IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2010, 12:03   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KPSS soruları hediye olarak gönderilmiş




KPSS sorularını e-postayla alıp dağıttığı iddia edilen Baki S. ifadesinde, soruları kendisine ‘Sana hediye gönderiyorum’ diyen Berat adlı bir arkadaşının ilettiğini söyledi.

Güncelleme:03 Eylül 2010 10:53
KPSS sorularını e-postayla alıp dağıttığı iddia edilen Baki S. ifadesinde, soruları kendisine ‘Sana hediye gönderiyorum’ diyen Berat adlı bir arkadaşının ilettiğini ancak sınavdan önce görmediğini belirtti. Gözaltına alınan ikinci kişi S.İ. ise Baki S.’yi suçladı.

2010 KPSS sorularını e-posta yoluyla aldığı ve dağıttığı öne sürülen Baki S. sorgusunun ardından serbest bırakıldı. İfadesinde, e-posta adresine soruları Berat adlı bir arkadaşının “Hediyem var” diye gönderdiğini ancak mesaja sınavdan sonra bakabildiğini anlatan Baki S., bilgisayarını kullandığı S.İ. adlı arkadaşının e-postayı sildiğini gördüğünü ifade etti.
S.İ. ise ifadesinde, “Baki yanıma geldi. Bilgisayarımdan flash diskine soruları kopyaladı. Ben yapmadım. Bilgisayarımı B.’ye verdim. Daha sonra geri getirmedi” dedi. S.İ.’nin bilgisayarının nerede olduğu bulunamadı. Baki S.’nin Berat adlı arkadaşının gözaltına alınabileceği öğrenildi. Eğitim Bilimleri testindeki 116 sorunun e-posta adresine gönderildiği ve soruları e-posta adresinin şifresini başkalarına vererek dağıttığı öne sürülen Baki S., 2009’daki KPSS’den 79.514 puan aldığını, 7 Ekim’de Yukarıkaşıkara kasabası İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak ücret karşılığı çalışmaya başladığını söyledi. Okulların bitimine kadar ücretli öğretmen olarak çalıştığını, yüksek puan alıp kadrolu öğretmen olabilmek için de KPSS’ye yeniden başvurduğunu söyleyen Baki S. 9 Temmuz 2010’da sözleşmeli öğretmen olarak Bursa Mustafa Kemalpaşa ilçesi Yenice İlköğretim Okulu’na 2009’da aldığı puanla atamasının yapıldığını kaydetti. Baki S., 10 Temmuz 2010’daki KPSS’den 81.704 puan aldığını söyledi.
‘Sınavdan sonra baktım’
Baki S. şunları söyledi: “Köyde olduğum için internete girme şansım yoktu. Sınavlardan 3-4 gün önce Berat isimli arkadaşım telefonla arayarak, e-posta adresimi istedi ve ‘Sana hediye gönderiyorum’ dedi. Adresimi verdim. Yalvaç’ta kuyumculuk yapan S.İ.’yi arayarak şifremi verdim. Beni daha sonra aradı ve ‘Tamam, sana bir şey gelmiş’ dedi. Sınava girdikten sonra e-mail’ime bakmak için Mustafa’nın kuyumculuk yaptığı yere gittim. Ancak arkadaşım mail’i silmiş. Ben soruları alıp sınavlara girmedim. Basında yer aldığı gibi sorular karşılığında 5-15 bin dolar verme gücüm de yok.” Soruların sızdırılmasından bazı cemaat ve siyasi partilerin sorumlu olabileceğini kaydeden Baki S.’nin bilgisayarı olmadığını ve arkadaşının bilgisayarını hiç almadığını söylediği bildirildi.

Gözaltındaki Baki S. serbest bırakıldı
Baki S. savcılık tarafından serbest bırakıldı. Baki S.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda Yalvaç’ta dün gözaltına alınan S. İ.’nin ise ilk ifadesinde Baki S.’yi suçladığı öğrenildi. S.İ.’nin, ifadesinde, “Baki benim yanıma geldi. Bilgisayarımdan flash diskine soruları kopyaladı. Ben öğrenci değilim. Babamın kuyumcu dükkânında çalışıyorum. Ben kendi bilgisayarımı kullandım. Sınavdan 3-4 gün önce Casper marka laptop bilgisayarımı Baki S.’ye verdim.
O da bana geri vermedi. Laptop bilgisayarım kayıp. Baki bana geri teslim etmedi” dediği öğrenildi. Savcılığa gönderilen bir ihbarda, soruların ÖSYM’den 5-15 bin dolara sızdırıldığı, ancak savcılığın bu iddiayı doğrular bir tespitinin olmadığı öğrenildi.
Arkadaşı da serbest kaldı
Baki S., Ankara’da adliyeye götürülürken koluyla yüzünü kapattı. (üstte) Baki S.’nin liseden arkadaşı olduğu öğrenilen S.İ. de gözaltına alındı. Babasının kuyumcu dükkânında çalışan ve iki yıllık bir meslek yüksekokulundan mezun olduğu belirtilen S.İ., Yalvaç Adliyesi’ne götürüldü. S.İ. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. S.İ.’ye ait olduğu ve bazılarının arızalı olduğu kaydedilen birkaç bilgisayar kasasına da el konuldu. S.İ.’nin babası M.İ., “Oğlum bu yıl KPSS’ye de girmedi” dedi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gönderilmiş, hediye, kpss, olarak, soruları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9. sınıf kimya dersi test soruları ve cevapları, lise 1 kimya soruları, PySSyCaT Kimya 0 15 Ekim 2014 11:29
KPSS soruları hangi kitaptan kopyalanmış AftieL KPSS 0 14 Temmuz 2014 21:08
SKANDAL! KPSS soruları 10 bin dolara satılmış! yoSun YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 02 Eylül 2010 13:05