IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2010, 14:06   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kimse duymazken Bono duymuştu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Rock grubu U2’nun albüm kapağında ismine yer verdiği kayıp yakını:Sesimizi bir onlar duymuştu




U2’nun, albüm kapağında andıkları 15 yıl önce gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Diyarbakırlı Fehmi Tosun’un eşi ve çocuklarıyla biraraya gelmesi bekleniyor. Grup üyeleriyle görüşmeyi çok istediğini söyleyen Tosun’un eşi Hanım Tosun, Taraf aracılığıyla Bono ile grubun diğer üyelerini evine davet etti.
U2 daha önce insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek Türkiye’de konser vermeyi reddediyordu. Grup, 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında 6 eylülde nihayet İstanbul’a gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda konser verecek olan U2, Türkiye’deki kayıp yakınlarına gösterdikleri dayanışmayla da tanınıyor. Grup, İstanbul Avcılar’da 1995’te evinden çıkarken telsizli kişiler tarafından götürüldükten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Fehmi Tosun’un akıbetini albümlerinde protesto etmişlerdi. U2, 1997 tarihli albümlerine “Remember Fehmi Tosun ‘disappeared’in Turkey October 1995 (Türkiye’de kaybedilen Fehmi Tosun’u hatırlayın)” yazarak Tosun’u anmıştı.
Taraf’a konuşan Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun, U2’nun o yıllarda eşini anmalarının çok önemli olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Eşimin ismini albümlerine aldıklarını duyduğumda çok şaşırmıştım. Hiç kimsenin sesimizi duymadığı, yakınlarımızın akıbetini sorduğumuz için apar topar gözaltına alındığımız o kötü yıllarda, bu kadar ünlü bir müzik grubunun eşimin ismini vererek kayıplarımızı anmasından çok gurur duymuştum. Albümle sesimiz dünyada duyurulmuştu. Mücadelemizin boşuna olmadığını düşünmüştüm.”
Grup üyelerinin konser öncesi Tosun’un ailesiyle biraraya gelmesi bekleniyor. Görüşmeyi çok istediğini dile getiren beş çocuk annesi Tosun “ Onlarla görüşmeyi çok istiyorum. Zor yıllarda bizi unutmadılar. Bir borcum var. Teşekkür etmek istiyorum” dedi.


Keşke evimize gelebilseler

Görüşme gerçekleştiği takdirde, grup üyelerine kayıpları temsil eden bir hediye vereceğini dile getiren Tosun “Konsere gitmeyi düşünüyorum. Ancak biletler bitmiş diyorlar. Keşke konsere gitme fırsatım olsa. Ayaküstü, bir iki dakika da olsa onlarla konuşabilsem bana yeterli. Elbette evime davet ediyorum. Ama programlarını bilmiyorum. Gelebilirler mi acaba? Ama keşke fırsatları olsa da evimize gelseler. Memnuniyet duyarız” diye konuştu.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bono, duymazken, duymuştu, kimse


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahvil ve bono piyasası Burce Ödev ve Tezler 0 05 Haziran 2014 15:05
-Ve BONO 'hacı' oldu! :} Sametold Haber Arşivi 2 01 Eylül 2011 17:30