IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2010, 09:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sınıra özel bordo bereli modeli




Sınıra özel profesyonel birlik çalışması, TSK'nın yeni komuta kademesinin göreve gelmesiyle hız kazanacak. Org. Servet Yörük'ün emrinde olacak birlikler özel kuvvetler modeliyle yetiştirilecek.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadele kapsamında kurulacağını açıkladığını profesyonel sınır birlikleri müstakbel Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'le birlikle hız kazanacak. Sınır birlikleri yapılanmasında "bordo bereli" modeli esas alınacak. Burada görev yapacak personel Özel Kuvvetler gibi yetiştirilecek. Sabah gazetesine konuşan Bakan Gönül, "Hukuki altyapı da dâhil geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma, komuta kademesi değiştikten sonra sonuçlandırılacak. Yapısı gibi ayrıntılar o zaman paylaşılacak" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un görevini Orgeneral Koşaner'e 27 Ağustos'ta teslim etmesinin hemen ardından hudut birliklerine yönelik çalışma sonuçlandırılacak. Bu birliklere yönelik yasal dayanaklara ilişkin çalışmaları sürdüren Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) taslağını ekimde Meclis'in yeni yasama döneminde gündeme alması bekleniyor.

ÖZEL STATÜ VERİLECEK

Bu birliklerde görev alacak askerlerin orduya özel statüyle uzman erbaş olarak katılması öngörülüyor. Çalışmaya göre, profesyonel birliklerde istihdam edilenler memur statüsüyle çalışmayacak. Çalışırken er olmasına karşın kendisine ücret ödenecek, ayrılırken de ikramiye verilecek. Bu birliklerde görev alacak askerler, erbaşlarda olduğu gibi 45 yaşına kadar çalışmayacak. Fiziksel olarak en uygun yaşlarda bu görevi sürdürecek.

Bakanlık tarafından sürdürülen çalışmaya göre, henüz yaş sınırı netleştirilemedi. Bu görev süresinin ardından birlikte görev alan askerlere iş bulma imkanları sunulacak. MSB hukuki çalışmaları sürdürürken buna paralel olarak da Genelkurmay Başkanlığı da, profesyonel birliğin askerlik mesleği açısından yetiştirilmesi, bu birliklerin hiyerarşik sistem içindeki yerine ilişkin çalışma yürütüyor. Yeni kurulan 6 komando tugayı ile birlikte terörle mücadelede görev alacak kadro sayısı da 6 bin 500 olarak ifade ediliyor.

Geçmişteki JİTEM gibi örneklerin yaşanmaması için özel kontrol mekanizması oluşturulacak. Burada görev alacak askerler, ekonomik, psikolojik ve sosyal açıdan da rehabilite edilecek. Bölge halkı ile diyalogda hassasiyet istenecek. Dağlarda PKK ile mücadele edecek bu birliklerde yer alacak özel eğitimli askerlerin bölgede 5-10 yıl görev yapması öngörülüyor.

Bu birliklere moral ve motivasyon amacıyla aileleriyle daha sık görüşme olanağı getirilecek. Bu kapsamda yılda 30 gün olan izinlerin 3 ayda bir 15 gün olarak düzenlenmesi öngörülüyor. Sınır karakollarının olduğu bölgelerde lojman sayılarının artırılması, bu askerlerin haftanın beş gününü karakollarda, iki gününü de aileleriyle geçirmesi planlanıyor. Maaşlarında da ciddi bir düzeltme yapılması planlanan özel askerlere, dağdaki görevlerini tamamladıktan sonra belli bir tazminat ödenecek.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bereli, bordo, modeli, özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bordo Bereli Askerlerimizin Resimleri Zen Fotoğraf Kulübü 1 07 Şubat 2013 18:51