IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 14:32   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Parçaladılar, filme çektiler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Haraç vermediği için İstanbul’da öldürülen Kürt işadamının ailesinin kiraladığı iki eski PKK’lı tetikçi, çete liderini parçalayıp kameraya çekti




Kocaeli Dilovası Tepecik Köyü yakınlarında baş ve ayakları kesilmiş şekilde valiz içinde bulunan iki erkek cesedinin ardından yürütülen soruşturmada, 45 sanıklı bir suç örgütünün varlığı ortaya çıkarıldı. Cesetlerin, birçok suça karışan ve suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Cengiz Nurçin ile yakın adamı Nizam Polat’a ait olduğu tesbit edildi. Özel yetkili savcı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianamede öldürülen Cengiz Nurçin’in kurduğu çetenin, yaptığı korkunç eylemler tek tek anlatıldı. Savcıya göre Nuçin çetesi, cinayetten adam kaçırmaya, haraç alma ve tecavüze varan birçok eylemi gerçekleştirmiş.


55 yıla kadar hapis cezası

Özellikle İstanbul Anadolu Yakası’nda faaliyet gösteren Cengiz Nurçin’in kurduğu çetenin eylemlerini anlatan savcı, sanıklar hakkında 10-55 yıl arasında hapis cezası istedi. Büyük bir suç örgütünü ortaya çıkaran olayın başlangıcı 4 Ekim 2009 yılında meydana geldi. İddianameye göre Cengiz Nurçin, kendisine haraç vermeyi reddeden Nesim Özbey’i talimat vererek İstanbul Maltepe’de sokak ortasında kurşunlatarak öldürttü. Cengiz Nurçin’den intikam almak isteyen Özbey ailesi PKK davasından hüküm giyerek hapis yatmış tetikçi ile anlaştı. Cengiz Nurçin’le yakın ilişki kuran tetikçiler, Ümraniye’de bir evde 29 Aralık 2009 tarihinde Nurçin ve adamı Nizam Polat’ı öldürdü. Cesetleri parçaladıktan sonra Dilovası’na atan sanıklar, cinayet ânını ve cesetlerin parçalanışını kameraya alarak, Nurçin ailesine gönderdi. Cesetlerin bulunmasından sonra soruşturmayı derinleştiren polis, Nurçin çetesine ulaştı. Bu arada Cengiz Nurçin ile Nizam Polat’ı öldüren ve öldürme emrini veren çoğu Özbey ailesinden olan 18 kişi yakalanarak tutuklandı.


Polis kıyafeti giyip adam kaçırdılar

Savcı Berk tarafından, öldürülen Nurçin’in suç örgütüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Cengiz Nurçin liderliğindeki çetenin 24 Ağustos 2008’de polis kıyafeti giyerek, Avcılar’da bir tavernayı basması ve Cansever K.’yı kaçırıp defalarca tecavüz etmesi de yer aldı. 102 sayfalık iddianameye göre sanıklardan Yusuf Kılıç olaydan önce Cansever K’nın. çalıştığı tavernaya müşteri olarak gittiği, Cansever K.’yı birkaç kez masasına davet ettiği belirtildi. Cansever K.’nın bu daveti kabul etmemesi üzerine Yusuf Kılıç’ın, “Sen benim masama gelmiyorsun, ancak bir gün gelir seni zorla masadan alarak gereğini yaparım” dediği öne sürüldü. Sanıkların, tecavüz izini ve delillerini yok etmek amacıyla banyoya sokarak yıkadıkları, Cansever K.’nın ‘Bekir’ olarak teşhis ettiği Abubekir Ağababa’nın, olaydan sonra eşi olduğunu iddia ettiği bir kadınla Cansever K’nın evine giderek şikayetinden vazgeçmesi için telkinde bulunduğu ifade edildi. Tecavüz mağduru Cansever K’nın yaşadığı olaydan sonra ruh sağlığının bozulduğuna dair Adli Tıp Kurumu’nca rapor verildiği belirtildi.


Barıştık dediği eşini öldürdü

İddianamede, anlatılan başka bir olayda çete liderinin akrabası olan sanıklardan Cihangir Nurçin’in kavga ettiği eşi Derya Nurçin ile barıştık izlenimi verdikten sonra başına dört el ateş ederek öldürdüğü, Cengiz Nurçin’in öldürülen Derya Nurçin‘in ailesini tehdit ederek şikâyetinden vazgeçmelerini sağladığı ileri sürüldü.Yine iddianamede anlatılan başka bir olayda, inşaattan atlayarak intihar eden, Zeki Özbey’in ağabeyi Enfit Özbey’in konuyu akrabaları olan Cengiz Nurçin’e anlatarak yardım istediği, Nurçin’in ve adamlarının da kan parası adı altında inşaat şirketinin ortaklarını ölümle tehdit ederek, bir milyon dolar istedikleri, ardından anlaşarak 500 bin dolar para aldıkları yer aldı.


Sana üç haberim var

Çete lideri Cengiz Nurçin’in, haraç almak için kaçırdığı kişilere ,”sana üç haberim var. Bunların ikisi iyi, biri kötü haber, önce hangisini söyleyeyim” diye soruyor. “Birinci haber seni kaçırdık, ikinci haber sana el koyduk, üçüncüsü bana para vermezsen seni öldüreceğim” dediği de yer aldı.
Cengiz Nurçin’in öldürülmesinden sonra kardeşi Yunus Nurçin’in örgütü toparlamak amacıyla faaliyete geçtiği belirtilerek tecavüz olayından tutuklanan sanıklardan Cesim Gelturan’ı cezaevinden çıkartarak örgütün başına getirmeye çalıştığı iddia edildi. Sekiz’i tutuklu 45 sanıklı çete iddianamesinde 17 eylem ayrıntılarıyla anlatıldı.İddianamede öldürülen Cengiz Nurçin’in ve adamlarının, uzaktan akrabası olan Nizamettin Ö.’yü kaçırarak alıkoydukları, ölümle tehdit ederek 50 bin TL istedikleri, parayı alabilmek amacıyla da çırılçıplak soyarak görüntülerini çektikleri iddianamede yer aldı.


Öldürenlerin davası ayrıldı

Cengiz Nurçin ve Nizam Polat’ın Nesim Özbey’in yakınları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Nurçin’in istediği haracı vermemesi üzerine, Nesim Özbey İstanbul Maltepe’de 4 Ekim 2009 yılında sokak ortasında öldürüldü. Nesim Özbey’in yakınları, cinayetten sorumlu tuttukları Cengiz Nurçin’i ve Nizam Polat’ı 21 Aralık 2009 tarihinde iki eski PKK’lının yardımıyla Ümraniye’de bir evde öldürdükleri iddia edildi. Cesetleri parçalayarak valizlere koyan sanıklar, Kocaeli Dilovası Tepecik Köyü sınırları içerisinde yol kenarına gömdüler. Köylülerin cesetleri bulmasından sonra, açılan soruşturmada Nurçin ile Polat’ın öldürülmesi olayına karıştıkları iddia edilen Özbey’in akrabalarının da aralarında bulunduğu 18 kişi yakalandı.Tutuklanan sanıkların, cinayetleri intikam almak amacıyla işledikleri tesbitine varan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, dosyayı görevsizlik vererek Ümraniye Başsavcılığı’na gönderdi.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cektiler, filme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sahnede üstünü parçaladılar Collettivo Haber Arşivi 0 24 Eylül 2008 11:09
Kur'an-ı Kerim'i parçaladılar.. Lee Haber Arşivi 3 04 Ocak 2008 19:16