IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2010, 17:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rize'deki İki Katlı Ev,6 saniye'de Yer'le Bir Edildi!




RİZE'nin Gündoğdu Beldesi'nde 26 Ağustos tarihinde 13 kişinin hayatını kaybettiği 1 kişinin de kaybolduğu sel felaketinde hasar gören binaların yıkımı sürüyor. Heyelan sonrasında yamaçta adeta asılı kalan iki katlı bina yıkım ekipleri tarafından 6 saniyede yerle bir edildi. DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz da sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

Gündoğdu Beldesi'nde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bölgedeki 100'ü aşkı hasarlı evin yıkımına başlayan belediye ekipleri, Gündoğdu Merkez Mahallesi'nde Zafer Kopuz'a ait olan ve alt kısmındaki heyelan nedeniyle yamaçta asılı kalan iki katlı binayı çelik halat dolayarak iki iş makinesinin yardımıyla yıktı. Bina 6 saniye içinde yerle bir oldu. Çevrede toplanan çok sayıda vatandaş da binanın yıkılışını izledi.

Beldede 500 dolayında görevli de, 150 iş makinesi ile enkaz kaldırma ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Veliköy deresi çevresinde ise dere ıslah çalışması başlatıldı. Vatandaşlar ev ve iş yerlerini temizlerken toprak altında kalan araçlarını da çıkarmaya çalışıyor. Başbakanlık Afet ve Acil İşler Durum Başkanlığı'ndan gelen 41 kişilik heyet ise hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Gündoğdu Belediye Başkan Vekili Safeft Kopuz, risk taşıyan binaların yıkımının sürdüğünü belirterek "Bu binalar tehlike oluşturuyor. Bu nedenle yıkımlarını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Mesut YILMAZ, Bölgede İncelemelerde bulundu!

DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, sel ve heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Yılmaz, son dönemde bu tür afetlerin art arda gelmeye başladığını belirterek "Bu kadar büyük bir hasar yaratan bir afetin daha fazla can kaybı doğurması beklenirdi. Yine de 13 hemşerimizi kaybettiğimizden dolayı üzüntümüz büyük. Aldığım bilgilere göre 100 konut ve işyeri hasar gördü. 900 ailenin çay tarlaları afetten etkilenmiş. Büyük maddi kayıp söz konusudur. Ama kısa zamanda elektrik verilerek ulaşım kısmen de olsa sağlanmış. Çalışmalar devam ediyor. Umarım en kısa zamanda yaralar sarılır" diye konuştu.

''Erken Uyarı Sistemi Takip edilseydi, Hasar Bu Boyu'ta Olmayacaktı !''

Yılmaz, Rize'de 2007 yılında devreye konulan Afet Bilgi ve Erken Uyarı Sistemi'nin (RABİS) düzenli takip edilmiş olması halinde hasarın bu ölçüde olmayacağını belirterek, "Bu sistem bir süre sonra lağvedilmiş. Önceden tedbir alma imkanları ortadan kalkmış. Ancak afetten sonra kurtarma çalışmalarına yönelik çalışma olmuş. Bundan sonra o sistemin daha iyi şekilde işletilmesini umuyorum. Buradaki yaraları sarmak için çaba gösteren personele ve ilgililere teşekkür ediyorum. Hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Benzer afetlerin tekrar yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Bunun için gerekli tedbirlerin biran önce alınması gerekiyor" dedi.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
6, edildi, ev, iki, rizedeki, saniyede, yerle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rize Resimleri, Rize Manzaraları, Rize Fotoğrafları Violent Doğa & Manzara Resimleri 0 05 Mart 2014 20:02
Rize deki Halk Eğitim Merkezleri Violent Karadeniz Bölgesi 0 25 Kasım 2013 14:24
Baraj inşaatındaki patlama anı saniye saniye kaydedildi PassioN Haber Arşivi 0 26 Şubat 2012 13:13
Uçağın saniye saniye suya çakılma anı! VİDEO Lucifer Haber Arşivi 0 16 Nisan 2010 15:09