IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 11:51   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avusturyalı bakandan birlik çağrısı




AA

Avusturya Sosyal İşler Bakanı Rudolf Hundstorfer, aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi'nin (FPÖ) internet sayfasına koyduğu bir oyunla Müslüman toplumunu tahrik etmek istediğini, savcılığın hemen müdahalesinden de memnun olduğunu belirterek, radikal gruplara karşı birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Avusturya-Türk İslam Birliği (ATİB), Türk ve Avusturya toplumunun ileri gelenlerine dün bir iftar yemeği verdi.
ATİB merkezinde verilen yemeğe, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan, Başkonsolos İbrahim Mete Yağlı ve büyükelçilik mensupları eşleriyle birlikte katıldı. Avusturya toplumunu temsilen Sosyal İşler Bakanı Rudolf Hundstorfer ve Devlet Sekreteri Christine Marek, Yeşiller Partisi'nin Türk kökenli milletvekili Alev Korun ile Katolik Kilisesi temsilcileri ile üst rütbeli subaylar da yemeğe iştirak etti.
Avusturya Sosyal İşler Bakanı Rudolf Hundstorfer, burada yaptığı konuşmada, aşırı sağcı FPÖ'nün internet sayfasına koyduğu "Müezzin vur" bilgisayar oyunuyla Müslüman toplumunu tahrik etmek istediğini, savcılığın anında müdahale ederek bu çirkin oyunu sayfadan kaldırmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.
Radikal gruplar için "Bu çirkin eylemleriyle Avusturya'daki Müslüman toplumla birlikteliğimizi bozamayacaklar" diyen Hundstorfer, "radikal grupların bu eylemlerine karşı birlikte hareket etme ve direnme" çağrısında bulundu.
Eşiyle birlikte iftar yemeğine katılan Hundstorfer, Müslüman toplumuyla iftar sofrasında biraraya gelmekten mutlu olduğunu ifade ederek, "gelecek ramazanda da aranızda bulunmaktan memnun olurum" dedi.
Avusturya ulusal meclisindeki Türk kökenli tek milletvekili olan Yeşiller Partisi'nden Alev Korun da aşırı sağcı FPÖ'nün internet sayfasındaki çirkin eylemi durdurmak için federal savcılığa hemen suç duyurusunda bulunduklarını anımsatarak, savcılığın süratle müdahale ederek bu eylemi durdurmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.
Müslüman toplumu rencide eden bu eylemlere karşı Yeşiller Partisi gibi diğer siyasi partilerin de karşı çıkması gerektiğini kaydeden Korun, ülkedeki Türk toplumuna da görevler düştüğünü söyledi.
Konuklara hitap eden Büyükelçi Tezcan, ramazan gibi kutsal bir ayda Türk ve Avusturya toplumunun temsilcilerinin aynı sofrada buluştuklarını görmekten memnuniyet duyduğunu açıkladı.
ATİB Genel Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Seyfi Bozkuş da Müslüman ve Avusturyalı konuklarını iftar sofrasında birlikte görmekten "çok memnun olduğunu" belirterek, ülkedeki Müslümanların dini geleneklerini özgürce yaşarken Avusturya yasalarına da büyük özen gösterdiklerini söyledi.
"Müslümanların gösterdiği bu özeni aynı şekilde Avusturyalı dostlarımızın da bizim geleneklerimize ve kültürümüze göstermelerini bekliyoruz" diyen Bozkuş, gelenek ve kültürün karşılıklı saygı çerçevesinde yaşanması halinde sorunların kolaylıkla çözülebileceğine dikkati çekti.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avusturyalı, bakandan, birlik, çağrısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avusturyalı baba kızını haşladı! Desmont Haber Arşivi 0 11 Kasım 2014 14:15
IŞİD'e katılan 30 Avusturyalı öldürüldü Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 16:47
Müslümanlara Latin Amerika'dan Birlik Çağrısı Kralice Haber Arşivi 0 01 Nisan 2009 12:58