IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 13:25   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tuğluk ve Türk Talabani ile görüşmeye gidecek




KAPATILAN DTP öncülüğünde demokratik platform olarak kurulan Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk ile yardımcısı Aysel Tuğluk, Irak'a giderek, Devlet Başkanı Celal Talabani ile PKK'nın aldığı eylemsizlik kararının kalıcı olması ve düzenlenecek Ulusal Kürt Konferansı'na ilişkin görüşmelerde bulunacak.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk ile yardımcısı Aysel Tuğluk, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüşmek için 5 Eylül günü Süleymaniye kentine gidecek. Türk ve Tuğluk, Talabani ile Ulusal Kürt Konferansı, PKK'nın aldığı eylemsizlik kararının kalıcı hale gelmesi ve Kürt sorununun çözümü için destek isteyecek. Tuğluk, kendileri için PKK'nın ilan ettiği eylemsizlik sürecinin kalıcı hale gelmesi ve Kürt sorununun çözümünün referandumdan daha önemli olduğunu, bu nedenle hem DTK, hem de bölgedeki sivil toplum kuruluşları olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Tuğluk, Talabani ile yapacakları görüşmeyle ilgili şöyle dedi:
"Temmuz ayında Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştük. Şimdi Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve IKDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile görüşmek için Irak'a gideceğiz. Heyette, Ahmet Türk, BDP'den iki milletvekili ve gazeteci yazar Altan Tan da yer alacak. Talabani ile düzenlemeyi düşündüğümüz Ulusal Kürt Konferansı, PKK'nın ilan ettiği ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünü konuşacağız, destek isteyeceğiz. Bu konuda hem Talabani, hem de Barzani'nin çabalarının etkili olacağına inanıyoruz. Eğer bir mutabakat sağlanırsa konferans için bir komisyon kurulacak ve Ulusal Kürt Konferansı'nın yapılması için hazırlıklara başlanacaktır" dedi.
TUĞLUK, 5 YIL ARADAN SONRA İMRALI ADASI´NA GİDECEK
Tuğluk, referundamdan sonra bölgedeki 649 sivil toplum örgütü temsilcisiyle bir araya geleceklerini ve daha önce Kürt sorununun çözümü ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için kararlaştırdıkları bazı görüşmeleri takvime bağlayacaklarını belirtti. Tuğluk, "Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK ve Abdullah Öcalan ile görüşme konusunu tartışacağız ve bunu bir takvime bağlayacağız. İmralı Adası'na heyet olarak mı, yoksa bazı avukatların mı görüşmeye gideceğini de konuşup karara bağlayacağız. İmralı Adası'na gidip Abdullah Öcalan ile ateşkesin kalıcı hale gelmesi için bilgi alışverişinde bulunacak olan heyet ya da avukat grubunda ben de avukat kimliğimle yer alacağım" dedi.
Tuğluk, görüşmelerin takviminin net olmadığının altına çizerken, kendisinin son olarak İmralı Adası'na 5 yıl önce avukat olarak gittiğini ve aldığı 1 yıllık cezasının da tamamlanması nedeniyle gitmesinde şu anda bir sorun olmadığını söyledi.
DİYARBAKIR'DA STK'LAR YARIN AÇIKLAMA YAPACAK
Öte yandan, Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları yarın bir araya gelerek, hem 1 Eylül dünya barış günü, hem Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişi hem de PKK'nın 20 Eylül'e kadar ilan ettiği eylemsizlik sürecine dikkat çekmek için ortak açıklama yapacak. Açıklamada, 20 Eylül'de biteceği açıklanan eylemsizlik sürecinin kalıcı hale gelmesi ve Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için yakalanan bu fırsatın değerlendirilmesi istenecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk ve Tuğluk Ankara Adliyesi'nde Lucifer Haber Arşivi 0 03 Şubat 2010 15:32
Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk adliyede Feronia Haber Arşivi 1 31 Aralık 2009 10:38
Karar'da Türk, Tuğluk ve Zana vurgusu Feronia Haber Arşivi 0 31 Aralık 2009 05:48