IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 14:21   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pazarlığa gelmedim





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
BAŞBAKAN Erdoğan ile görüşen ABD Genelkurmay Başkanı Mullen, çekilme sürecinde Türkiye üzerinden silah ve ekipman taşınmayacağını açıkladı.



Ankara’ya, yoğun bir spekülasyona yol açan bir ziyaret gerçekleştiren ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Mike Mullen, Irak’tan geri çekilme sürecinde ülkesinin Türkiye üzerinden silah taşımadığını ve taşımayacağını açıkladı. “Ben buraya bu türden şeylerin pazarlığını yapmak için gelmedim” diyen Mullen, Irak’ta kalan muharip olmayan kuvvetlerin çekilişi için daha önce kullanılan güzergahtan farklı bir yola gerek duyulması halinde bu konuyu Türkiye ile görüşeceklerini söyledi.
Mullen, ABD Büyükelçiliği Konutu’nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye son olarak 2008 yılının eylül ayında geldiğini hatırlatan Mullen, o zamandan bugüne dek pek çok değişiklik yaşandığını söyledi. Ziyaretinin büyük bir kısmının yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile tanışmak amacını taşıdığını ifade eden Mullen, geçen yıl içinde 100 bin askeri Irak’tan çektiklerini, 38 bin ağır teçhizat ve iki milyon üstündeki ekipmanı hiçbir sıkıntı yaşanmadan sağlam iletişim yollarını kullanarak geri çekmeyi başardıklarını kaydetti.


‘Anadolu Kartalı’ tatbikatı

Mullen, geçen yıl ABD’nin, İsrail’in dışlanması üzerine tepki olarak katılmadığı,”Anadolu Kartalı” tatbikatına ilişkin birçok soruyla karşı karşıya kaldı. Tatbikat konusunu Orgeneral Koşaner ile ele aldıklarını ifade eden Mullen, “ABD tatbikata davet edilmedi” dedi. Mullen’in bu sözlerine, basın toplantısı bitiminde Büyükelçilik Sözcüsü Deborah Guido tarafından “açıklık” getirildi. Guido, “Amerika davet edildi” dedi. Mullen başka bir soru üzerine de Mavi Marmara baskını için “Umudumuz, ülkeler, bu bölgenin istikrarının öneminin farkına varmaları ve olaydan ders almalarıdır” dedi.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gelmedim, pazarlığa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ben de gelmedim Zen Tarih 0 26 Mayıs 2014 16:27
Türkiye Bir Pazarlığa Girmedi Lin Haber Arşivi 0 26 Şubat 2008 14:02