IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2010, 19:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hükümet memura 'hayır' dedi




KESK'in, Memur-Sen tarafından da desteklenen ''toplu görüşmenin referandumdan sonra toplu sözleşme olarak devam etmesi'' önerisi kabul edilmedi. Görüşmeler, ''toplu görüşme'' şeklinde devam edecek.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında, Başbakanlık Merkez Binada gerçekleştirilen toplu görüşmenin ikinci turunda, KESK'in ilk toplantıda gündeme getirdiği ve Memur-Sen'in de destek verdiği öneri görüşüldü.
Sendikacılardan alınan bilgiye göre, ''Önerinin gerçekleşmesinin önünde hukuki engel bulunması ve tüm tarafların aynı görüşte olmaması'' gerekçeleriyle KESK'in talebi kabul edilmedi.
KESK BUNDAN SONRA MASADA OLMAYACAK
Görüşme, belirlenin gündem çerçevesinde ''toplu görüşme'' olarak devam edecek. KESK, bundan sonraki görüşmelere katılmama kararı aldı.
TOPLU GÖRÜŞMELERİN TARİHİ
Toplu görüşmelerde 2. tur tamamlandı. 3. ve 4. tur toplantılar 24-28 Ağustos'ta yapılacak.
KESK'TEN İDDİA
Görüşmelerde Kamu İşveren Kurulu adına yapılan konuşmada, Anayasa'ya 'Evet' denmesi durumunda bu taleplerinin gerçekleşeceğini' söylendiğini iddia eden KESK Genel Başkanı Evren, şunları kaydetti:
“KESK hiçbir siyasi partinin, siyasi iktidarın oylamasına alet olacak bir örgüt değildir. Biz hemen şimdi toplu sözleşme yapılabileceğinin altını çizdiğimiz halde 'Evet' ya da 'Hayır'a bağlı kalmaksızın böyle bir ötelemenin, emekçilerin birliği ve mücadelesi açısından önemli olduğunu söylememize rağmen maalesef Kamu İşveren Kurulu üyesi- sözde tarafsız bir kurul- siyasi parti lideri gibi konuştu. Tarafsız olmadığını biz biliyorduk ama bu şekilde ifade etmesi yanlıştır. Bunu kendisine de söyledik, uygunsuz bir konuşma olduğunu ifade ettik.
Kamu-Sen toplu görüşmelerde ısrarcı oldu. Biz bunu da kabul etmedik, doğru görmedik. Çünkü toplu görüşmelerden 8 yıldır sonuç alınamadığını görüyoruz. Kamu-Sen, Uzlaştırma Kurulu kararının kesin karar olması gerektiğini söyledi. Bunu da biz doğru görmüyoruz, çünkü Uzlaştırma Kurulu'na irademizi teslim etmeyiz. Sonuçta Sayın Bakan 4688 sayılı yasa çerçevesinde görüşmelere devam edileceğini ifade etti ve toplu görüşme gündemine başlandı.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dedi, hayır, hükümet, memura


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık