IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 13:39   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güzellik Merkezleri için son 10 gün




Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Güzellik ve Estetik Amaçlı Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği’ne göre, güzellik merkezlerinin güzellik salonu ya da polikliniğe dönüştürülmesi için verilen altı aylık süre 10 Eylül’de sona eriyor.
İl Sağlık Müdürlükleri’nden en geç altı ay içinde ‘poliklinik uygunluk belgesi’ almak zorunda olan güzellik merkezlerinin fiziki şartlara uygunluğunu sağlayabilmeleri ve bunun denetimini yaptırabilmelerinde son günler olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlükleri’ne taleplerin arttığı bildirildi.
-BÜYÜKŞEHİRLERDE ‘GÜZELLİK’ İÇİN HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR-
ANKA’nın İstanbul ve İzmir İl Sağlık Müdürlükleri’nden aldığı bilgiye göre, büyükşehirlerde de güzellik merkezlerinden güzellik salonu ya da polikliniğe geçmek için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya yere, İstanbul’da toplam 155 güzellik merkezi bulunurken, ellerinde ortalama 110 dosya var. Bunlardan 56 tanesine poliklinik ruhsat verilirken diğer dosyaların üzerinde çalışmalar devam ediyor.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de güzellik merkezlerini polikliniğe dönüştürmek isteyenlerin sayısının arttığını son 10 gün kaldığı için yoğun çalıştıklarını belirtti.
-GÜZELLİK MERKEZLERİ 10 EYLÜL’DE KAPANACAK-
Sağlık Bakanlığı’nın güzellik merkezlerinin polikliniğe dönüştürülmesi için verdiği hazırlık süresi doluyor. 10 Mart 2010’da başlayan ve 10 Eylül 2010’da bitecek hazırlık süreci dolduğunu hatırlatan Sağlık Bakanlığı, bu tarihe kadar hazırlığını tamamlanmayan merkezlerin kapatılacağı duyuruldu.
Sağlık Bakanlığı, güzellik merkezleri konuyla ilgili yayımladığı Güzellik ve Estetik Amaçlı Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği’ne göre; müstakil açılan güzellik merkezlerinin işleteni tabip değilse, bunlar işletenin tercihine göre güzellik salonuna veya tabip mesul müdür istihdam etmek şartıyla polikliniğe dönüştürülebilir. Polikliniğe dönüşmek için İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuranlar, en geç altı ay içinde uygunluğunu sağlayıp müdürlükten ‘poliklinik uygunluk belgesi’ almak zorundadırlar.
-BİR DOKTOR YETECEK-
Yayımlanan genelgeye göre; polikliniklerde asgari iki doktor çalıştırılması gerektiği ancak, güzellik merkezlerine istisna olarak doktor mesul müdür istihdam etmek suretiyle poliklinik hizmeti verilebileceğine dair yapılan düzenlemeye istinaden tek doktor ile poliklinik hizmeti verilebilecek. Asgari bir hemşire ya da sağlık memuru(toplum sağlığı bölümü mezunu) istihdam edilecek. Söz konusu güzellik salonlarında hizmet birimleri oluşturulacak asgari malzeme tıbbi donanım ve acil ilaçlar bulundurulacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lcianın güzellik sırları / saçlar için Lcia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 26 Aralık 2014 12:01
Güzellik için son 1 dakika! Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Kasım 2012 23:16
Güzellik için maden suyu YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 02 Şubat 2010 02:47
Güzellik için zeytin.. єzєℓ Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 18 Aralık 2009 11:29