IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2010, 21:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sigarayı bırakana altın ve takım elbise!




Kahramanmaraş-Adana karayolu üzerinde Piserro markasıyla takım elbise ve gömlek üretimi yapan firmanın sahibi Ali Rıza Kısakürek, 8 yıldan bu yana sigara ile mücadele ediyor.

Gençlik yıllarında bir süre sigara içtiğini anlatan Kısakürek, “10 yıla yakın sigara tiryakiliğim oldu. Tabi o zamanlar gençtik ve sigaranın zararları ile ilgili çok bilgi sahibi değildim. Bir gün sigarayı ağızlıkla içmiştim ve sigaranın zehrini orada görünce tuhaf oldum. O anda sigarayı bırakmaya karar verdim” dedi.

45 yıllık konfeksiyoncu olduğunu hatırlatan Kısakürek, 8 yıl önce kendi fabrikasında sigara ile mücadeleye başladığını ve geldiği noktada önemli bir başarı elde ettiğini ifade etti. Fabrikada 600 kişinin çalıştığını aktaran Kısakürek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fabrikada kesinlikle sigara içilmeyeceğini çalışanlarıma anlattım. Ama bunu yaparken sert biçimde yapmadım. Sigaranın zararlı bir şey olduğunu ve içilmemesi gerektiğine vurgu yaptım. Sonra sigarayı bırakan personelime çeşitli hediyeler vermeye başladım. Örneğin son paketini ve çakmağını getiren personele önce altın sonra takım elbise hediye ettim. Bunda da başarılı olduğuma inanıyorum. Çünkü ilk başta personelimin neredeyse yarısı sigara tiryakisiydi. Ama şimdi bu rakam yüzde 5’lere kadar düştü.”

Fabrika içerisinde sigara ile ilgili sembolik bir köşe yaptırdığını dile getiren Kısakürek, son sigarasını getiren personelin çakmak ve sigaralarını da bu köşede sergilediklerini kaydetti.

Bu arada iş başvurusunda bulunanlara “sigara içiyor musunuz?” şeklinde soru sorduklarını belirten Kısakürek, “Eğer kişi ’evet’ yanıtını veriyorsa ’sigarayı bırakır mısınız?’ sorusunu soruyoruz. Eğer ’bırakmam’ diyorsa, kesinlikle işe almıyoruz. Ama sigarayı bırakmayı düşündüğünü söylerse işe alıyoruz” şeklinde konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bırakana, elbise, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Takım Elbise Giyme Kuralları PauL Ah Erkekler 0 26 Kasım 2011 09:48
Takım Elbise Caddeci Fıkra 0 09 Eylül 2011 20:19
Takım Elbise Modelleri YapraK Ah Erkekler 8 22 Nisan 2010 16:37
Sigarayı bırakana yüksek maaşlı iş Feronia Haber Arşivi 0 11 Şubat 2010 10:53
Sigarayı Bırakana Bir Ay Bedava Traş тєαм Haber Arşivi 0 15 Aralık 2007 10:36