IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2010, 12:29   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çukurbük Koyu'nda sahil tartışması




MUĞLA'nın Bodrum İlçesi, Gümüşlük Beldesi, Çukurbük Koyu'ndaki Gümsan Tatil Sitesi'nin sahili tel örgüyle çevirerek, denize girilmesine engel olması, çevredeki diğer site sakinlerininin tepkisini çekti. Bodrum- Gümüşlük Karayolu kenarında toplanan 200 kadar site sakini, bunun işgal olduğunu belirterek, tepkilerini dile getiren dövizler açıp, alkışlı protestoda bulundu. Gümsan Tatil Sitesi Yöneticisi Mehmet Alpaslan, sahili kullanmak için yıllık 22 bin TL ecrimisil ödediklerini belirterek, “İskele, mendirek, liman ve plaj düzenlemesi yaptık. Sahili kullanan ya parasını öder ya da tesislerimizden yararlanamaz” dedi



Gümsan Tatil Sitesi, Mal Müdürlüğü tarafından Gümüşlük Belediyesi'ne kiralanan Çukurbük Koyu'ndaki 1 kilometrelik sahil şeridinin kullanım hakkını üç yıl önce ecrimisil ödeyerek aldı. Sahile yıllık 22 bin TL ecrimisil ödeyen site yönetimi, iskele, mendirek, liman ve plaj düzenlemesi yaptı. Site yönetimi, sahile giden yolları da kapatıp, etrafını tel örgülerle çevirdi. Sitenin plaja giden kapısına ise çeşitli dillerde ‘Gümsan üyesi olmayan giremez’ yazılı bir tabela konuldu. Ancak, bu durum çevredeki Kardak Evleri, Ayyıldız Sitesi, Yeni Villa Kent, Karya Evleri, Moonlight Evleri, Eczacıbaşı Tatil Sitesi ve Mavi Rüya Tatil Sitesi sakinlerinin tepkisine neden oldu. Sitenin güvenlik görevlilerinin başka siteden olanların sahile inmelerine izin vermemesi üzerine zaman zaman karakolda biten tartışmalar yaşandı, davalar açıldı.

Üç yıldır sahili kullanamadıkları için mağdur olduğunu ileri süren çevredeki sitelerdeki yaklaşık 200 kişi, ellerinde ‘Kamuya Açık Yerler Kapatılamaz’, ‘Denizimi İstiyorum’ ve ‘Gümsan Krallığı’na Son’ yazılı dövizlerle Bodrum- Gümüşlük Karayolu kenarında eylem yaptı. Kadın ve çocukların da katıldığı eylemde, alkışlı protestoda bulunuldu.

Grup adına açıklama yapan Mavi Rüya Tatil Sitesi yöneticisi Birtan Asil (58), denize girebilmek için Gümsan Tatil Sitesi'ne ‘Sahil Kullanım Bedeli’ adı altında makbuz karşılığı, yıllık 250 ile 500 TL arasında para ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. Asil, “Bu alınan paralar yasa dışı. Para ödemeyen kesinlikle sahile giremiyor. Bir ay önce İzmir'de yaşayan engelli Yıldız Arslan o sahilden denize girdi. Ancak, sitenin güvenlikçileri, kadının denizden çıkmasına saatlerce izin vermedi. Arslan, jandarmaya şikayette bulunup, tatilini yarıda kesti. Geçtiğimiz yıl ise Danimarkalı mühendis Dubar Jean Claude Rierre (49) sahile alınmayınca, arbede çıktı. Tehdit ve hakarete uğradığı gerekçesiyle site yöneticisi Mehmet Alpaslan ve özel güvenlik görevlileri Özcan Toklu, Mehmet Ali Parlakışık ve Mehmet Özçelik hakkında 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açan Rierre, villasını satıp, ülkesine döndü. Bu yapılana işgal, sahil eşkiyalığı denir” diye konuştu.

Birtan Asil, sahilde denize giremediklerni ve buraya yapılan müştemilatın kaçak olduğunu ileri sürerek Belediye, Kaymakamlık ve Valiliğe defalarca dilekçe verdiklerini de belirtti. Asil, “Ancak değişen bir şey olmadı. Kaymakamlıktan gelen yazıda sahili kullanabileceğimiz yazsa da bu mümkün olmuyor” dedi. Asil, bu durumun düzelmemesi halinde eylemlerini arttırarak, devam edeceklerini de kaydetti. Açıklamanın ardından sahile inmek isteyen grup ile Gümsan Sitesi'nin yönetimi ve güvenlikçileri arasında tartışmalar yaşandı.

‘PARAYI VEREN SAHİLİ KULLANABİLİR’
Gümsan Tatil Sitesi Yöneticisi Mehmet Alpaslan, eylemcilerin iddialarının asılsız olduğunu ileri sürdü. Alpaslan, “Diğer site sakinleri sahilde yaptığımız düzenleme, iskele, şezlong ve duşlardan yararlanmak istiyor. Biz de bunlardan yararlanabilmeleri için kendi üyelerimiz gibi kullanım ücreti ödemelerini talep ediyoruz. Parayı ödeyen sahili kullanabiliyor. Aksi takdirde oradan denize girmeleri mümkün değil. İsteyen gelsin sahili kullanmadan denize girsin. Ayrıca, kapattığımız iddia edilen yollar, sitemizin tapulu alanı. Belediye, bu sıkıntıyı aşmak için başka imarlı yollar açtı. Ancak, fazla yürümeden sahile inmek için sitemizin yolunu kullanmak istiyorlar. Tapulu arazimizi kullandırmak zorunda değiliz. Zaten bu tartışmalarla ilgili açılan davalar da sürüyor. Biz sahili kullanmak için maddi katkıda bulunmayanları üyelerimizin parası ile yapılan sahil ve tesisten yararlandırmamakta kararlıyız” diyerek, kendilerini savundu.

‘TARTIŞMALAR YERSİZ’
Yaşanan tartışmaların yersiz olduğunu belirten Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire ise, “Sahili site yönetimine kiraladık. Site, ecrimisilin yüzde 70'ni bize, geri kalanını ise Mal Müdürlüğü'ne ödüyor. Bu nedenle, sahile koydukları şezlongları, duşları, tuvaleti kullandırmamaları normal. Ama devletin tasarrufu altındaki sahilden denize girişi yasaklamaları söz konusu olamaz. Böyle bir şey varsa bize belediyeye bildirsinler gerekli uyarıyı yapıp tedbirleri alalım. Bazı vatandaşlar ve site yöneticileri alınan meclis kararlarından habersiz olmaları nedeniyle tartışmalar yaşanıyor olabilir” diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çukurbük, koyunda, sahil, tartışması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Eski - Yeni" Tartışması, (Abes-Muktebes Tartışması), Sue Türk Dili ve Edebiyatı 0 07 Kasım 2011 12:17
Koyu Gri.. Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 05:53