IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 19:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İngiltere Eski Başbakan'ı Tony BLAİR, '' Türkiye'nin Üyeliği, Farkı Bir yönde! ''




İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in anılarını kaleme aldığı "Bir Yolculuk (A Journey)" adlı kitabı bugün piyasaya çıktı. Blair, tartışma yaratan kitabında, Türkiye'nin AB'ye tam üyelikten farklı bir yöne gidiyor. Bu, her iki taraf için de riskli bir hata" dedi.

Tony Blair, 1997-2007 yılları arasında başbakan olduğu dönemle ilgili anılarını kaleme aldığı kitabında, Türkiye ile ilgili düşüncelerini aktardı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahsetti.

Blair, Avrupa Parlamentosu (AP), Almanya Başbakanı Angela Merkel'le ilişkilerine değindiği ve Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakerelerinin başladığı 2005 yılıyla ilgili bölümde, şu ifadelere yer verdi:

ERDOĞAN VE GÜL’Ü ÖVDÜ

"Yeni hükümetiyle Türkiye, Avrupa'ya doğru önemli adımlar atıyordu. Başbakan Erdoğan ve dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah duyarlı, ileri görüşlü kişilerdi, en azından o zamanlar tanıdığım anlaşması en kolay Türk politikacılarıydı. Akıllılardı, ne istediklerini biliyorlardı ve Avrupa'ya gelmek istiyorlardı, üstelik Kıbrıs konusunda mantıklılardı."

TÜRKİYE’NİN ÜYELİĞİ HERKES İÇİN İYİ OLACAK

Blair, Türkiye'nin AB üyeliğinin zaman alacağını, çünkü AB'nin yeni genişlediğini ve bu genişlemeyi hazmetmek için süreye ihtiyacı olduğunu belirterek,"Konu, AB liderlerinin Müslüman karşıtı olmaları değil, ancak bu Avrupa'nın doğası için büyük bir değişiklik olacaktır" diye ifade etti.

“TÜRKİYE’Yİ DIŞLAMAK TEHLİKELİ OLACAK”

Türkiye'nin AB'ye üye olmasından yana olduğunu vurgulayan Blair, Türkiye'nin üyeliğinin herkes için iyi olacağını ve Türkiye'yi dışlamanın tehlikeli olacağının altını çizerek,"Çünkü dışlamak, Yahudi-Hristiyan ve Müslüman medeniyetlerinin birlikte var olamayacaklarına işaret edecektir" dedi

Blair, başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra Türkiye'nin AB'ye tam üyelikten farklı bir yöne gittiğini kaydederek, "Bu, her iki taraf için de riskli bir hata" şeklinde ifade etti.

Blair Irak savaşına da değindiği kitabında, özellikle Türkiye gibi geleneksel olarak Irak’ı destekleyen ülkelerin 2003 yılında Irak savaşına karşı olduğuna dikkati çekti. Kitabının sonundaki "dipnot" bölümünde ise günümüzü değerlendirerek, dünyada artık gücün doğuya doğru kaydığına vugu yaptı.

Türkiye ve Brezilya gibi ülkelerin önemli roller üstlendiğini kaydeden Blair, bunu yaparken de bu ülkelerin kimseden izin istemediklerini kaydetti.

Diğer yandan, Blair'in bugün İngiltere'de piyasaya çıkan 691 sayfalık kitabı, İngiltere'nin başkenti Londra'daki birçok kitapçının vitrinlerinde yer alıyor. 25.00 sterline satılması beklenen kitap, 12.50 sterline yarı fiyatına satılıyor.

Alıntı ; Son dakika Haberleri.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
blair, eski, ingiltere, tony, üyeliği, yönde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin geçici BM üyeliği için kritik seçim Seth Haber Arşivi 0 16 Ekim 2014 19:18
Tıp'ta Almanya&Türkiye Farkı Süslü Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:34
Flaş!.. Nerden nereye!.. Son dönemde “o ses türkiye” programinda jüri üyeliği yapan . PauL Haber Arşivi 0 07 Aralık 2011 10:16
Papandreu: Türkiye'nin üyeliği AB'nin yararına Süslü Haber Arşivi 1 26 Ocak 2010 11:08
Türkiye ve İsanbul farkı CoCoRiCo IF Ekstra 3 09 Ağustos 2005 04:03