IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2010, 09:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Islak imza artık tarih oluyor




Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını yürütürken, kamu kurumları arasındaki yazışmaların elektronik ortamda gerçekleştirilmesi için de düğmeye bastı.

Akşam gazetesinin haberine göre DPT, konuya yönelik olarak aralarında TÜBİTAK'ın da olduğu çeşitli kurumlarla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, sisteminin amacı ve takvimine yönelik bilgi verildi.

YIL SONUNA KADAR BİTECEK

Şu anda yazışmaların elektronik ortamda yapılmasının olanağı yok. Tüm kamu kurumlarının uyacağı e-yazışma standartlarının 2010 sonuna kadar belirlenmesi hedefleniyor. Bu sistemle gönderilen bir resmi yazının karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığı da anında onaylanacak. Kurumlar arasında bir ayda 100 binleri aşan yazışma yapılırken, bu yazışmalar ya posta ya da kurye aracılığı ile gerçekleşiyor.

E-yazışma sisteminin tamamlanmasıyla, gideceği yere göre kimi zaman birkaç günü bulan resmi yazışmalar, birkaç saniye içinde gönderilmek istenen kuruma ulaştırılacak. Resmi yazışmaların güvenliği için bir şifreleme sistemi kurulacak. Yapılacak kripto sistemiyle, resmi yazıları sadece gönderen ve alan taraf okuyabilecek.
Yönetici il dışında olsa bile imza atabilecek

DPT'nin, kamu kurumları arasındaki e-yazışma sistemini tamamlamasının ardından da her kamu kurumu kendi içindeki yazışma sistemini kuracak. Buna göre, bakanlıklar, üst yöneticilerinin imzalaması gereken resmi yazışmalarda mobil teknolojileri devreye alacak. Bu çerçevede, Başbakan, bakan, müsteşar ve genel müdür gibi üst yöneticilere birer mobil imza verilmesi planlanıyor. Böylece, kamu yöneticisi şehir dışında olsa dahi, bekleyen resmi yazışmaları bulunduğu şehirden imzalayabilecek.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artık, imza, islak, oluyor, tarih


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık