IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 11:43   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nikâhlı eşten kumaya dava




İstanbul'da, 12 yıl aynı çatı altında yaşamak zorunda kaldığı kumasına kendisini mağdur ettiği gerekçesiyle tazminat davası açan 38 yaşındaki kadın, "Onun yüzünden hayatım çekilmez oldu, dayanamadım" dedi
Koca dayağından bıkan 38 yaşındaki Neslihan Tanrıverdi, 12 yıl aynı çatı altında yaşamak zorunda kaldığı kuması Ayfer Koçalan'a, kendisini mağdur ettiği gerekçesiyle 50 bin liralık maddi manevi tazminat davası açtı. Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde yaşayan Neslihan Tanrıverdi, 24 yıl önce daha 14 yaşındayken Ertuğrul Tanrıverdi ile evlendi. Geçim sıkıntısı çeken Tanrıverdi çifti, bir umut İstanbul'a göç etti. Bağcılar 100. Yıl mahallesine yerleşen çift, birlikte iş buldukları çorap atölyesinde çalışmaya başladı. Gecesini gündüzüne katan çift, biriktirdikleri parayla arsa alarak tek katlı bir ev inşa etti. Ancak 8 yıl sonra Ertuğrul Tanrıverdi, aynı atölyede çalışan Ayfer Koçalan'la ilişki kurdu.

'EVİMİZ DE ARABAMIZ DA GİTTİ'
Sürekli dayak yediği kocası Tanrıverdi'nin bir süre sonra eve getirdiği Koçalan'ı çaresizce kabullenmek zorunda kalan Neslihan Tanrıverdi, 12 yıl sonra yaşadıkları canına tak edince mahkemeye başvurdu. 3 çocuklu Neslihan Tanrıverdi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek kumasına tazminat davası açtı. Tanrıverdi, neler yaşadığını, SABAH muhabirine şöyle anlattı: "O sırada 3 çocuğum vardı ve biri kucağımdaydı. Eşim, dul ve iki çocuklu olduğunu sonradan öğrendiğim Ayfer Koçalan'la birlikte yaşayacağımı söyleyince dünyam başıma yıkıldı. Bir süre sonra iki kızını da eve getirdi, onun çocuklarına da bakmak zorunda kaldım." Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti: "O kadın geldikten sonra sürekli tartıştık. Her kavgamızdan sonra eşim beni dövüp, hakaret etmeye başladı. Bir keresinde çalıştığımız çorap atölyesinde herkesin içinde beni dövdü ve ilkokul mezunu olduğum için dalga geçti. Ben evde 5 çocuğa bakarken eşim, kumamı gezmelere götürdü. O kadar çok para harcıyorlardı ki birlikte yaptığımız evi ve arabayı satmak zorunda kaldı. Hayatım çekilmez hale geldi. Daha fazla dayanamayıp 3 çocuğumu da alarak annemin yanına taşındım. Bir yıl önce babamı da kaybedince, psikolojim iyice bozuldu, doktora gittim. İş aradım, olmadı. Çaresiz kalınca çocukları eşime götürdüm. Ancak bunu fırsat bildi ve 'Karım çocukları bırakıp evi terk etti' diyerek boşanma davası açtı. Tüm bunlara o kadın neden olduğu için davacı oldum. Param olmadığı için avukat tutamadım. Kardeşim adliyeye götürüp getiriyor. Açtığım tazminat davasının duruşmasını bekliyorum."

'ALDATAN EŞ VE SEVGİLİSİ ÖDER'
Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, ocak ayında bir karara imza atarak, aldatılan kadına ödenecek tazminatın aldatan kocasından ve "diğer kadından" ortak alınmasına karar vermişti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin, "Evlilik dışı yaşayan koca ile sevgilisi, aldatılan eşe manevi tazminat ödemeli" kararının ardından, yerel mahkeme bu karara uyarak eş ve sevgiliyi 10 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etmişti.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Eylül 2010, 14:34   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nikâhlı eşten kumaya dava




Hala kumalar mi var. Allah gostermesin. ne fena .
Bu yuzden kizlarin okumalari kendi ayaklarin ustunde durmalari ne kadar onemli. kimseye muhtac olmicak bir sekilde.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
dava, kumaya, nikahlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eşten al haberi Rüzgar Haber Arşivi 0 31 Aralık 2011 18:20
İmam nikahlı eşi ile ailesini katletti Lucifer Haber Arşivi 0 29 Ağustos 2010 09:04