IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 11:47   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ordu millete karşı değil, düşmana karşı olacak




Devlet Bakanı Faruk Çelik, Anayasa değişikliği ile ordunun millete karşı değil düşmana karşı olacağını söyledi

04 Eylül 2010 Cumartesi, 11:15:59

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Devlet Bakanı Faruk Çelik, Anayasa değişikliğinin halktan onay almasıyla askerin yaptığı darbe geleneğine son vereceklerini belirterek, "Bizim ordumuz millete karşı değil, düşmana karşı olacak. Değişiklik sayesinde milleti daha özgür bir ortama taşıyacağız" dedi.
Mevcut anayasanın Türkiye'ye dar geldiğini ifade eden Çelik, anayasa değişikliğinin mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı. Çelik, "Anayasa artık dar geliyor. Büyüyen gelişen Türkiye'ye dar geliyor. Bunun değişmesi lazım. Nasıl değişeceği konusunda ihtilaf çıkıyor. Beraber değiştirelim olmuyor. Ayrı değiştirelim olmuyor. Bir sorumluluk taşıyorsunuz, söz vermişiz, '4 yıl içinde değişiklik yapacağız' diye. "4 madde dışındaki maddeleri değiştirelim" dedik. Kıyamet koptu, parti kapatmalara kadar sıkıntı yaşadık" diye konuştu.
"DEĞİŞİKLİK, ÖZGÜRLÜK ORTAMINI GENİŞLETECEK"
Anayasa değişikliği tartışmalarının bu düzeye inmemesi gerektiğinin altını çizen Çelik, anayasa paketindeki maddelerle milleti daha özgür bir ortama taşıyacaklarını dile getirdi.
Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hayır diyorsanız okuyun, 'hayır' deyin. 'Evet' diyorsanız okuyun, 'evet' deyin. Biz 'evet' cephesindeyiz hükümet olarak. Doğru şeyler yaptık, güzel şeyler yaptık. Bu düzenleme ile milleti daha özgür bir ortama taşıyoruz. Özgürlük ortamı genişleyecek. Dış dünyaya karşı Türkiye'nin gerçekten
demokrat bir ülke olduğu anlayışını pekiştiriyoruz. En önemlisi Türkiye'de yargıdaki arka bahçe ve yandaş, yargıdaki adalet dağıtamama kavgasına bir son vermek gerekiyor. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda 5 üye var. Üyelerle ilgili yaşananları izleyin. Bu sayıyı 22 üyeye çıkartıyoruz. 22 kişinin alacağı bir karar vardır. Bu kararda ideoloji geçmez. Hukuk baş tacı edilecek. Bu şekilde ancak adalet dağılır. Ne kadar daralıyorsa o kadar ideoloji hakim, ne kadar seçici kurul genişliyorsa o kadar objektiflik hakim oluyor. 5 tane savcı, hakimi Yargıtay, Danıştay seçiyor. Türkiye'deki hakim ve savcıları ilk derece mahkemeleri seçsin. HSYK'yı seçsinler. Böylece geniş tabanlı bir seçimle kimin seçileceğini bilmiyoruz ama Türkiye'nin hakimleri seçiliyor. Oraya gelecekler bu memlekete adalet dağıtsınlar. Fakire göre, zengine göre sevdiğime, sevmediğime, benden olana, olmayana başka karar olmasın."
"DARBE GELENEĞİ SONA ERECEK"
Anayasa değişikliğiyle askerin tek görevinin güvenliği sağlamak olacağını kaydeden Çelik, gelenek haline gelen darbe ve muhtıra olaylarının sona ereceğini öne sürerek, "Asker, Türkiye'yi yönetme işine bakmayacak. Epey Türkiye'yi yönettiler. 60-71-80'de yönettiler. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok, ayıp artık. Milletin seçtikleri, milleti idare eder. Hesabı 4 sene sonra verir. Biz de 9 ay sonra hesabı vereceğiz. Sana yetkiyi kim verdi? 'Yetki yok, gelenektir. 10 yılda bir gelir otururuz'
diyorlar. 60'ta geldiler, Menderes'i astılar. Almanya bizden binlerce işçi götürdü. Almanya yerle bir olmuştu. İşçiyi sanayileşmek, zenginleşmek için götürdü. Biz başbakanı asıyoruz. Demirel hükümeti başarılıydı al aşağı ettiler, o arada 69-70'de Amerika aya adam gönderiyordu. Onlar onlarla uğraşırken biz başbakanı deviriyorduk. Avrupa Birliği'ne girerken ihtilal yaptık. Yunanistan AB'ye alındı. Bugün farklı bir Türkiye olacaktı. Bu referandumdan sonra benim baş tacı ettiğim TSK, benim güvenliğimi sağlayacak düşmana caydırıcı olacak. Bizim ordumuz millete karşı değil, düşmana karşı güçlü olacak. Bu ayıptan demokrasiyi kurtarmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
değil, düşmana, karşı, millete, olacak, ordu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD'e karşı yeni bir ordu kuruldu AngeL Haber Arşivi 0 01 Mart 2015 22:22
Akşama Karşı Gitme Tana Karşı Yatma Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 30 Haziran 2014 18:38
Kadınların karşı cins de karşı konulmaz buldukları! Kalemzede Ah Kadınlar 0 10 Mayıs 2012 20:25
Vadedilmiş Topraklardaki Millete Karşı Yapılanlar YapraK Musevilik 0 20 Mart 2009 19:35
Medvedev: Rusya İran'a karşı askeri çözüne karşı Cemalizim Haber Arşivi 0 14 Eylül 2008 14:17