IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2010, 10:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İTO'dan Pakistan'a yardım




Konuyla ilgili açıklamada bulunan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, dost ve kardeş ülke Pakistan'ın tarihinin en büyük sel felekati ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Pakistan'ın Türk halkının kalbinde çok ayrı bir yeri vardır. Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye'ye maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Pakistan halkının uzattığı yardım elini unutmadık. Felaket yaşayan kardeşlerimizin yardım çağrısına kayıtsız kalamazdık. İTO Yönetimi olarak 500 bin Türk Lirası destek kararı aldık" dedi. Yalçıntaş, "20 milyondan fazla Pakistanlı 2 Ağustos'tan bu yana büyük acılar içinde. Günlerdir beni arayan birçok üyemiz 'ne yapabiliriz' diye soruyordu. Bu sırada çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çok önemli bir kampanya başlattı. Biz de İTO olarak 'gün, Türkiye'nin dostluğunu gösterme günüdür' dedik" diye konuştu.

Ramazan ayının yardımı daha da anlamlı kıldığını ifade eden Yalçıntaş, "Pakistanlı kardeşlerimize yardım etmek, sadece insanlık vazifesi değil, İstanbullu işadamları olarak bizim boynumuzun borcudur" dedi. Yalçıntaş, İTO olarak yaptıkları bu yardımın tüm İstanbulluların yapacağı yardımları da teşvik edeceğine dikkat çekerek, 500 bin TL'yi Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeye uygun olarak nakdi şekilde yine Başbakanlık tarafından açılan hesaplara yatıracaklarını söyledi.

2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde toplanacak nakdi yardımın, Pakistan'a "ayni" yardıma dönüştürüldükten sonra iletilmesinin daha yerinde olacağını vurgulayan Yalçıntaş, "Pakistanlı kardeşlerimize yapılacak yardım Türkiye'den temin edilecek çeşitli ihtiyaç malzemeleri şeklinde gönderilirse daha uygun olur. Biz de İstanbullu işadamları olarak bu malzemeleri en uygun koşullarda temin etmeye hazırız" şeklinde konuştu.

Yalçıntaş, ihtiyaç malzemesi temininin yanı sıra Türk firmalarının Pakistan'da hasar gören altyapının onarılmasında da önemli rol alabileceklerini belirterek, sel ortadan kalktıktan sonra yaptırılacak, başta yollar, köprüler ve konutlar olmak üzere, bayındırlık konusunda uzman olan Türk firmalarının da yardıma hazır olduğunu söyledi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
itodan, pakistana, yardım, İtodan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pakistan Haritası Zen Merak Ettikleriniz 0 26 Kasım 2012 14:01
Pakistan ve Pakistan Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 11 Ağustos 2012 18:19
Pakistan Sır Tarih 0 24 Eylül 2011 23:43
SMS ile Pakistan'a yardım Lucifer Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2010 19:30
Pakistan'a 301 Milyon Dolar Yeni Yardım Sözü Lucifer Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2010 06:06