IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 11:54   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Memur zammı yetersiz




Memur-Sen ile hükümetin, 2011 memur maaş zamları için yaptığı anlaşmayı, Uzlaştırma Kurulu yetersiz buldu. “2010'da memur refah payı alamadı. 2011'de zam oranı yüzde 6 artı 6.5 olmalı” diyen Kurul, bu oranda bir zam için taban aylıkların ilk yarıda 16, ikinci yarıda 22 lira artırılmasını önerdi

Kamu-Sen’in başvurusu
Kamu kesiminin yürüttüğü toplu görüşmelerde, hükümetin yaptığı ‘2011’de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4 artı 4 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ teklifine, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]-Sen imza atmıştı. Kamu-Sen ise memurun taban aylıklarının yılın birinci ve ikinci yarısında 30’ar lira artırılması gerektiğini, zammın bu haliyle yetersiz olduğunu savunarak masadan kalkmış ve Uzlaştırma Kurulu’na gitmişti. Yasa gereği, toplu görüşmelerin tıkanması halinde devreye giren Uzlaştırma Kurulu, dün konuyla ilgili kararını açıkladı. Kurul, “Memur zammı yetersiz” dedi.
Refah payı eksik kalıyor
Uzlaştırma Kurulu Başkanı Mustafa Kılıçoğlu, memur taban aylıklarının 2011’in ilk altı ayında 16 lira, ikinci altı ayında 22 lira artırılması önerisinde bulundu. Kılıçoğlu, Çalışma Bakanlığı’nda düzenlediği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] toplantısında, “Uzlaştırma Kurulu geçen yıl, 2010 zammı için yüzde 4 artı 4 önerisinde bulunmuştu. 2010’un ilk yarısında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yüzde 3.98 oldu. Dolayısıyla 2010’da memurun refah payı düşük kaldı. Ama biz o dönemde krizi de dikkate alarak refah payı konusunda tereddütte kalmıştık” dedi.
Yüzde 6-6.5’e denk gelmeli
Mustafa Kılıçoğlu, dolayısıyla gelecek yıl memur maaşlarında, enflasyonun yanı sıra refah payının da dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Mustafa Kılıçoğlu şöyle devam etti: “Değerlendirmemiz sonucunda, gelecek yıl memura ilk altı ay yüzde 6, ikinci altı ay yüzde 6.5 zam yapılması gerektiğine karar verdik. Fakat Memur-Sen’le yapılan anlaşmada, yüzde 4 artı 4 artış var. Bu nedenle, biz yüzde 4’ün yanı sıra taban aylıklar artırılarak, olması gereken yüzde 6-6.5’luk zamma ulaşılabileceğini düşündük.”
Yıllık yüzde 12.9 olacak
Uzlaştırma Kurulu’nun önerilerinin bağlayıcı niteliği bulunmuyor. Memur maaşlarında son kararı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veriyor. Bakanlar Kurulu, Uzlaştırma Kurulu’nun önerisine göre zam yaparsa, en düşük memur aylığı, bu yıl başında 1572 liraya çıkacak. Taban aylıkta yapılan artışla birlikte, kamu çalışanları ilk altı ayda yüzde 6, yıl genelinde ise yüzde 12.9’luk bir zam almış olacak. Bu arada Uzlaştırma Kurulu, ek ödemelerde 80, aile yardımında 20 artı 20 liralık artışı uygun buldu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
memur, yetersiz, zammı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Memur Zammı Enflasyonu Etkiler mi? Thetis Haber Arşivi 0 30 Mayıs 2012 16:23
Memur Zammı Hakem Kurulunda Bulut Haber Arşivi 0 17 Nisan 2012 15:46
Memur zammı bütçeye konuldu Feronia Haber Arşivi 0 16 Ekim 2010 10:28
2010 memur maaşı zammı kesinleşti Feronia Haber Arşivi 0 18 Ekim 2009 07:02