IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2010, 16:57   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ıFransa kovuyor Türkiye sahip çıkıyor




Türkiye'yi her fırsatta etnik ayrımcılıkla suçlayan Fransa Romanlar'ın çadır kamplarını yıkıp, sınır dışı ediyor. Türkiye'de ise Romanlar çadırdan evlere taşınıyor.

Avrupa Birliği içindeki çifte standart ve ayrımcılık Fransa'da yaşayan Roman göçmenlerin sınırdışı edilmesi ile bir kez daha gündeme geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin geniş çaplı güvenlik kısıtlama politikası çerçevesinde ülkeden sınır dışı edilen Romanlar'a karşı yapılan uygulamalar büyük tepki çekti. Ancak Fransa, uygulamaların süreceğini açıklayarak eylül sonuna kadar 850 Roman'ı daha sınır dışı edeceğini duyurdu. Ülkede yaklaşık 400 bin Roman nüfusu barındıran Fransa, oturma ve çalışma izni olmayan Romanlar'a ait 300 çadır kampının yıkılması için düğmeye bastı. Fransa İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, tepkilere boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Kararlı ve inatçı şekilde çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.

SARKOZY'YE 'IRKÇI' SUÇLAMASI

Sınırdışı edilenlerin geri gelmesini önlemek için de ülkeden çıkartılan Romanlar'ın biyometrik bilgilerini alıp muhafaza etmeyi planlayan Fransa'da bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye geçtiğimiz martta 'Roman açılımı'nı ortaya koyarak çadırda yaşayan ve ev sahibi olmayan Roman vatandaşlarını konut edindirme projesi için düğmeye bastı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce Roman'a seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Roman vatandaşlarını artık çadırda görmek istemediğini belirterek, kendileri için yapılacak konutların örneklerini tanıtmıştı. AB ülkelerinde yükselen ırkçı akım uluslararası kuruluş ve STK'lardan tepki alıyor. Fransız siyasetçiler de Sarkozy'nin uygulamalarını 'ırkçı' olarak tanımladı.

AB yakından izliyor

Avrupa Komisyonu sözcüsü Amelia Torres, Fransa'nın Romanlar'ı sınırdışe etme uygulamasının Komisyon tarafından yakından incelendiğini söyledi. Hıristiyan dünyasının ruhani lideri Papa 16'ncı Benedict de Vatikan'da yapılan ayin sırasında Fransız hükümetine seslenerek, ülkeyi her türlü etnik grup ve ırka karşı ayrımcılıktan uzaklaşmaya ve daha hoşgörülü olmaya çağırdı.(Sabah

ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bulut: Devlet özürlüsüne sahip çıkıyor System Sağlık Köşesi 0 03 Aralık 2011 18:58
Android sahip çıkıyor! Slipknot Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 03 Mayıs 2010 21:36