IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2010, 19:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
19 yıldır aralıksız oruç tutuyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ay, 17 Ağustos Marmara depremini yaşadığını, o sıcaklarda dahi orucunu bozmadığını söyledi.


Kocaeli'de işletme sahibi olan Osman Ay, şehirde oruç tutan adam olarak tanınıyor. Onu diğer insanlardan ayıran özelliği ise 1991 yılından beri bir gün bile ara vermeden oruç tutması. Oruç tutan adam, 19 yıldan beri aralıksız oruç tuttuğunu ifade ederek "Benim için her gün Ramazan." dedi.


Hayatının büyük bir bölümünü oruçlu geçiren Ay, oruca başlama serüvenini şöyle anlatıyor: "1985 yılında 115 kilo olan bir insandım. 4.5 ay azim ve irademi kullanarak 70 kilo verdim. 1985 yılında 1991 yılına kadar kesinlikle oruç falan tutmadım, ama kilo için de bu işi yapmadım. 91 yılından sonra 3 aylara başladım. Baktım sağlığıma sıhhatime bir zararı yok. Çok da güzel ve zinde yaptı. Ondan sonra bırakmadım. Seneler birbirini kovaladı. Şu anda da yıl olarak 19, gün olarak da 6 bin 586 gündür oruçluyum."
Osman Ay, 19 yıl boyunca tüm zorluklara rağmen oruç tuttuğunu bir kez bile orucunu bozmadığını belirterek, "17 ağustos Marmara depremini yaşadık. Allah rahmet eylesin bir sürü ölenlerimiz oldu. Kavurucu sıcaklarda o 9 gün boyunca cenazeleri çıkarmaya çalıştık. Ki o günlerde bile Allah-u Teala bana onun kuvvetini verdi. Ben o sıcaklarda dahi orucumu bozmadım." diye konuştu.


Oruç tutan adam, sahurda bir meyve yiyip bir bardak su içtiğini söylüyor. Tuttuğu oruç sayesinde 1985 yılından beri ekmek yemediğini kaydeden Ay, nefsinin körelmeye başladığını dile getirerek "Ben 85 senesinden beri ekmek yemiyorum. Hamur işi yemiyorum, tatlı yemiyorum. Düşünün ki ben marketteyim, o kadar tatlıların içerisinde nefsim, canım hiç istemiyor." şeklinde konuştu.


Vatandaşların 19 yıl boyunca oruç tutmasına şaşırdığını belirten Ay, vücudunun dinamik ve zinde olduğunu ifade etti. Vücut fonksiyonlarının yerinde olduğunu söyleyen Ay, "Vücudumun hiçbir fonksiyonunda eksiklik yok, fazlalığım var." ifadesini kullandı. Uzun yıllardan beri oruç tutmasına rağmen sağlıklı olduğunu dile getiren Ay, "Sağlık kontrollerine gittim; kan şekerim normal, mesela gizli şeker falan yok, kolesterol yok, sağlığımda hiçbir şikayetim yok." dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
19, oruc, tutuyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mazeretsiz Oruç Tutmamak Sonucunda Yerine 61 Gün Oruç Tutmak Diye Bir Şey Var Mıdır? Elysian İslamiyet 0 21 Mayıs 2014 08:58
Arınç: Sağlık Hizmetlerinden Memnuniyet Bizi 10 Yıldır Ayakta Tutuyor Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2012 07:31
Üç gün aralıksız bilgisayar oynadı, öldü! Dilara Esrarengiz Olaylar 0 26 Şubat 2011 15:23
58 yıldır günlük tutuyor Candy Esrarengiz Olaylar 2 06 Ekim 2010 01:11
Aralıksız çalışıyor Asimavi Haber Arşivi 0 05 Eylül 2008 22:34