IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 13:51   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sıcak, balık avını vurdu




Karadeniz'e açılan 100 tekne, 1 ton palamutla döndü

SAMSUN Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, denizde bol miktarda balık olduğunu, ancak deniz suyu sıcaklığının 28-30 derece olması nedeniyle balıkların sürü halinde değil dağınık gezdiğini belirtti. Kıyak, “Bu durum avlanmayı etkiliyor. Bugün Samsun’da 100 tekne denize açıldı. Toplamda 1 ton palamut avlandı. Deniz suyu sıcaklığı normal olsaydı bu rakam 10 tona çıkardı” dedi. Samsun’da 250 gram ağırlığındaki palamutun tanesi 4 TL’den satıldı.


1 Mayıs’ta sona eren balık sezonu bugün balıkçıların ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılmalarıyla başladı. Samsun limanlarından gırgır tekneleriyle denize açılan balıkçılar umdukları sonuçla kıyıya dönemedi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte limana dönen balıkçılar deniz suyu sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olması nedeniyle az miktarda palamutla geri dönmek zorunda kaldı. Samsun’dan açılan 100 tekne toplam 1 ton palamut avladı. Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, denizde balığın bol miktarda olduğunu belirterek, “Ancak deniz suyu sıcaklığı 28-30 derecelerde. Bu da balığın dağınık gezmesini sağlıyor. Sürü halinde olmadıkları için avlanmaları kolay olmadı. Ancak yine de umutluyuz. Çünkü denizde balık var. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle vatandaşlarımız bol balık yiyecek. Eğer hava şartları uygun olsaydı bugün 10 ton palamut yakalanırdı” diye konuştu.

Balıkçı Ahmet Aydemir ise sıcak havaların etkili olduğunu belirterek, 15 Eylül’den itibaren trollerde denize açıldığında daha bol balık olacağını dile getirdi. Aydemir, “Şu anda tezgahlarımızda palamut ve istavritin yanı sıra kültür balıkları bulunuyor. 250 gram palamutun tanesi 4 TL, istavritin kilosu da 4 TL’den satılıyor. Balık bol çıktığında bu rakamlar daha da düşecektir” dedi.

Bu arada Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Sedat Gönener de denizde bol miktarda palamut ve yem balığı olduğunu ancak su sıcaklığının 30 derecelerde olması nedeniyle balıkların sürü halinde değil dağınık gezdiğini, bu durumunda Karadeniz’de çok nadir görüldüğünü söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avını, balık, sıcak, vurdu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sıcak hava onları da vurdu Violent Haber Arşivi 0 13 Haziran 2012 10:11
Sıcak Sıcak Yeni Çıktı :) mIRCeviNet Komik Loglar 0 26 Eylül 2007 17:47