IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2010, 13:46   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aralanan kapıdan içeri barış girecek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
YÜREĞİNDEN konuştu Başbakan. Öldürülen imamı da, Şiwan Perwer’i de unutmadı. Yeni bir Anayasa vaat etti. Şifre şu kelimede gizli: ‘Evet’le kapıyı aralıyoruz

Başbakan’ın otobüsü Diyarbakır’ın fakir mahallelerinin arasından geçiyor. Binlerce kişi sokaklara çıkmış Başbakan’ın geçişini izliyor. Beyaz tülbentli kadınlar, kavruk yüzlü ihtiyarlar önlerinden geçip giden Erdoğan’ı donuk bakışlarla izliyorlar.
Onlara otobüsün önünden el sallayan Başbakan’a el sallayanlar da var, öylece durup bakanlar da. Kimse tepki için otobüse doğru zafer işareti yaptı mı diye baktım, hayır yoktu.
Diyarbakır’da arada kalmışlığın resmiydi o yol kenarındaki donuk donuk bakan insanlar. Bu manzarayı bozan ise çocuklardı. Yüzlerce çocuk otobüsü caddeler boyunca koşarak takip ettiler. İnanılmaz bir görüntüydü. Büyük ihtimalle peşlerinde oldukları şey Başbakan’ın otobüsünde istiflenmiş oyuncaklar. Mitingin sonunda o çocuklar muratlarına erdiler. Başbakan torba torba oyuncak dağıttı.


Başörtülü Kürt kızı: Seni seviyoruz

Peki ya Diyarbakırlılar. Onlar muratlarına erdiler mı? Konuşmasının başında Yüreğinden konuşacağını söyledi Başbakan. Öyle de yaptı. Kendi hapishane tecrübesini anlattı önce. Herhalde bugüne kadar Diyarbakır’da hiçbir Başbakan’ın, siyasi liderin ağzına almadığı isimlerden, olaylardan bahsetti. Ape Musa’dan, Orhan Miroğlu’nun acısından, Ahmet Kaya’nın, Şiwan Perwer’in gurbetinden bahsederken kalabalık duygusallaştı. Hakkâri’de öldürülen Aziz Tan’la başlayan, bölgenin dinî sembollerine atıflar yapılan İslami vurgusu kuvvetli mesajlar artarda geldi. Köy yakmalardan, köy meydanlarına toplanıp aşağılanan köylülerden bahsederken yanımda duran yaşlı bir kadın ağlamaya başladı, başörtülü bir Kürt kızı ‘seni seviyoruz’ diye çığlık attı.
Duygular tatmin olmuştu. Zaten 40 derecede sıcaktan, oruçtan ancak arada ıslatılarak uyanan kalabalığın siyasi ve hukuki mesaj çekecek hali yoktu.
Mesaj beklendiği gibi 2011’deki anayasa vaadinin içine sokulmuştu. ‘Yeni bir anayasanın temellerini atıyoruz’ dedi Başbakan bu paketle. Bence şifre o kelimede saklıydı: Kapıyı aralıyoruz.
Aslında herkesin kararını çoktan verdiği bir Diyarbakır’a konuştu Başbakan. Artık 13 Eylül sonrasına ertelenen barış için mesaj bekleyen benim gibiler ise cevabını aldı. Aralanan kapıdan barış girecek. Ben ikna oldum.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aralanan, girecek, iceri, kapıdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evrim Arka Kapıdan Kaçtı! Thetis Haber Arşivi 0 01 Haziran 2012 21:26
Kapıdan Çıkmadan Aldatıldı Rhytia Haber Arşivi 0 30 Mayıs 2012 18:13