IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2010, 19:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HSYK'da çıkan krizin perde arkası




Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) atama krizi gittikçe büyüyor. HSYK, Turan Çolakkadı ve Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ü görevden almak istedi. Bakanlığın kararname taslağının geri alındığı yönündeki açıklamasına da HSYK'dan "Bakanlığın böyle bir yetkisi yok" cevabı geldi.
HSYK'da 12 hakim ve savcının görevlerinin değiştirilmesi için kriz çıkmıştı. Bu krizin aslında 12 hakim ve savcının değil, 24 savcı ve hakimin görevden alınması için yaşandığı açıklandı. HSYK'nın isteğiyle 24 hakim ve savcı görevden alınacak veya görev yerleri değiştirilecek.

HSYK, Kritik 12 atama dışında Özel yetkili mahkeme ve savcılıklarda görevli 24 hakim ve savcının yerinin değiştirilmesini istedi. Toplamda 25 özel yetkili hakim ve savcı bulunuyor. Bakanlık, görev süresi dolmayan hakim-savcı atalamarına karşı çıktı.
İşte görev yeri değişirilmek istenen isimler
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı

Mehmet ali Pekgüzel
Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz
Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen
Metin Özçelik
Mesut Çakır
İdris Hasan
Ali efendi peksal

Erzurum Ağır Ceza mahkemesi ve Diyarbakır Başsavcıları
Adalet Bakanlığı, Yaz Kararnamesi taslağının karara bağlanmayan yani ünvanlı hakim ve savcı atalamalaryla ilgili kısmının geri çekildiğini açıklamıştı. Bakanlık yaptığı açıklamada HSYK’daki önerilerin görüşülen davalara doğrudan müdahale sonucunu doğuracağını ifade etti.
HSYK: "BAKANLIĞIN YETKİSİ YOK"
Bu arada HSYK tartışmalarla ilgili yeni bir yazılı açıklama yaptı. HSYK, Adalet Bakanlığı’nın taslak kararnameyi geri çekme yetkisinin bulunmadığını açıkladı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), ''Kurulda görüşülmeye başlanılmış olan kararname taslaklarını Adalet Bakanlığı'nın geri çekme yetkisinin bulunmadığını'' öne sürdü.

HSYK'nın Yargıtay ve Danıştay'dan seçilen üyelerince yapılan yazılı açıklamada, ''Adalet Bakanlığı kaynaklı bu kriz, kurulun tüm yapıcı çabalarına rağmen, son yıllarda sistemli bir biçimde yürütülen kurulu yıpratma ve çalışamaz hale getirme uğraşının ürünü ve sonucudur'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca ''HSYK bu kararname döneminde de her türlü ön yargıdan uzak bir şekilde yetki ve sorumluluğun bilincinde olarak hareket etmiştir'' görüşü savunuldu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arkası, çıkan, hsykda, krizin, perde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
GS-BJK Maçının perde arkası ! esekherif Haber Arşivi 0 23 Eylül 2013 12:19