IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   İzmir'i dünyaya tanıtacak film (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/349800-izmiri-dunyaya-tanitacak-film.html)

Caddeci 22 Ağustos 2010 10:46

İzmir'i dünyaya tanıtacak film
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Filmde Bela Bartok’u, 200’den fazla filmde rol almış, ”Drakula” ve ”Frenkeştayn” da başrol oynamış, Amerikalı aktör Udo Kier canlandırıyor. Sanata, sanatçıya ve kentin tanıtımına çok önem veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ünlü aktörü İzmir’e gelişinde misafir etti. İzmir’in geleneksel ürünlerini sanatçıya tattıran Tartan, filmin İzmir’de çekilmesinin kentimizin dünyada daha çok tanıtılmasına katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye’ye çok sayıda ödül kazandıran ünlü yönetmen Ali Özgentürk, İzmir’de çekimi gerçekleşen filmin Bela Bartok’un hayatı ekseninde topluma önemli mesajlar vereceğini kaydetti.

İzmir’de eylül ayının sonuna kadar çekimleri devam edecek olan film, tamamlandığında dünyanın birçok ülkesinde aynı anda gösterime girecek. Bela Bartok’un Türkiye’de yaşadığı sırada gizli kalmış günlerini filme yansıtan Ali Özgentürk, bu günleri çarpıcı bir şekilde gündeme taşıyacak. Türkiye’nin tanıtımı için de önemli bir rol oynayacak olan film 2011’in başında vizyona girecek.

Böyle önemli bir kimliğin yaşamını anlatan filimde rol almaktan ve Türkiye’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren aktör Kier, “İzmir çok güzel bir kent. Aydınlık, sıcak.Bu kenti çok sevdim.Türk insanının sıcak, dost canlısı yapısını çok seviyorum. Bu yıl 6 ay içinde dünyanın 4 ayrı ülkesinde 4 ayrı film çektim. Çok sayıda ünlü sanatçı ve yönetmenle bir arada oldum, ama Bela Bartok’un yaşamının çekildiği filmde,Ali Özgentürk ile olmak, rol almak benim için çok önemli. Bu film sayesinde hem Türk insanını hem de Türkiye’yi daha iyi tanıma fırsatı buldum.İmkan olursa bir Atatürk filminde oynamak isterim.” dedi.

BELA BARTOK KİMDİR

25 Mart 1881–26 Eylül 1945 yıllarında yaşamış Macar besteci Bela Bartok, piyanist ve doğu Avrupa halk müziği derleyicisi. Bartok bugün müzik biliminin kurucuları arasında yer alıyor. Bartok, 1909’da evlendiği karısı Marta Ziegler’e adadığı tek operasını 1911’de yazdı. 1923’te eşinden ayrıldı, Ditta Pasztory adındaki piyano öğrencisiyle evlendi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net