocanın adamları yapmyordu. Yukarıdaki yazımın son satırında yazdım bunca konferans düzenliyen insanlarmı yanlış tanıyor yoksa bizlermi ? Bizimkisi kulaktan dogma bilgiler kaçımız araştırmıştırki ? Bir elin parmagını gecmeyecegine adım kadar eminim. Bizim toplumumuzda bu var Sadece bu Hoca ile alakalı bir durum değil cogu insan'ada aynı şeyler yapıldı. Araştırmadan soruşturmadan bu adamların bir coguna iftira atıldı. En basitinden Beziüzzaman Said-i Nursi hz'leri için binlerce iftira atıldı şimdi noluyor ? Cogu siyasi lider veya profesör bilerek veya bilmeyerek Üstadın sözlerini kullanıyor onu örnek gösteriyor. Biz birşeyi bilmesekte Allah herşeyi görüyor. Samimi değilse Allah cezasını verir zaten

 

Alt 16 Ağustos 2010, 12:55   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gülen hakkında merak edilen o soru




Adam kendi insanlarina sahip cikip.. desteklicene.. yabancilara baglaniyor. yabancilarin dusuncelerine uydugu icin onlarda onu tutuyor.. burada bile Gulen yeri var katolik universitede.. Nerden geliyor bu paralar..

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 16 Ağustos 2010, 13:08   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gülen hakkında merak edilen o soru




Noyan Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Açıkçası ben Fettullah Gülen taraftarı bir insan değilim. Fakat göz var, nizam var arkadaşlar. Çok değil, öz benlik dediğimiz olgu çerçevesinde biraz gözlem yaparsanız o adamı çözersiniz.

Bu adam Türkçe olimpiyatları yapıyor. Yabancı ülkelerde öz ve öz Türk öğretmenlerle gidiyor, Türkçe eğitimi veriyor, Türk okulları açıyor. Ne Arapları götürüyor, ne Arapça dersi verdiriyor.

Deniyorki bu adam neden Amerika'da o zaman? Be kardeşim. Elin gavuru ülkemize girip küresel çete işlevleri yürütürken, kendi ülkesinde "Neden Türkiyede?" diye bir laf çıkıyor mu? Bu demek değildir ki Fethullah Gülen de Amerika'da operasyonel savaşlar veriyor. Fakat Amerika özgürlükler ülkesi. Benim yasalarıma tehdit olmayın, gerisi önemli değil diyor adamlar. Bugün bir Fethullah Gülen, Necmettin Erbakan, rahmetli Bülent Ecevit, rahmetli Alparslan Türkeş Türkiye'nin ayrı görüşlerdeki temel yapı taşlarıydı. Fakat hepsi iyi birer arkadaştı. Bu liderlerden üç tanesi aynı hapishaneye düştüğünde aynı lavobalarda duş almış, aynı seccadelerde namaz kılmışlar, aynı gayenin muhabbetini etmişlerdir.

Fethullah Gülen taraftarı değilim, fakat taktir ediyorum...

GuzeL AcıkLaman İçin Teşekkürler Hangimiz Türkcemiz üzerine Bukadar Bir yatırım yaptı tamam adam kendi ekibini on planda tutuyor ama o ekip kac kişi kac kişi burdan evine ekmek getiriyor bir baskaları gibi hırsızlıkmı yaptırıyor

 

Alt 16 Ağustos 2010, 13:23   #7
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gülen hakkında merak edilen o soru




Feronia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Adam kendi insanlarina sahip cikip.. desteklicene.. yabancilara baglaniyor. yabancilarin dusuncelerine uydugu icin onlarda onu tutuyor.. burada bile Gulen yeri var katolik universitede.. Nerden geliyor bu paralar..

Keşke biraz araştırsaydın. Bu Hoca ve arkadaşlarını ciddi manada 1-2 seneden fazla araştırdım bu cemaatten bir cok arkadaşım var sevdigim insan var. İlk gunlerde bende aynı soruyu sordum"Sizin bu para nereden geliyor allasen hoca ABDden kredimi alıyor" vs laflar diyordum sonra araştırınca şunu gördüm ; Bu işe gönül vermiş adamlar evlerinden kısıyorlar midelerinden kısıyorlar cocuklarından kısıyorlar okul acılsın veya farklı bir eğitim kurumu acılsın diye ellerinden gelen en fazla yardımı yapmak için didiniyorlar. Ve diger okullardan kazanılan paranın bir kısmı o okul için diger kısmıda yeni acılacak eğitim kurumları için harcanıyor. Hoca yabancılara uymuyor yabancılar hocaya saygı duyuyor. Yabancılar bu adamın neler yaptıgını araştırıyorlar. Evet bu insanlarında yanlış bir cok şeyi var ama cok dogru yaptıkları onlarca şeylerde var. Bardagın dolu tarafından bakmak lazım şuan Türk kültürü ve dili bu insanlar sayesinde diger ülkelerde biliniyor ve konuşuluyor. Bu insanlar fedakarlık yapıp Afrikaya gidiyorlar oradaki insanlara yardım ediyorlar türkçe ögretiyorlar.Düşünün Bogaziçi,ODTÜ veya İTÜ mezunu gencler hiç bir karşılık beklemeden afrikaya asyaya veya latin amerikaya gidiyorlar bunların yaptıklarını takdir etmek yerine neden hala karşı cıkılır anlamıyorum. Objektif bakmak lazım. Komple desteklemiyorsan bile dogru yaptıkları şeyleri desteklemek lazım. Gerci ülkemizde böyle birşey söz konusu değil, bu insanlar hakkında iyi birşey söylediginde Hemen "Cemaatci yaftası yiyorsun veya Gerici yaftası" Bu insanlar sayesinde Afrikadan birisi cıkıp Türkiye hakkında iyi kötü bir bilgi elde ediyor.Bu kişiler biz istemesekte yurt dışında bizleri temsil ediyorlar.

 

Alt 16 Ağustos 2010, 14:12   #8
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gülen hakkında merak edilen o soru




Dana altında buzağı aramamak lazım. Benim işim olmaz Fethullah Gülen ve cemaati ile ama hakketen Noyan'ın da dediği gibi göz var nizam var. Elin gavuru memleketimizde fink atıp bizi birbirimize düşürmeye çalışırken, ajanlar gönderip Çeçen komutanları öldürürken sen kalkmış diyorsun ki Fethullah Gülen felancı filancı... Kendi memleketimizde fink atan gavur için, ÇUŞlar* için, kapitalist sistem için gıkımızı çıkartmayız; ama Atatürk'üz çizgisinden ilerliyoruz diye dini anlayışı yoğun bir şekilde yaşayan ve kendi cemaatini kurmuş birisine b.k atarız. Bize ne Fethullan Gülen'in anlayışından? Sen mi hesap soracaksın ahirette? Bırak ne yaparsa yapsın. Ama bu adam ne yapmış. Bu ülkeyi yöneten 7 tane ailenin yapmadığını yapmış. Nedir o? Yurtdışında Türk okulları açmış, hristiyan misyonerlerin Afrika'nın pigmelerine kadar gidip hristiyanlığı yaydığı gibi o da kendi dinimizi yaymış. Kötü birşey mi bir Müslümanın kendi dinini dünyaya yayması hı!? Biz hani %99u müslüman olup Allah 1 Peygamber 1 diyen bir millettik ne oldu!? O 7 tane aileden hangisi Türkiye dışında bir okul açıp kendi kültürümüzü yaymış ki!? Ancak elin gavurunun şirketinin kasasını doldurmakla meşguller... Ayıptır millet.. Ayıp. Sevmeyebilirsiniz bir insanı ama sevmiyorsunuz diyede kulaktan dolma bilgilerle ile günah keçisi ilan edemezsiniz...

 

 

Etiketler
edilen, gülen, hakkında, merak, soru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En çok merak edilen soru: Kim bu Bonomo PassioN Haber Arşivi 0 10 Ocak 2012 20:53
En Çok Merak Edilen Sorular. Frozen Esrarengiz Olaylar 0 22 Mart 2011 20:10
Erkek kısırlığı hakkında merak edilen sorular Frozen Ah Erkekler 0 20 Mart 2011 19:19
Merak edilen sorular Freedom İslamiyet 0 28 Ocak 2010 23:22
Merak Edilen Bilgiler !!!! eXLove Merak Ettikleriniz 0 25 Eylül 2009 10:06