IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 17:43   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son söz Başbakan’ın





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Babacan’ın “Mali kuralın altında 6 bakanın imzası var, sahip çıkmaları lazım” diye eleştirdiği bakanlardan Zafer Çağlayan, “Evet gündeme biz getirdik ama takdir sayın Başbakan’ındır” dedi



Hükümet içindeki mali kural tartışmalarına bir yeni boyut da Devlet Bakanı Zafer Çağlayan kattı. Devlet Bakanı Ali Babacan’ın “Mali kuralın altında 6 bakanın imzası var, onlar sahip çıkmalı” şeklindeki eleştiri dolu sözlerine ilk cevap Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’dan geldi.
Çağlayan, “Mali kuraldaki en önemli eksiklik Bakanlar Kurulu’na gelmeden Meclis’e gönderilmesiydi” dedi.
Mali kuralın Meclis’te görüşülmesinin askıya alınmasından sonra “Devlet Bakanı Ali Babacan’ın hükümette yalnız kaldığı” yönünde yorumlar yapıldığı, Babacan’ın da “Mali kuralı 5 bakan ile birlikte açıkladığı” şeklindeki açıklaması hatırlatılarak, EKK üyesi olarak kendisinin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Bakan Çağlayan, şu açıklamada bulundu:


Kanun çıkacak, inanıyorum

“Mali kural konusunda 5 ekonomi bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan oluşan 6 bakan birlikte çalıştık. 6 bakan da tüm görüşlerini EKK’da ifade etti. Çeşitli senaryoları beraber çalıştık ve EKK’nın 6 bakanı olarak bu işin doğru olduğunu ifade ettik. EKK’dan sonra bu iş Bakanlar Kurulu’ndan Komisyon’a, Komisyon’dan Meclis’e gitmeliydi. Belki bunun eksik tarafı bakanlar Kurulu’nda görüşülmeyişi...
Kendisinin hâlâ Mali kuralın Meclis’ten çıkarılacağını ve Türkiye için önemli olduğunu düşündüğünü vurgulayan Çağlayan, şöyle devam etti:


Babacan’ın sözlerini gazetelerden okudum

“Babacan’ın konuşmalarını gazetelerden okudum. Yanlış anlamaya mahal verilmemesi için, böyle bir niyetle açıklama yapmadım. Ben zaten o yöne çekmedim. Biz bu çerçevede, birlik beraberlik içinde hep beraber, güçlü bir siyasi irade, güçlü bir hükümet olarak çok başarılı işler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.”
Mali kural konusunu çıkaran, gündeme getiren, buna bir yasa ile düzenleme getirenin bu hükümet olduğunu vurgulayan Bakan Zafer Çağlayan, şöyle devam etti:


Mali kural olmazsa olmazımız değildir

“(Mali kural yasası şu anda çıkmalıdır) diyenleri anlamıyorum. Türkiye’nin, ekonominin hangi dengeleri bozuk... Endişesi olanların haksız bir endişe içinde olduğunu düşünüyorum.
2008 krizinde (çabuk IMF’ye gidin, anlaşma yapın, para kalmayacak) diyenler mahcup oldular. Şimdi Mali Kural çıkmadığı için endişe duyanlar, Türkiye’nin popülist politika, seçim ekonomisi uygulayacağını söyleyenlerin hepsinin suratı kızaracak.
Mali kural olsun olmasın, Mali kuralı gündeme getiren biz, takdir hakkı da Sayın Başbakan’ındır, hükümetindir, hepimizindir. Bizim olmazsa olmazımız değildir. Ha olursa faydalıdır Türkiye açısından.”

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakan’ın, başbakan’ın, son, söz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan’a saldırı, derin yapının eseri! - Ali Karahasanoğlu Noyan Makaleler 0 05 Mayıs 2011 19:17
Flaş!.. Başbakan yök’ün kararını değerlendirdi!.. basketci Haber Arşivi 0 05 Ekim 2010 10:00
Başbakan Erdoğan ABD’ye gidiyor Feronia Haber Arşivi 0 02 Nisan 2010 14:19
Başbakan’ın Taklidini Yapamazlar Çünkü.. Kralice Haber Arşivi 0 26 Kasım 2008 10:23
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde imamlık yapan ve Kütahya’da geçirdiği trafik kazasında Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 00:14