IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2010, 07:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte Org. Koşaner'in kırmızı çizgileri




Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay Başkanı olarak ilk konuşmasında TSK'ya karşı asimetrik psikolojik savaş yapıldığını söyledi, devam eden dava ve soruşturmalarda adli yargının sıkıntılar yaşadığını ileri sürdü. Koşaner ilk mesajında kırmızı çizgilerini çekti, polislere askerlik ayrıcalığına karşı çıktı, özel ordu söylemini de kabul etmeyerek sınır ötesi operasyonlarının da süreceğinin mesajını verdi.

30 Ağustos'ta emeklş olacak Orgeneral İlker Başbuğ'dan görevi teslim alan Orgeneral Işık Koşaner, ilk konuşmasında, selefi gibi 'asimetrik psikolojik harekat' tabirini kullandı.

Son yıllarda TSK'nın açık ve planlı bir asimetrik psikolojik harekat ile karşı karşıya olduğunu belirten, bu faaliyetlerin asıl hedefinin, TSK üzerinden devleti yıpratmak olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Orgeneral Koşaner, ''Türk Silahlı Kuvvetleri ve bazı personeline yöneltilen, birçoğu doğruluğu henüz ispatlanamamış ve yargı sürecinde olan iddialar, belli merkezlerce kamuoyuna birer gerçekmiş gibi sunulmakta ve bunda da başarılı olunduğu görülmektedir'' diye konuştu.

''ELİNDE BELGE OLDUĞUNU İDDİA EDENLER..."

Koşaner konuşmasının önemli bir bölümünü de son yıllarda TSK'yı sarsan ses kayıtları ve sızdırılan belgelere ayırdı. Bu konudaki rahatsızlığı Başbuğ gibi açık açık dile getiren Koşaner, belgelerin medyaya değil yetkili organlara ulaştırılmasını istedi. İşte Koşaner'in bu konudaki rahatsızlığını dile getirdiği sözleri:
"Silahlı Kuvvetlerini veya personelini suçlamak için elinde bilgi ve belge olduğunu iddia edenler, eğer samimi iseler, bunları basına verip sansasyon yaratmak yerine, yetkili ve ilgili makamlara vermelidirler''


"HUKUK DIŞI UYGULAMALAR"
Koşaner, bazı soruşturmalarda gizlilik ihlallerinin yaşandığını ve medyaya sızdırıldığını söyleri. Yeni Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Koşaner, rahatsızlığını şu sözlerle duyurdu:

"Bu saldırılar karşısında, itidalle hukuk çerçevesinde kalmaya çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri, yargıya müdahale olarak değerlendirilmemek için sınırlı şekilde ve daha dikkatle hareket etmek mecburiyetinde kalmış, ancak maalesef iftira ve hukuk dışı uygulamalara hedef olmuştur. Bazı soruşturmalarda gizlilik kuralına riayet edilmeyerek ve soruşturma sonuçları basına sızdırılarak kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine fırsat yaratılmıştır.''

''TÜRKİYE'DE BİR TANE ORDU VARDIR''

TSK'nın temel unsurunun Mehmetçik olduğunu bildiren Orgeneral Koşaner, şanlı tarihin Mehmetçiğin destansı fedakarlıkları ile dolu olduğunu söyledi.

''Milli ordu'' olmakla gurur duyan TSK'nın gücünü milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden aldığını vurgulayan Orgeneral Koşaner, polislerin askere alınmayacağı yönündeki haberlere de tepki göstererek şunları kaydetti:

''Türk Silahlı Kuvvetlerinde Mehmetçiğin yerini alabilecek hiçbir alternatif yoktur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı unsurlarında, tecrübe gerektiren görevler için, sınırlı sayıda profesyonel personel görevlendirilmesi hiçbir şekilde 'profesyonel orduya geçiş' demek değildir. 'Özel ordu' tabiri ise son derece yanlıştır. Türkiye'de bir tane ordu vardır o da Türk Silahlı Kuvvetleridir. Alternatifi yoktur ve olamaz.

Vatan hizmeti herkes için hak ve ödev olduğuna göre hiç kimseye, hiçbir meslek grubuna ayrıcalık tanınmamalı, bu hizmet hakça ve eşit şartlarda yapılmalıdır. Ülkemizde vatan hizmetine alternatif başka bir hizmet de yoktur ve olmamalıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel taşı kahraman Mehmetçiktir ve böyle olmaya devam edecektir.''

BAKAN ATALAY'IN SÖZLERİNE CEVAP


Org. Koşaner, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın polislerin askerlik yapmacağına yönelik sözlerine göreve gelir gelmez "askerlikte hiç kimseye ayrıcalık tanınmamalıdır" sözleriyle de cevap vermiş oldu. Bakan Atalay katıldığı bir televizyon programında, polislerin askerlik sorunu konusunda çözüm geliştirdiklerini söylemiş ve askerliğin kalkacağını müjdelemişti.

İSİM VERMEDEN BDP'Yİ ELEŞTİRDİ DEMOKRASİ ALEPLERİNİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ AÇIKLADI...

Bölücü terör ve ayrılıkçı hareketlerin, yeni bir aşamayı gerçekleştirme çabasına girdiğini ifade eden Orgeneral Koşaner, güvenlik-özgürlük dengesindeki hassasiyetlerin ise dikkate alınması gerektiğini söyledi. Koşaner bu konudaki endişelerini ise şu sözlerle dile getirdi:
''Temelinde etnik milliyetçilik bulunan bu hareketlerle, demokrasi ve hukuk devletinin sağladığı hak ve özgürlüklerin arkasına gizlenerek, bireysel seviyede kalması gereken talepler siyasal alana taşınmaya çalışılmakta ve her geçen gün adeta devletle pazarlık yaparcasına, bu talepler bir adım daha ileriye götürülmektedir. Güvenlik-özgürlük dengesindeki hassasiyet nedeniyle, mücadeleyi kolaylaştıracak yasal tedbirler alınamamış, buna karşılık bireysel hak ve özgürlüklerde yapılan her iyileştirme, örgüt sayesinde kazanılmış bir hak olarak algılanmıştır.''

TSK'NIN, IRAK'IN KUZEYİNE OPERASYON YAPMA YETKİSİ

Konuşmasında bölgedeki aksaklıklard nedeniyle masum halkı ve teröristleri ayırt etmek her geçen gün biraz daha zorlaştığını söyleyen Orgeneral Koşaner, Irak kuzeyindeki yerel yönetimin sağladığı imkanların örgütün varlığını devam ettirmesini kolaylaştırdığını söyleyerek bu konudaki üçlü diyalog görüşmelerini değerlendirdi:
"Yurt içinde, ikinci bir idari yapılanma tesis etme girişimlerine karşı etkili yasal önlemlerin süratle alınması, Irak merkezi hükümeti ve bölgesel yönetimin Irak kuzeyinde yuvalanmış terör örgütüne karşı etkin tedbirler almasının bir an önce sağlanması, bazı Avrupa ülkelerince örgüte ve örgüt mensuplarına sağlanan desteğin önlenmesi ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak kuzeyine operasyon yapma yetkisinin devam ettirilmesi önem arz etmektedir.''

TSK'DAKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM

TSK'nın değişim ve gelişime her zaman açık olduğunu dile getiren Orgeneral Koşaner, bu değişimin, bazı çevrelerin sürekli gündeme getirdikleri ve arzu ettikleri ''değiştirilme'' şeklinde olmayacağını vurguladı.

Vatan savunmasının hafife alınmayacak bir konu olarak nitelendiren Orgeneral Koşaner, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin caydırıcılık vasfı, en üst düzeyde eğitilmiş, nitelikli, disiplinli personele sahip ve modern harp silah ve araçları ile donatılmış, esnek, yüksek hareket kabiliyetine ulaşmış, simetrik ve asimetrik tehditlerin bulunduğu her ortamda kesintisiz görev yapabilecek, beka kabiliyeti yüksek bir kuvvet yapısının korunması ve geliştirilmesiyle gerçekleştirilir'' dedi.




__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cizgileri, koşanerin, org, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kırmızı bülten çıkarılacak mı? İşte yanııtı Desmont Haber Arşivi 0 20 Aralık 2014 20:32
İşte Kırmızı Kartın Nedeni Zen Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 18 Kasım 2012 14:11