IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2010, 20:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erzurum'da gizemli yolun sırrı




Palandöken Dağları'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne çıkan karayolun sol tarafındaki 'gizemli yolda kontağı kapatılan otomobil kendiliğinden yokuş yukarı çıkıyor. Bu mucizeye tanık olmak isteyenler Türkiye'nin dört bir tarafından Erzurum'a geliyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
GÖZ YANILSAMASI MI?
Özellikle haftasonları yaklaşık 200 metrelik yolda araçla yer bulmak oldukça zor. Gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyenler bunu 'Abdurrahman Gazi'nin kerameti' olarak yorumlarken bilim adamları bunun tamamen bir göz yanılması olduğunu belirterek, yokuş yukarı gibi gözüken yolun aslında rampa aşağı olduğunu söylüyor.
Gizeml yol başlangıcı yazılı tabelanın hemen yanındaki diğer bir tabelada ise "1 Aracı durdurunuz 2 vitesi boşa alınız. 3 frenden ayağınızı çekiniz. 4 denemeye başlayabiliriniz" uyarı yazısı bulunmakta.
GİZEMLİ YOLUN SIRRI



Bazılarının ‘Abdurrahman Gazi’nin kerameti’ olarak yorumladığı olaya ABD Nevada Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Sahası Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel, iki yıl önce açıklık getirmişti.
Palandöken Dağı’nın güney yamaçlarındaki Abdurrahman Gazi Türbesi’ne giden yolda incelemelerde bulunan Prof. Dr. Yunus Çengel, rampa gibi görünen yolun aslında yokuş aşağı olduğunu söyledi.
"MANYETİ ALAN YOK"
Yolda daha önce incelemelerde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Çengel, olayın tamamen bölgenin coğrafyasından kaynaklanan bir göz yanılması olduğunu ileri sürdü. İnşaatlarda kullanılan su terazisi ile yol üzerinde deney yapan Prof. Dr. Çengel, şunları söyledi:
ASLINDA RAMPA AŞAĞI
“Bölgede manyetik alan yok. Eğer olsaydı tüm metal eşyalarımız bir noktada toplanır ya da bir şekilde hareketlilik gösterirdi. Yol bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle rampa gibi görünse de aslında rampa aşağı bir yer. Bir takım çizgiler ilk bakışta rampa yukarı izlenimini verebiliyor. Bu yoldan çektiğim fotoğrafları ABD’deki öğrencilerime de gösterip, coğrafi yapının inceliklerini anlatıyorum.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erzurumda, gizemli, sırrı, yolun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erzurum Resim ve Heykel Müzesi Erzurum AftieL Sanat Galerileri 0 01 Ekim 2014 13:37
Gizemli Mumya ve Mezarın Sırrı MasteR06 Esrarengiz Olaylar 0 25 Şubat 2014 23:50
Erzurum basının'da erzurum 1453 Kartalları... KartaL Haber Arşivi 0 15 Ekim 2013 23:08
Yolun Hakkı Zen İslamiyet 0 03 Ocak 2013 18:48
Yolun sonuna geldik işte ne geri dönüşü var bu yolun nede devamı ... TImezOne Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 03 Mart 2010 21:39