IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2010, 12:39   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evine hırsız gireni tatile çıkartıyor




Evine hırsız gireni tatile çıkartıyor

Sigorta sektöründe müşteri memnuniyetinin ön plana çıkması şirketleri farklı açılımlara yönlendiriyor. 2008'de Türk sigorta sektörüne adım atan İsviçreli Zurich Sigorta, evine hırsız giren müşterilerini tatile gönderecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İki yıl önce TEB Sigorta'nın hisselerini satın alarak pazara giren Zurich Sigorta fiyatla değil, hizmetle farklılaşarak bireysel ve KOBİ müşteri segmentinde büyümeyi hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için 'Mutlu Müşteri Kulübü' kurduklarını belirten Zurich Sigorta Genel Müdürü Ertuğrul Bul, 'Bireylerin en temel ihtiyaçlarını karşılayan iki ürün konut ve kasko. Bu ürünlerden bir tanesine sahip olan eğer ikincisini alırsa mutlu müşteri kulübüne davet ediyoruz. İçinde birtakım etkinliklerimiz var. Bunlardan birisi de evine hırsız girdiğinde morali düzelsin diye tatile gönderiyoruz' dedi.
BİREYSEL VE KOBİ'YE DÖNDÜK
360 bin bireysel müşterileri bulunduğunu, 'Mutlu Müşteri Kulübü' üye sayısının ise yaklaşık bin kişiye ulaştığını dile getiren Bul, müşterilerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getirdi.
Zurich Sigorta Genel Müdürü Ertuğrul Bul ile hem şirketin büyüme planlarını hem de sektörün gündemindeki konuları konuştuk.
- Yılbaşından bu yana Zurich Sigorta olarak neler yaptınız?
2005 yılından beri sektörün en hızlı büyüyen şirketleri arasındayız. İlk 15 şirketi içindeyiz. Geçen sene sektör yüzde 4.7 büyürken, biz yüzde 16 ile 4 kat hızlı büyüdük. Ayrıca sektörün en karlı ikinci şirketiyiz. 2010 yılında krizin yavaş yavaş sona erme beklentisiyle birlikte stratejik bazı temel değişiklikler yaptık. Biraz daha bireysele ve KOBİ'ye döndük. İlk 6 aylık sonuçlara baktığımızda, ilk 10 şirket yüzde 8.48 büyürken, biz yüzde 13.8 oranında büyüdük. Sektör ise yüzde 11.53 büyüdü. Pazar payımız da arttı. Ama asıl güzel gelişmeler şirketin içerisinde oluyor. Bireysel poliçelerin büyümesi yüzde 51. Ticari poliçeleri büyümesi yüzde 10. Şirketin portföyü değişiyor.
- Neden strateji değişikliğine gittiniz?
Aslında sigorta sektörünün de geleceği orada. Sektöre baktığımızda niye yabancılar geliyor diye sorguladığınızda ticari ve büyük kurumsal firmalarda sigorta penatrasyonu yüzde 100. Şu anda ticari ve kurumsal müşterilerde yeni müşteri bulmakta zorlanıldığı için şirketler birbirlerinin müşterilerini çalmaya, fiyat rekabeti ile almaya çalışıyor. Pazarı bu şekilde geliştirmeye çalışıyorlar. Kişi başı 109 dolar olan prim üretimimiz Avrupa'nın 27 ülkesinde 800 dolar. Demek ki, 8 kat daha gidecek yolumuz var. Türkiye 3.7 KOBİ var. Biz de dedik ki, daha fazla rekabetin içinde fiyatlarla olup kar marjlarımızı düşürmek yerine asıl hacim bireysel ve kobide. Biz de bu alanlara yöneldik.
Fiyatla değil hizmetle rekabet
- Orta ve uzun vadeli planlarınız?
Portföy yapısını yüzde 70 bireysel ve KOBİ, yüzde 30 ticari ve kurumsal olacak şekilde geliştireceğiz. Bireye ve KOBİ'lere daha fazla ulaşmak için banka dağıtım kanalları ve finansal hizmet dağıtım kanallarını artıracağız. Yeni ürünlerle hizmette farklılaşmak istiyoruz. Bireyselde büyümenin en iyi yeri kasko. Kaskoda fiyat rekabeti yerine hizmette rekabet edeceğiz. Zurich HelpPoint merkezi açtık. Hedefimiz müşteriyi hasar anında servise göndermek yerine bütün hizmeti başından sonuna kadar vermek istiyoruz. İstanbul'da 3, Ankara'da 1, İzmir'de eylül ayında açılacak merkezle birlikte toplam 5 merkezimiz olacak. Şu anda müşteri memnuniyet oranımız yüzde 99.8.
Sigorta sektörü %12 büyüyecek
- Türkiye'de sigorta deyince neden hep akla kasko geliyor?
Dünyada 170 ülkede faaliyette bulunan bir grubun Türkiye uzantısıyız. Uluslararası bir şirket haline gelmeden önce birtakım özellikleri sanki Türkiye'ye has gibi düşünürdük ama değil. Türkiye'de konuşulan şey dünyada da konuşuluyor. Kasko ve trafik prim üretiminin yüzde 48'ini oluşturuyor. Bu dünyada da farklı değil. Hayat dışı branşların yüzde 50'sini oto sigortaları oluşturuyor. Yine başka bir şehir efsanesi 'Bizim kültürümüz farklı, teminatı ilahi güçlerden alıyoruz', hayır. Bununla ilgisi yok. Son 10 yıl içinde sektör ortalama yüzde 12'lik büyüme yakaladı. Bundan sonraki 10 yıl içinde yüzde 12'lik büyüme bekleniyor. Servet tabana yayıldıkça, gayri safi milli hasıla arttıkça, bireylerin korunma ihtiyacı arttıkça, bir evi bir arabası olanlar bunları nasıl korurum diye düşünmeye başladığı an sigorta devreye girer.
BES için iş planları hazır
- Bireysel emeklilik ve hayat şirketi kurmayı düşünüyor musunuz?
Bireysel emeklilik ve hayat şirketi kurmak için sağlıklı bir dağıtım kanalına ihtiyaç var. Bununla ilgili araştırmalarımıza devam ediyoruz. Dağıtım kanallarını tesis etmeden yapmayacağız. İş planlarımız hazır. Türkiye'ye giriş için Zurich Hayat da çok istekli.
HelpPoint ile kaskoda VIP hizmet veriyor
Bir tuşla iPhone fenere dönüşüyor
- Bir de mutlu müşteri kulübünüz var...
Dünyada neler yapılıyor diye baktığımızda mevcut müşteriye ikinci bir ürün satmak müşterinin o şirkette daha uzun kalmasını sağlıyor. Konut ve kasko poliçesinden birini alan ikincisini alırsa mutlu müşteri kulübüne davet ediyoruz. Birtakım etkinliklerimiz var. Evine hırsız giren müşteriyi morali düzelsin diye tatile gönderiyoruz. En son mobil sigortacılığı başlattık. İphone'u olan aplication olarak indirebilir. İçinde birtakım faydalı bilgiler var. Akşam eve gittiniz anahtarı bulamıyorsnuz. Aplication'daki bir tuşa basınca iPhone'unuz fener haline geliyor.
Köpeği kemik gözlüğü yedi, sigorta karşıladı
- Siz ne zaman ilk sigortanızı yaptırdınız?
İlk iş hayatına 1990 yılında sigortacılıkla başladım. Ziraat Bankası Bankacılık Sigortacılık Okulu mezunuyum. O zaman sektör patlayacak dediler. 2007 yılı yasal mevzuat tamamlanana kadar beklemek zorunda kaldık patlasın diye. Ama arada bankacılık yaptım. Ziraat Bankası ve Garanti Bankası'nda çalıştım. Toplam 20 yıllık çalışma hayatımın 12 yılı sigorta, 8 yılı bankada geçti. 1992 yılında ilk arabamı aldım ve ilk sigortamı yaptırdım. O zaman 1990 model Serçe almıştım. İlk poliçemi o zaman yaptırdım. Her çıkan üründen ilk önce ben alıyorum ki, ben nasıl hissedersem müşterim de öyle hissedecektir. Artısını eksisini göreyim diye.. 'Benim Ailem' poliçesi evcil hayvanların üçüncü şahıslara verdiği zararları da kapsar. Bir keresinde evimize gelen misafirin kemik gözlüğünü köpeğim yedi. Poliçe bunu karşıladı, çok hoşuma gitti. (Aksam)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkartıyor, evine, gireni, hırsız, tatile


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiller'in evine hırsız girdi AngeL Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2014 21:29
Öğrenci Evine Hırsız Girerse ;) Düş Komedi ve Mizah 0 08 Nisan 2011 01:44