IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2010, 19:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'li vekilden Haberal ziyareti




CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Prof. Haberal'ın yanında 1 saat kalan Soysal, ‘Bu yargı sürecinde tutukluluk içimizi acıtıyor. Ben bu durumu insan hakları ihlali olarak görüyorum” dedi.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi gören Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın 3 metrekarelik bir odada makinelere bağlı olduğunu ve günde 15'e yakın ilaç kullanarak hayatını devam ettirmeye çalıştığını belirten Soysal, şunları söyledi:

“Bu yargı sürecinde, tutukluluk içimizi acıtıyor. Ben İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olarak Haberal'ın tutukluluğunun devam etmesini insan haklarının ihlali olarak görüyorum. Tutukluluk sürecindeki gözlemlerimin acısı ve utancı içerisindeyim. Haberal ile Referandum sürecini tartıştık. Referandumun yargıyı ele geçirme operasyonu olduğunu düşünüyorum. İkimiz de zamanında demokrasi için mücadele edip bedelini ödemiş insanlarız. Bu bedeli ödeyen insanların bugün bunları yaşaması iç acıtıcı. Bir korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu ziyaret eden Soysal, “Adli Tıp Kurumu, Hilmioğlu'nun sağlık durumu ile ilgili üniversitenin verdiği raporları bile kabul etmiyor” dedi. Hilmioğlu'nun bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu belirten Soysal,“Hilmioğlu bu dönemi hastene geçirdiği halde halen savunması alınmadı. Bu büyük bir hak ihlalidir” dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
chpli, haberal, vekilden, ziyareti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP’li vekilden beddua coquettishness Haber Arşivi 0 24 Kasım 2013 10:07