IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2010, 09:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
25 Ağustos 2010 Basın Özeti




Guardian'ın manşetinde, İngiltere'de hükümetin tasarruf önlemleriyle ilgili bir haber dikkat çekiyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gazete, Mali Çalışmalar Enstitüsü adlı kurumun raporuna göre, Maliye Bakanı George Osbourne'un hazırladığı acil bütçedeki kesintilerin en çok yoksul aileleri vuracağını belirtiyor.

Guardian, hazinenin geçen Haziran ayında duyurulan bütçedeki kesintilerin adil dağıtılacağını iddia etmesine karşın, rapora göre kesintilerden en çok, çalışan, düşük gelirli ve özellikle de çocuklu ailelerin olumsuz etkileneceğini kaydediyor.

Haberde, hazine yetkililerinin raporun vardığı sonuçları kabul etmediği de belirtiliyor.
ABD emlak piyasasından olumsuz haberler


Financial Times da, 2008'deki ekonomik krizin çıkış noktası olan Amerikan emlak piyasasındaki olumsuz gelişmeleri haberleştirmiş.

Haberde, son rakamlara göre, ikinci el ev satışlarının son 15 yılın en düşük seviyelerine gerilediği belirtiliyor. Düşüşte istihdam rakamlarındaki zayıflık ve krizden sonra ev kredileri için konulan sıkı kuralların etkili olduğu kaydediliyor.

Financial Times, Amerikan hükümetinin ilk kez ev alanlara vergi kolaylıkları sağladığı programın süresinin dolduğu üç aylık süreçte, ev satışlarının devamlı düştüğünü söylüyor.

Bu durumun da, diğer olumsuz ekonomik verilerle birleştiğinde, Amerikan ekonomisinin krizden çıkışının yavaşladığı savını güçlendirdiği vurgulanıyor ve çoğu ekonomi uzmanının yılın ikinci yarısına dair büyüme tahminlerini düşürdüğü belirtiliyor.
İran rejimindeki çatlaklar


Financial Times'in başyazılarından birindeyse, İran rejiminde çatlaklar oluştuğu iddia ediliyor Gazete bu durumu sadece gözlemcilerin değil, muhafazakârlara aralarındaki düşmanlığı sonlandırmaları emri veren Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in de dile getirdiğini söylüyor. Dikkat çeken satırlar şöyle;

'Rejim reformcular karşısında kazandığı zaferi yalanlarcasına kırılgan, Mahmud Ahmedinejad da gözden çıkarılabilir görülmeye başladı. Muhafazakârlar ve reformcular Ahmedinejad'ın parlamento gibi kurumlara aldırmamasına, ekonomiyi kötü yönetmesine ve Yahudi soykırımını reddetme gibi provokasyonlarına kızgın. İran'ın nükleer programından kaygı duyan Batı, çok dikkatli davranmalı. İran'a saldırmayı bir tarafa bırakın, rejimin farklı unsurları arasındaki kavganın sonucunu belirlemeye çalışmak, herkesi teokratların lime lime olmuş çadırında tekrar toplayacaktır'

Guardian, Şili'deki bir bakır madeninde günlerdir mahsur kalan madencilere geniş yer ayırıyor.
NASA'dan yardım talebi


Gazete, küçük bir apartman dairesi kadar bir alanda günlerdir yaşayan 33 madencinin sağlık durumu ve morallerinin iyi olduğunu yazıyor. Sesli iletişim kurulduktan sonra, madencilerin 'Neye ihtiyaç duyuyorsunuz? ' sorusuna, 'Suyu boş verin! Bize konserve kayısı ve soğuk bira yollayın' yanıtını vererek şaka yaptıkları belirtiliyor.

Haberde ayrıca Şilili yetkililerin, kurtarılmaları en az iki ay sürecek olan madencilerin durumuyla ilgili, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'dan, uzay yolculuklarındaki gibi küçük alanlarda uzun süre yaşama tecrübesi konusunda bilgi istediği kaydediliyor.
'Fransa destek arıyor'



Daily Telegraph, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin, tepki toplayan Romanları sınır dışı etme politikasına Avrupa Birliği çapında destek toplamaya çalıştığını yazıyor.

Habere göre, Fransa Göç Bakanı Eric Besson, İtalyan, İngiliz, Alman ve İspanyol içişleri bakanlarını 6 Eylül'de Paris'te yapılacak bir toplantıya çağırdı.

Daily Telegraph, haberde bu toplantıda Avrupa Birliği ülkelerinden gelen, parasız göçmenlerin sınır dışı edilebilmesi için ortak bir tutum aranacağını kaydediyor.

Gazete, toplantıya davet edilen ülkelerin şüphe uyandırdığını, örneğin normalde bu tür toplantılara davet edilen ve Romanlara destek veren bir tutum takınan Polonya'nın çağrılmadığını kaydediyor.

Budapeşte'deki Roman Hakları Merkezi Örgütü'nün Başkanı Robert Kushen ise, toplantının kendilerini hedef aldığını ve 'kaygılı olduklarını' söylüyor.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun davetli listesine alınmadığı, Dönem Başkanı Belçika'nın da büyük olasılıkla toplantıya katılmayacağı kaydediliyor.

Bilimadamları kızgın

Amerikan Başkanı Barack Obama, göreve gelir gelmez kök hücre araştırmalarına verilen devlet desteği üzerindeki kısıtlamaları kaldırmıştı.

Ancak dün federal bir yargıç, Obama'nın bu kararını veto etmişti.

Independent, bilimadamlarının bu karara kızgın olduğunu ve 'Amerikan biyomedikal araştırmalarına vurulan şaşırtıcı bir darbe' olarak tanımladığını yazıyor.

Gazete bu kararla, kalp hastalıklarından felce, bir çok hastalığın tedavisi için umut vaat eden kök hücre araştırmalarının onlarca milyon dolarlık federal yardımdan mahrum kalabileceğini kaydediyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2010, 25


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BBC Türkçe 12 Ağustos 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2010 10:44
BBC Türkçe 11 Ağustos 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2010 18:31
BBC Türkçe 10 Ağustos 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2010 23:54
BBC Türkçe 4 Ağustos 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2010 20:20
16 Haziran 2010 Basın Özeti Lucifer Haber Arşivi 0 16 Haziran 2010 09:46