IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 20:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Venedik Film Festivali Başlıyor!




Dünyanın en prestijli film festivalleri arasında gösterilen Venedik Film Festivali, Lido adasında bu akşam başlıyor. Tarantino, festivale bu kez, ana film yarışmasının jüri başkanı olarak katılıyor Venedik'teki dünyanın en eski film festivali bu yıl 67'nci kez düzenleniyor. Bu defaki festivalde genç ve deneysel film yönetmenlerine ağırlık verilmiş durumda. Ayrıca, sanatla ticari film anlayışı iç içe geçmiş. En azından festivalin sanat direktörü Marco Müller'in algısı bu yönde. Müller şöyle Konuşuyor:
"Aslında tek bir slogan kullanılabilir: Tüm hızla ileri, ama bir sınır içinde kalarak. Her yöne açığız. Burada sunduğumuz sinema, tüm çelişkileri kendi içinde taşıyor. Bu yüzden de gelmesi olası tepkilere kapalı; zira sinema artık eskiden bildiğimiz sinema değil."
Tarantino jüri başkanı
Bu yıl Venedik'teki büyük starlar arasında Quentin Tarantino da bulunuyor; ama festivale filmiyle değil, ana film yarışmasının jüri başkanı olarak katılıyor.
Bu yılki festivalde birbirinden çok farklı dört italyan filmi yarışa katılıyor. Bunlardan biri de Saverio Costanzos'un "Asal Sayıların Yalnızlığı"; filmin başrolünü ısabelle Rosellini oynuyor.
Yarışmaya katılan filmlerin dörtte birini Ameirkan yapımları oluşturuyor. Heyecanla beklenen Amerikan fimleri arasında Sophia Coppola'nın yeni yapıtı "Somewhere" bulunuyor. Açılış filmi olan "Black Swan" – Kara Kuğu da bir o kadar iddialı. Filmde, Çaykovski'nin "Kuğu Gölü" eserindeki başroller için birbiriyle rekabet içindeki New York'lu iki balerinin hikâyesi var. Balerinleri Natalie Portman ile Mila Kunis oynuyor. Bundan iki yıl önce de filmin yönetmeni Darren Aronofsky "The Wrestler" filmiyle altın aslan ödülüne layık bulunmuştu. Bu yıl da bu başarının devam edebileceğine işaret ediliyor. Almanya'nın umudu Tykver Almanya'nın umutları ise sadece Tom Tykver'e bağlanmış durumda. Alman yönetmen, Berlin'de geçen "Üç" adlı trajik-komedi filmiyle yarışmaya katılıyor. Belki adından belli olduğu gibi, son anda yetişmiş bir film bu! Şu anda hala montajları ile uğraşılıyor. Bu yüzden de "Üç" filmi belki de Venedik Film Festivali'nin sonlarına yetişebilecek ve "Altın Aslan" ödüllerine bir gün kala yarışmaya dâhil olabilecek. Yani bu film Venedik'e yakışan gerçek bir prömiyer olacak. Filmin başrollerini Sophie Rois ile Sebastian Schipper oynuyor.
Venedik Film Festivali'nin sanat müdürü Marco Müller, sadece davetli konukların değil, jüri başkanı Tarantino'nun da festivalden büyük zevk alacağını bekliyor ve "Quentin'in en azından yarışmaya katılan filmlerin yarısından çok zevk alacağını sanıyorum. ve Quentin bir kere eğlenmeye, kahkahalara başladığında, onu büyük salonda herkes duyacaktır" diyor.
Venedik, ana yarışma programı dışında 11 gün boyunca adeta sinema ile yatacak sinema ile kalkacak. Yarışma dışı 27 film gösterilecek. Bunların 23'ünün dünya prömiyerleri yapılacak. Ayrıca dört ayrı kategoride daha yarışma var ve bunlar da iddialı.
En iyi ilk filmler kategorisinin jüri başkanlığını ise bu yıl Fatih Akın yapıyor. Akın böylece pozisyon değiştirmiş oluyor. Zira geçen yılki yarışmada "Soul Kitchen" adlı filmiyle jüri özel ödülüne layık bulunmuştu.

Alıntı ; Son dakika Haberleri.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başlıyor, festivali, film, venedik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Venedik Film Festivali'nde iki Türk Filmi! Gravity Sinema Dünyası 0 30 Temmuz 2008 21:08
Venedik Film Festivali'nde iki Türk Filmi! Gravity Sinema Dünyası 0 30 Temmuz 2008 21:08