IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2010, 19:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Melek yüzlü kız bu hale geldi




Bursa’nın Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde oturan Filiz Erdeğer (16), ailesinin geçimine destek olabilmek için 18 yaşındaki ablası Rüveyde ile birlikte oto aksesuarı üreten bir iş yerinde çalışmaya başladı.

Sigortasız çalıştırıldığı iş yerinde 450 lira aylık alan genç kızdan, geçen aralık ayında sabah saatlerinde gittiği imalat atölyesinde sobayı yakması istendi. Sobanın içinde ateş olduğu söylenmediği için olacaklardan habersiz bir şekilde 18 kiloluk tenekeden tiner dökmeye çalışan Filiz Erdeğer’in vücudu, elindeki tenekenin patlaması sonucu alevlerle kaplandı.

Talihsiz kızı saran alevler, ablasının döktüğü suyla söndü. Abla Rüveyda Erdeğer’in çağırdığı ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Filiz, yoğun bakıma alındı.

Vücudunun yüzde 85’i yandığı için "sabaha çıkarsa ne mutlu", "Haftayı atlatması bile zor" denilen Filiz Erdeğer, mucizeyi gerçekleştirerek hayata tutundu.

Bugüne kadar 10 operasyon geçirilen Erdeğer’in ayak tabanı ve kafasından alınan deriler, vücudunun en çok zarar gören bölümlerine nakledildi. En az 6 operasyon daha geçirmesi ve estetik ameliyat olması gereken Filiz, bunun için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

GÜNEŞİ ÖZLÜYORUM

Birkaç hafta önce taburcu olan ve evine gelen Filiz Erdeğer için oldukça zorlu ve sıkıntılı günler başladı. Vücudundaki yanık bölgelerin hassasiyeti nedeniyle güneşe hasret kalan, çok sıkıldığı günlerde sadece geceleri dışarı çıkabilen genç kız, günün 24 saatini vantilatör karşısında geçiriyor. Evde bir klima olması gerekiyor ancak maddi imkansızlıklar bunu da engelliyor.

Sürekli vantilatör karşısında kaldığı için vücudu kuruyan ve kasılan Filiz Erdeğer, kremlerle rahatlamaya çalışıyor. Kaşınan yerlerine acı çektiği için dokunamayan genç kız, yaşadıklarını unutup eski yüzünü ve yaşantısını geri istiyor.

Vatandaşların aşırı sıcaklardan şikayet ettiği bugünlerde belki de en büyük acıyı kendisinin çektiğini belirten Filiz, şunları anlattı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"Yanıyorum ancak güneşi özlüyorum. Yaklaşık 8 aydır yanıklarımın iyileşmesini, gündüzleri dışarı çıkabilmeyi ve gezmeyi istiyorum ama olmuyor. Bu durumdan kurtulmak istiyorum ama maddi imkanlarımız buna elvermiyor. Babam günlük 50 lira yevmiyeyle boyacılık yapıyor. Haftanın 1-2 günü çalışıyor, diğer günler evde kalıyor. Annem ve ablam benimle ilgilendikleri için çalışamıyor. 6 operasyon daha geçirmem ve estetik ameliyat olmam gerekiyor ama para bulamıyoruz. Olayda el kemiklerimde de ciddi zarar oluştu. Kırılması ve estetikle eski haline getirilmesi gerekiyor. Bir ’Abi, abla’ diyecek hayırsever karşımıza çıkmadı. Eski yüzümü istiyorum. Para değil ameliyatlarımın karşılanmasını bekliyorum."

KREM YERİNE SIVI YAĞ VE MARGARİN SÜRDÜLER...


Yaşananları acıyla, gözleri dolarak anlatan anne Cevriye Erdeğer ise kızının ilk olarak yeşil kart sayesinde hastaneye yatırıldığını ve ciddi sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Daha sonra kendilerini yalnız bırakan iş yeri sahibinin, korkuyla kızına sigorta yaptırdığını belirten anne Erdeğer, şunları kaydetti.

"Sigorta yapıldı ancak ödenmiyor. Sigortası yapılınca yeşil kartı kesildi. Sigortası yatırılmadığı için Sosyal Güvenlik Kurumu, ödeme yapmadı. Yani tam anlamıyla ortada kaldık. Tüm giderleri cebimizden, aldığımız borç ve komşularımızın destekleriyle ödedik. Bazı günlerde dolabımda bir tek zeytin bile olmadı. Parasızlık yüzünden kızımın kremlerini alamadım. ’Vücudum geriliyor’ diye bağıran kızımı, sıvı yağ ve margarin sürerek rahatlatmaya çalıştım. Komşularımız ve akrabalarımızdan bugüne kadar destek aldık ama tükendik. Kızım serinlemek için kola istedi, bakkala gidip borç defterine yazdırmaya utandığım için alamadım."

6 OPERASYON İÇİN 19 BİN LİRAYA İHTİYAÇ VAR

Cevriye Erdeğer, iş yeri sahibinin olayın hemen ardından diğer kızını arayarak "Filiz misafir olarak iş yerine gelmişti, sobayı yakarken yandı" şeklinde ifade vermesini bile istediğini ifade ederek, böylesine çirkin bir teklifte bulunan kişinin bugüne kadar kızına sahip çıkmadığını öne sürdü.

Nereye gittiyse kapıların yüzüne kapandığını anlatan anne Erdeğer, şöyle devam etti.

"6 operasyon için yaklaşık 19 bin liraya ihtiyaç var. Kızımın 6 operasyonu ve estetik ameliyatını karşılayanın, ömür boyu kölesi olurum. Neden kimse bize elini uzatmıyor? Kaymakamlık, belediye yetkilileri neden kapılarını kapattılar? Para değil, kızımın sağlığına kavuşmasını, hayırseverlerin elini uzatmasını istiyorum. Bir gün onunla yaşasınlar, çektiğini daha iyi anlarlar."

İŞ YERİ SAHİBİNE DAVA AÇTILAR

İş yeri sahibinin bu süreçte herhangi bir ceza almamasını anlayamadıklarını vurgulayan Cevriye Erdeğer, "Bütün sorumlu kendisi ancak halen üretime, sigortasız işçi çalıştırmaya devam ediyor. Kendisini hakkında dava açtık. Filiz’in sağlığına kavuşması, eski yüzüne kavuşması için yapılanları karşılamasını istiyorum. Aslında daha büyük cezaları hak ediyor ancak olmuyor" diye konuştu.

Kızının tuvalet ve banyo gibi tüm ihtiyaçlarını destek alarak yapabildiğini dile getiren anne Erdeğer, "Hastaneye kaldırıldığında kalbi durdu ve tekrar hayata döndürüldü. Çok zor günler geçirdi. Halen yanıklarla yaşıyor. Türkiye’de estetik konusunda uzman hastaneler, doktorlara sesleniyorum, kızımı iyileştirin" dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, geldi, hale, melek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cem Özkan – Melek Yüzlü Şeytan Lcia A, B, C, Ç 0 04 Eylül 2014 19:10
Mavi Yüzlü Melek Ruj Balıkçılık 1 26 Temmuz 2011 01:54
Türkçemiz ne hale geldi? Alonee Serbest Kürsü 1 09 Haziran 2008 19:23