IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Tunceli dağlarında terörist avı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/35318-tunceli-daglarinda-terorist-avi.html)

CariSma 02 Ağustos 2007 15:24

Tunceli dağlarında terörist avı
 
Tunceli’de 3 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı ve 6 PKK'lının ölü gele geçirildiği çatışmaların ardından bölgede 5 bin askerin katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ferit DEMİR'in haberi

Tunceli’nin Ovacık ve Hozat ilçelerinde 3 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı ve 6 PKK'lının ölü gele geçirildiği çatışmaların ardından bölgede 5 bin askerin katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı. Tunceli merkez, Ovacık, Hozat ve Çemişgezek dörtgenindeki operasyona helikopterler de havadan destek sağlıyor.
Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde dün gece Kinzir Ormanları bölgesinde Hozat 5’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli askerlere yönelik saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşle er İlhan Pekel yaralandı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı, saldırının ardından Hozat ve Ovacık ilçeleri kırsal kesiminde hava destekli eş zamanlı geniş çaplı bir operasyon başlattı. Ovacık’ın Mercan Dağları kesiminde dün gece bir grup PKK’lı teröristle sıcak temas sağlandı.
Güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte Jandarma Astsubay Üst Çavuş Fatih Çarman, jandarma komando erler Mehmet Kıl ve Murat Çökmez şehit olurken, 1 er de yaralandı. Çatışmada, 5 terörist ölü olarak geçirildi. Teröristlerin üzerinden 5 Kalaşnikof tüfek, çok miktarda patlayıcı ve mühimmat ele geçirilirken, teröristlerin eylem hazırlığında olduğu belirtildi. Sabah çatışma bölgesinde yapılan aramalarda 1 teröristin daha cesedi bulundu. Cesedin yanında 2 M-16 otomatik tüfeğin bulunması, terör örgütünün bu Amerikan yapımı silahları üst düzey sorumlularına verdiği dikkate alınarak ölen teröristin bölgede üst düzey sorumlulardan biri olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

HOZAT’TA MAYINLI TUZAK

PKK’lı teröristler Hozat İlçesi'nde ise Kinzir Ormanları'nda güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyondan kaçarken, araziye mayın döşedi. Ormanın iç kesimlerine kaçan teröristler, güvenlik güçlerinin geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayını patlattı.
Patlamada, Piyade Uzman Çavuş Engin Ciğerci, piyade erler Seyithan Yetkin, Halil Şener, Harun Çalık ve Volkan İncel yaralandı.
Yaralı askerler helikopterlerle Elazığ Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı.

5 BİN ASKERLE OPERASYON

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde PKK’lı teröristlere karşı Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’ndan yaklaşık 5 bin askerin katılımıyla Tunceli merkez, Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçeleri kırsal kesiminde hava destekli geniş bir operasyon başlatıldı.
Operasyona katılan Kobra tipi helikopterler teröristlerin kaçtığı dağlık arazi ve ormanlık alanlarda belirlenen hedefler bombalarken, bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Bölgede teröristlerle zaman zaman sıcak temas sağlandı ve çatışma çıktı.

ŞEHİTLERE TÖREN

Tunceli'de dün şehit olan 3 asker için bugün öğleden sonra Elazığ Askeri Hastanesi’nde tören düzenlendi.
Törenin ardından Şehit Jandarma Komando Astsubay Üstçavuş Fatih Çarman’ın cenazesi memleketi Konya’nın Doğanhisar İlçesi’ne, şehit erler Mehmet Kıl’ın cenazesi Osmaniye Düziçi, Murat Çökmez’in cenazesi ise Kastamonu’nun Tosya ilçelerine gönderildi.

MAYIN PATLADI 5 YARALI VAR

Tunceli’nin Hozat ilçesinde mayın patlaması sonucu 5 güvenlik görevlisi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Piyade Er Seyithan Yetkin, dün akşam, Hozat ilçesi kırsalında düzenlenen operasyon sırasında terör örgütü üyelerince döşenen mayının patlaması sonucu yaralandı. Patlamada, 4 güvenlik görevlisi de şarapnel parçalarıyla yaralandı.
Yaralı güvenlik görevlilerinin helikopter ile Elazığ’a gönderildiği ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Alovepoem 02 Ağustos 2007 17:03

Cevap: Tunceli dağlarında terörist avı
 
İnsallah bütün terorıstlerin kökü kurur:mad:


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net