IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2010, 06:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Gül'den randevu bekliyor!




Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk, "Kırılma noktasındayız" diyerek, Cumhurbaşkanı Gül'e barış için diyalog çağrısında bulundu. Sabah gazetesine konuşan Türk "Bu süreç bir fırsat, doğru kullanılmalı" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, PKK'nın 20 Eylül'e kadar eylemsizlik kararının ardından, ateşkesin kalıcı olması için harekete geçti. "Kırılma noktasındayız" diyen Türk, "Bu süreç bir fırsat, doğru kullanılmalı" dedi. Diyalog arayışı içinde olduklarını vurgulayan Türk, "Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşme imkânı tanınırsa çok yararlı olacak. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani randevu talebimize olumlu yanıt verdi. Bu ziyaret öncesi gerçekleşirse çok iyi olacak. Hiçbir sorun tek taraflı iyi niyetle çözülmez. Karşılıklı olarak neler yapılabileceğini konuşmak gerekiyor" dedi.

PKK'nın eylemsizlik kararında çağrıları etkili olan DTK, bu hafta sonu Diyarbakır'da toplanacak. Toplantılarda, "Ateşkesin kalıcı olması nasıl sağlanır, çözüme giden yol nasıl açılır?" sorularına yanıt aranacak. PKK'nın 20 Eyül'e kadar tek taraflı aldığı eylemsizlik kararının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Türk, "Kürt sorununun çözümü ertelenemez noktada. Erteleyerek çözüm üretilmez. Bir barış stratejisi oluşturulmalı. Türk ve Kürt halkını rencide etmeden bir plan hazırlanmalı" dedi. Ahmet Türk şu mesajları verdi:

ÖNÜMÜZDE TARİHİ FIRSAT VAR : Hafta sonu Diyarbakır'da DTK toplayacağız. Oraya aydınları da davet edeceğiz. Ateşkesin kalıcı olmasının şartlarını koyacağız. Buradan sıcak sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaşacağız. Bizim tek derdimiz barış. Önümüzde tarihi fırsat var.

İNKÂRLA ÇÖZÜM GELMEZ : Kürtlerin varlığını inkarla geçmişteki mantıkla Türkiye'yi yönetmek artık mümkün değil. Meclis çatısına girdiğimizden beri biz silahların susmasını çatışmaların durmasını istediğimizi dile getirdik. Barış çığlıklarımız karşılık bulmadı. Artık Türkü, Kürdü bu ülkede yaşayan herkesi kucaklayacak bir anlayış ortaya çıkmalı. Biliyorum ki halkımız sevgiyle kucaklaşmaya hazır.

SANCILAR NORMAL: Biz Kürt sorununu iç dinamiklerimizle çözebilir barışa çevirebiliriz. Tabii ki sancılar olacaktır. Bu sorunun temelini görmeden sürekli erteleyerek çözüm bulunamayacağını son 25 yılda hepimiz gördük. Artık Türkiye bu sorunları çözecek irade göstermeli. Bu noktada uzlaşma zemini yaratırsak referandum tartışmasının da hiçbir önemi kalmaz. Ortak aklı ortaya koyacak mıyız? Önemli olan bunun yanıtı.
GÜVEN DUYULACAK ORTAM OLUŞMALI: Biz Türkiye halkının güven duyacağı bir ortam yaratılmasını istiyoruz. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Aydınlar, sivil toplum örgütleri ve bu sorunu aklı selimle yaklaşan siyasi partiler ve Kürt sorununu siyasi malzeme yapmadan çözüme odaklanmalı. PKK bir ateşkes çağrısı yaptı. Bu önemli bir adım. Karşılık bulmalı.

ÇELİK'TEN TÜRK'E YEŞİL IŞIK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yaptığı değerlendirmede barışın kalıcı olması için silahların susması gerektiğini vurgularken, "Ateşkes sadece Ramazan diye olmaz. İnsan canına hiçbir zaman kıyılmaz. Silahlar sonsuza kadar susmalı. Bu konuda adım atan bütün sivil örgütlere kapımız açık" dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bekliyor, gülden, randevu, türk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adalar'ın Müstakbel Kardeş Şehri Szentendre, Türk Yatırımcı Bekliyor System Haber Arşivi 0 17 Kasım 2011 03:23
463 Randevu!.. atear Milli Takımlar 0 04 Haziran 2009 10:58