IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2010, 22:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antalya`daki Orman Yangını Son 30 Yılın en Büyüğü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Antalya`daki orman yangını son 30 yılın en büyüğü

Manavgat`taki orman yangını kontrol altına alınamıyor. Bir haftada yanması gereken alanın rüzgarın etkisiyle bir günde yandığı ifade ediliyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Multimedya

Manavgat`ın ciğeri yanıyor

Manavgatta orman yangini

Antalya`daki orman yangını devam ediyor

Yüzlerce insan dozerle alevden çıkarıldı

Yaklaşık 10 bin hektarlık alanda etkili olan yangında, 4 bin hektarlık verimli kızılçam ormanı ile tarım alanları kül oldu. Bu miktar, yangın istatistiklerini de altüst etti. Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre, Antalya`daki yangın, 1979 yılından bu yana en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçti. Türkiye , en büyük orman yangınını 23 Mart 1979 tarihinde Muğla`nın Marmaris ilçesi Çetibeli köyünde yaşamıştı. Çıkış sebebi bilinmeyen yangında 13 bin 260 hektar orman alevlere kurban gitmişti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu dün Antalya`ya giderek helikopterle havadan incelemelerde bulundu. Eroğlu, yaptığı açıklamada orman yangınından etkilenenlere gerekli yardımın yapılacağını duyurdu. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nın, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ekiplerini bölgeye gönderdiğini kaydetti.

Koca orman bir günde kül oldu

Manavgat`taki orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, rüzgârın hızlı olduğunu ve 3 büyük ana noktada yangının devam ettiğini kaydetti. Bu kadar alanın bir hafta gibi bir zamanda yanması gerektiğini kaydeden Kahveci, `Burada bir günde yandı.` dedi. Şartların çok zor olduğunu ve yangına müdahalede zorlandıklarını kaydeden Kahveci, şunları söyledi: `Burası bir vadi olduğu için rüzgâr bir kuzeyden bir güneyden esiyor. Yangın bir cepheden tutuluyor, başka cepheden kaçıyor. Ekipler 3 gündür çalışıyor ve çok yoruldular. Yangının kontrolü şu aşamada çok zor görünüyor. Rüzgârın dinmesi gerekiyor.`

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, `Yangın geniş bir alanda devam etmesine rağmen 3 büyük ana noktada sürüyor. Ancak küçük küçük yüzlerce yangınımız var. Gece bu üç büyük noktadan yangını kesmeye çalışacağız. Güç yığılması yaparak üstesinden gelmeye çalışacağız. Şu anda nem yüzde 8 oranında, hava ekiplerinin ölçtüğü rüzgâr hızı 70 kilometre.` dedi.

Bu arada Manavgat`taki yangın söndürülmeye çalışılırken Antalya`nın Kumluca ilçesine bağlı Yazır köyü yakınlarındaki turistik Olimpos mevkii Karadiş Deresi Musa Dağı eteklerinde orman yangını başladı. Yazır Köyü Muhtarı Halil Karataş, henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangının genişleyebileceğini söyledi.

Yangının kül ettiği köylerden geriye gözyaşı kaldı

Çıkış sebebi bilinmeyen yangında 3 bin 537 hektar orman alevlere teslim oldu. Büyük yangınlar en çok temmuz-ağustosta görülürken yangınlara daha çok ihmal ve dikkatsizlik sebep oldu. Büyük yangınlar en fazla 2000 yılında yaşanırken yıl içinde 6 yerde baş gösteren yangında toplam 11 bin 625 hektar orman kül oldu.

Şaban Gündüz, Antalya

_______________________

Büyük ölçüde` kontrol altına alındı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Yangın bazı bölgelerde, atlayarak bölük pörçük, devam ediyor. Helikopterle inceleme yaparken de gördüm. Alevler bir anda 200 metre ileriye sıçrayarak, tarlayı tutuşturdu. Yanan verimli orman alanı 3 bin 500-4 bin hektar civarındadır. Yangın, Köprüçay, Taşağıl ve Karataş bölgelerinde devam ediyor.` Yangınlar konusunda 70 milyon insanın hassas olması gerektiğini vurgulayan Bakan Eroğlu `Yangınların pek çoğu ihmalden çıkıyor. Anız yakılması gibi nedenlerden yangın çıkıyor. `Birileri yakıyor, rant için arazi elde ediyor` diye bir şey yok. Yanan orman asla işgal edilmiyor.` şeklinde konuştu..
Mehmet Ali Bülbül, Antalya, Cihan

Kaynak:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
_______________________

Antalya'nın Aksu ilçesi Karaöz beldesindeki orman yangını, alanını daha da genişleterek Isparta sınırını aştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Aksu ilçesine bağlı Karaöz beldesi yakınlarında önceki gün çıkan ve alevlerin Burdur'un Bucak ilçesi sınırına karşı ulaştığı yangın, daha da büyüdü.
Havanın kararması nedeniyle dün gece havadan müdahaleye ara verilen yangınla mücadele, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Yangının Isparta sınırlarını da aştığı bildirildi.
Yangını söndürmek üzere Antalya ve Isparta Orman Bölge Müdürlüklerinin ortaklaşa çalıştıkları, söndürme çalışmalarına Fethiye, Muğla, Denizli, Adana, İzmir, Karabük gibi çeşitli illerden de destek geldiği kaydedildi.
Yangına, 4 uçak, 9 helikopter, 80 arazöz ve yaklaşık 500 yangın söndürme işçisiyle müdahale edildiği, söndürme çalışmalarının çok geniş bir alanda sürdüğü belirtildi.
Karaöz beldesinde önceki gün ahır yapan M.S'nin çalışması sırasında kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımdan çıktığı belirlenen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyümüş, yangında ormanlık alanın yanı sıra, ev, sera, ahırlar ve meyve bahçeleri de zarar görmüştü..

Kaynak:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Konu Sevda tarafından (29 Ağustos 2010 Saat 22:09 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Ağustos 2010, 02:25   #2
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Antalya`daki Orman Yangını Son 30 Yılın en Büyüğü




=ss

 

 

Etiketler
30, antalya`daki, büyüğü, en, orman, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antalya'daki orman yangınları söndü Juventus Haber Arşivi 0 22 Haziran 2009 10:57
Kızılcahamam'daki Orman Yangını Kontrol Altında Asimavi Haber Arşivi 0 05 Eylül 2008 22:47
Erdemli'de orman yangını: 5 hektar orman yandı Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 22:46