IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2010, 18:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güzellik Uzman'ı,Rik FERGUSON'un Bu sözlerine Herkez Kulak Versin!




Google CEO'su Eric Schmidt'in online verilerin gizliliği konusunda yaptığı son açıklamayı değerlendiren Trend Micro Kıdemli Güvenlik Danışmanı Rik Ferguson, kullanıcıların bilgi güvenliği teknolojilerinden yararlanmalarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
Schmidt, geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte, internete bırakılan kişisel verilerin son derece fazla olduğuna dikkat çekerek, insanların günün birinde artlarında bıraktıkları bilgilerden kurtulmak için isimlerini değiştirmek zorunda kalabileceklerini söylemişti.

Buna göre, bugün 10 yaşında internete resim, yazı, mesaj kaydedenler, 20'li yaşlarında, örneğin iş ararken, internette bıraktıkları bu utandırıcı ve gülünç izleri silmeye çalışacaklar.

Rik Ferguson, internete girilen bilgilerin silinse de teknik anlamda tam olarak yok edilemediğini, dolayısıyla internet ortamında geçmişi silmenin neredeyse imkansız olduğunu söylüyor: "Ne yazık ki çoğu insan, şu gerçeğin farkında değil; herhangi bir bilgiyi online ortama yerleştirdiğinizde, bu bilginin mülkiyetini ve kontrolünü anında kaybedersiniz. Söz konusu bilgiyi herhangi bir kimse indirebilir, saklayabilir ve dağıtabilir; bilgi, artık elinizden çıkmıştır."

Ferguson, web kullanıcılarının önümüzdeki dönemde daha yüksek seviyelerde veri gizliliği talep edeceklerini belirtiyor: "Bu sorunu çözmenin en ideal yolu, son kullanıcı olarak kendiniz hakkındaki bilgileri kullanma, kopyalama ya da dağıtma hakkına sahip olacak kişileri yine kendinizin belirlemesini sağlayacak teknolojilerden yararlanmaktır. Böyle bir teknoloji, halihazırda şifreli e-postalarda kulanılıyor. Eminim, insanlar çok yakında bir tür şifreli sosyal ağ talebinde bulunacak, firmalar da bu talebe derhal yanıt verecekler.''

Alıntı ; Son dakika Haberleri.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, fergusonun, herkez, kulak, rik, sözlerine, versin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kulak tüpü ameliyatının orta kulak iltihabı tedavisindeki yeri nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:31
Kronik orta kulak iltihabının kulak zarına etkisi nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:29