IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ağustos 2010, 16:49   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hata yapan hesap verir




Taraf’ın, Aslan Güner’in yasadışı cihaz alımı ve dinlemeleriyle ilgili haberi üzerine TSK soruşturma başlattı. Güner, ‘hata yapan hesabını verir’ dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Genelkurmay Başkanlığı, dün Taraf’ta yayımlanan Org. Aslan Güner’in 2007’de “PKK’lıları dinleyeceğiz” diyerek İsrail’den aldırdığı cihazla iki bin kişiyi yasadışı olarak dinlettiği haberi üzerine idari soruşturma başlattı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “Bugünkü bir gazetede bölücü terör örgütüne yönelik olarak temin edilen bir teknik cihazın başka maksatlarla da kullanıldığı şeklinde bir haber yer almıştır. Konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır” dendi.


‘Soruşturmayı ben istedim’

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner ise soruşturma açılmasını kendisinin talep ettiğini söyledi. Merkez Orduevi’nde düzenlenen 30 Ağustos Resepsiyonu’nda konuşan Güner, TSK’nın yurt içinde dinleme yapmadığını savundu. Cihazların Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile alındığını ifade eden Orgeneral Güner, bu komitede başbakan, savunma bakanı ve genelkurmay başkanının bulunduğunu söyledi. Cihazın, “terörle mücadele maksadıyla terör örgütünü dinlemek için” alındığını anlatan Güner, yurtdışı dinleme yapıldığını söyledi.


‘Hatası olan hesap versin’

Orgeneral Güner, “Soruşturma açılmasını ben istedim. Birileri içeride de dinleme yaptıysa... O cihazların başında ben oturmuyorum. O da ortaya çıkar. TSK içeride dinleme yapmaz. Her kimin hatası varsa hesabını versin” dedi.


“PKK’lıları dinleyeceğiz” dedi

Taraf, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in, Korgeneral rütbesiyle 2007’de İstihbarat Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada skandal bir olaya imza attığını ortaya çıkardı. Güner, Savunma Sanayi İcra Kurulu’nun 12 Mart 2002 tarih ve 209 sayılı kararını gerekçe göstererek, Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı’na bir yazı yazdı. Yazıda, “Birinci öncelikli ihtiyaç listesinde yer alan, cep telefonlarının dinlenmesi yeteneğinin GES Komutanlığı’na bir an önce kazandırılması yüksek öneme haizdir” ifadeleriyle acilen dinleme sistemi alınmasını istedi. Bu yazı üzerine İsrail’den cep telefonlarının da dinlenebileceği bir sistem alındı. Sistem bir minibüse monte edildikten sonra aralarında Baskın Oran, Doğu Ergil, Fikri Sağlar, Kenan Işık, Ziya Halis, Orhan Miroğlu, Sırrı Sakık, Leyla Zana ve Sebahat Tuncel’in de olduğu iki bin kişinin telefon görüşmeleri yasadışı olarak dinlendi ve kaydedildi.


Aydınlar dava açacak

Taraf’ın “Aslan Paşa’nın suçlu kulakları” manşetiyle duyurduğu haber üzerine yazar ve akademisyenler suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Dinleme listesinde adı geçenler Taraf’a yaptıkları açıklamada , “Bu bir ihanettir, bu aptallık hatta ahlaksızlıdır” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Doğu Ergil: 1990’lı yılların başından beri benim Kürt sorunu konusunda ne yazdığımı, söylediğimi bilenler herhalde ‘PKK ile ilintili bir dinleme yaparız’ diye yaptıkları listeye koymazlar. Koyuyorlarsa dünyadan bihaber aptallardır. İkincisi, hiç yetkileri olmadığı halde özel iletişimimizi takip edip kayda almak bırakın suç olmayı ahlaksızlıktır. Kendilerince muhalif gördüklerini zor durumda bırakacak özel bilgiler peşine düşmüş oldukları anlaşılıyor. Bunu yapanları ve yaptıranları sadece aptallıkla değil ahlaksızlıkla da suçluyorum. Eğer ulusun güvenliği bu zihniyetteki adamlara kalmışsa son derece güvensiz bir durumla karşı karşıyayız. Hatta tehlike altındayız. Kaldı ki İsrail her türlü bilgiyi alabilecek gibi, Türk iletişim sistemine müdahil olabilir. Türk iletişim sistemine girişin kapılarını açmışlar. Doğrudan bir casusluk olmasa da bu durum gene de büyük bir ihanet. Bu araştırılmalı. Sadece askerî değil sivil savcılar tarafından da soruşturulmalı. Suç duyurusunda bulunacağım. Toplu başvuru olursa da katılırım.
Prof. Dr. Baskın Oran: Beni dinleyen geri zekalılar, Radikal 2’deki yazılarımı okusalar hakkımda daha fazla istihbarat toplamış olacaklar. Ben düşündüğümden daha fazlasını yazan biriyim. Beni dinleyeceklerine oturup yazdıklarımı okusunlar.
Yazar Fikri Sağlar: Asker ya da sivil fark etmiyor bir takım kişiler, devletin gücünü ve yetkilerini kendi otoriter rejimleri ve Türkiye’de korku salabilmek için kullanıyor. Böyle olunca demokrasi, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları yok eden faaliyetler meşrulaşıyor. Bunun somut örneğini bu haberle bir kez daha görüyoruz. 2001’de dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Fevzi Türkeri’nin, CHP ve benimle ilgili MGK’ya gönderdiği raporları biliyoruz. 2007’nin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, e-muhtırayı veren, 4 mayısta meşhur Dolmabahçe görüşmesiyle kamuoyunda kuşkular uyandıran biriydi. Şimdi açıkça görülüyor ki, o dönemin bilinmeyen daha birçok meşruiyet dışı faaliyetleri var. Ben bu habere dayanarak hukuki haklarımı kullanacağım.
Taraf yazarı Orhan Miroğlu: Güvenlik kurumlarının yasal sınırlar içinde kalmadığını görüyoruz. Hrant Dink’in öldürülmesi bu konuda bir fikir verebilir diye düşünüyorum. Bu işi yapanlar Hrant’ın canına kastedenlerdir. Bu belalı süreçten Hrant’ı kurtaramadık. Bu herkesi etkileyecek bir faaliyet. Eğer Ergenekon davası başlamamış olsaydı kim bilir daha kaç arkadaşımızı kaybedecektik. Bu haberleri okuduğumda ‘yaşadığımıza şükredelim’ diyorum. Meselenin, şu ya da bu örgütü dinlemeye yönelik olduğunu sanmıyorum. Listeye baktığımızda öyle isimler var ki, PKK ile hiçbir alakası olmayan insanlar. Buradaki amaç PKK ile ilişkisi olanları ya da örgütün faaliyetlerini izlemek değil. İlgili bakanlık elindeki bilgileri kamuoyu ile paylaşmalı. Hukuki hakkımı kullanacağım.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hata, hesap, verir, yapan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allah Dağına Göre Kar Verir (verir kışı) Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 30 Haziran 2014 18:27
Hata yapan sevgili affedilir mi? BoRaN Aşk ve Sevgi Köşesi 0 12 Mayıs 2014 22:18
Gerçeklere seyirci kalan tarihe hesap verir Sır Haber Arşivi 0 07 Eylül 2013 08:29
iexplorer.exe neden hata verir? MavipikSeL Windows 15 09 Mart 2009 17:26
Bir anda saçları bembeyaz yapan hata Collettivo İslamiyet 0 05 Ağustos 2008 16:42