IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2010, 19:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Memur-Senden Umut Oran'a tepki




Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın açıklamalarını, orantısız, gerçekten uzak, karalamaya yönelik bir açıklama olduğunu söyledi.
Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, açıklamayı ciddiyetten uzak, temel bilgilerden yoksun, sadece 'çamur at, izi kalsın' mantığı ile yapılmış bir hezeyan olarak olarak değerlendirdiklerini kaydetti.
Toplu görüşmelere yönelik açıklamaların bu konudaki bilgisizliken veya art niyetten kaynaklandığını belirten Gündoğdu, 'Bu yöndeki açıklamalar, bu konudaki yasal düzenlemelerden habersiz olunduğunun ve bilgisizliğin bir göstergesidir. 4688 sayılı yasa, toplu görüşmelerin hangi memur sendikaları ile hangi esaslar üzerine yapılacağını ortaya koymaktadır.' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin anamuhalef partisinin genel başkan yardımcısının, Türkiye'nin en büyük memur konfederasyonunun üye sayısını bilmeden, iki buçuk katı artırarak telafuz etmesini anlamakta zorlandıklarını da ifade eden Ahmet Gündoğdu, acınacak bir durumla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Üye sayısına yönelik eleştiriye de cevap veren Ahmet Gündoğdu, şunları kaydetti:
'Memur-Sen'in üye sayısındaki artışı Ak Parti hükümeti ile özdeşleştiren Sayın Umut Oran, Memur-Sen'in bunca yıldır elde ettiği başarıyı, diğer memur konfederasyonlarının 2001-2002 yıllarında nasıl elde ettiğini de merak eder, araştırırsa bizim bildiklerimizi kamuoyu ile paylaşmış olacaktır. Ayrıca 2002 yılında Türkiye'de kamu çalışanlarının sendikalaşma oranı yüzde 48 civarında iken, bu rakam, 2009 yılında yüzde 58 civarındadır. Sayın Oran'ın, açıklamasında bahsettiği düşüşün aksine kamu çalışanlarının sendikalılaşma oranı artmıştır. Ancak bu oran da yeterli değildir. Kamu çalışanlarının sendikalılaşma oranı, Avrupa ülkelerindeki gibi, en az yüzde 75 olmalıdır.'
Ahmet Gündoğdu, KESK'in mücadelesini desteklediklerini ifade eden Umut Oran'ın, bu cümleleriyle adı geçen memur konfederasyonunu arka bahçeleri olarak görüp değerlendirdiği gerçeğini yanlışlıkla telafuz ettiğini düşündüklerini de ifade ederek, 'Kamu çalışanlarının haklarını CHP iktidarında kazanacaklarını söyleyen Sayın Oran, geçen yıl kamu çalışanlarının bir kazanımı olan 10 TL'lik toplu görüşme primini KESK'le işbirliği içinde Anayasa Mahkemesi'ne giderek iptal edirdiklerini unutmuş gibi hareket etmektedir.' ifadelerini kullandı.
Memur-Sen'in, hiçbir parti veya hükümetin yandaşı veya arka bahçesi olmadığını vurgulayan Ahmet Gündoğdu, bu tür iddia sahiplerinin, asıl hangi sendika genel merkez yönetimleri ve konfederasyon başkanlarının partiler ve örgütler tarafından belirlendiğine bakması çağrısında bulundu.
Gündoğdu açıklamasında, Türkiye'nin en büyük memur konfederasyonu olan Memur-Sen'in başarısı ve büyüklüğünün, ayak oyunları ve hezeyanları yansıtan açıklamalarla gölgenemeyeceğini de belirterek, 'Umut Oran'ın partisinin neden iktidar alternatifi olamadığını bu açıklama ile bir kez daha anlamış olduk.' dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
memursenden, orana, tepki, umut


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Senden Önce Senden Sonra Desmont Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 08 Şubat 2015 10:49
Teoman - Senden Önce Senden Sonra Ecrin R, S, Ş, T 0 10 Mart 2014 13:58
Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı belli oluyor MasteR06 Haber Arşivi 0 02 Ocak 2014 21:04
Umut Oran'dan Yakut'a sert eleştiri AngeL Haber Arşivi 0 21 Kasım 2013 20:50
Matematikte Altın Oran - Altın Oran ile İlgili Tartışmalı Gözlemler Liaaa Matematik 0 06 Temmuz 2012 14:39