IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 11:49   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hollanda her hafta 10 milyon avro zararda




A.A.

Hollanda;da 9 Haziran;da yapılan erken genel seçimlerin üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hâlâ bir hükümetin kurulamamasının, ülkeye ekonomik anlamda ciddi kayıplar yaşattığı bildirildi.

Geçici koalisyonun büyük ortağı Hıristiyan Demokratlar Birliği'nin (CDA) Türk asıllı Milletvekili Coşkun Çörüz, “yeni hükümet kurulamadığı için Hollanda ekonomisinin her hafta 10 milyon avro zarar ettiğini” söyledi.
Ülkenin bu yüzden acilen sağlıklı bir hükümete ihtiyacı olduğunu belirten Çörüz, “Hükümet olamadığı için bazı kararları alamıyoruz. Şu andaki hükümet geçici.
Bakın her hafta ekonomik anlamda 10 milyon avro zarar söz konusu. Seçimlerin üzerinden 3 ay geçti. Bir üç ay daha beklersek piyasaya büyük zararı olacak. Onun için bir an önce hükümetin kurulması lazım. Bizim içinde olup olmamız ayrı soru" değerlendirmesinde bulundu.
Hollanda Türk İşadamları Derneği;nin (HOTİAD) iftarına katılan Çörüz, basın mensuplarının koalisyon kurma çalışmalarında yaşanan krize ilişkin sorunlarını cevaplandırdı.
Hollanda;da bir aydır Liberal Parti (VVD), Geert Wilders;ın lideri olduğu Özgürlük Partisi (PVV), Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDA) arasında süren koalisyon kurma görüşmeleri, geçen cuma günü Wilders;ın partisinin çekilmesiyle başarısız olmuştu. Üç parti arasında varılan ön anlaşmaya göre, VVD ve CDA;nın kuracağı sağ azınlık hükümetine, PVV dışarıdan destek verecekti.
Seçimde sandıktan çıkan tablonun hükümet kurma imkanlarını oldukça sınırladığını bildiren Çörüz, bunun yanı sıra bazı partilerin bazı partilerle hükümete girmeme kararı almalarının, bu durumu iyice zorlaştırdığını ifade etti.
“Buna rağmen rakamsal olarak sağ, sol ve merkez hükümetlerin kurulmasına dönük imkanların bulunduğuna " işaret eden CDA milletvekili, “Seçim sonuçlarına baktığımızda biz birinci parti konumundan dördüncü parti konumuna geriledik. Açıkça onu şöyle değerlendirdik: 'Artık azıcık müsaade veriniz iç çalışmayı düzeltelim, bir özeleştiri yapalım, bu kayba nasıl uğradık onu araştıralım; dedik. Böyle bir karar aldık. Ama top döndü dolaştı yine bize geldi biz de sorumluluktan kaçmamak için alternatifler üzerinde çalıştık" diye konuştu.
Parti olarak hiçbir zaman sorumluluktan kaçmayacaklarının altını çizen Çörüz, gelinen noktada erken seçimin gündemde olmadığını, hükümet kurmak için değişik seçeneklerin bulunduğunu ifade etti.
Çörüz, “Herkesin, hele hele bu kriz ortamında bence kendi gölgesinin üstünden atlaması lazım. Ben onunla veya şununla hükümete girmem durumunu aştık bence" dedi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, avro, hafta, hollanda, milyon, zararda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ronaldo’nun değeri 398 milyon avro Seth Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 03 Şubat 2015 17:27
Bu Hafta Borsa, Altın, Dolar Kazandırdı, Avro Kaybettirdi Desmont Gazete Manşetleri 0 23 Ocak 2015 19:02
Vaşaklara 3 milyon avro miras bıraktı Feronia Serbest Kürsü 0 25 Şubat 2010 10:45