IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2010, 13:33   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sanatçıya mahalle baskısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Referandumda “Evet” diyecek sanatçılar için “sanatçılıklarını sorgularım” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya büyük tepki: Sanatı siyasete karıştırmayın




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, referandumda “Evet” oyu kullanacaklarını açıklayan Sezen Aksu, Orhan Gencebay ve Orhan Pamuk gibi sanatçılara yönelik “Baskıya ‘Evet’ diyen sanatçı sanatçı olamaz. Sezen Aksu, Orhan Gencebay bunun farkında mı?” şeklindeki sözleri, tepkiyle karşılandı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, sanatçılara mahalle baskısı uygulandığını söylerken, Sezen Aksu, “Cevap vermeye bile gerek görmüyorum” dedi. Ünlü oyuncu Pelin Batu, “Kılıçdaroğlu’nun sanatı siyasete karıştırmasını doğru bulmuyorum” derken, Kılıçdaroğlu’ya “Aşkolsun” diyen tiyatrocu Kenan Işık ise yeni anayaysa ‘Evet’ diyecek olan sanatçılara “şizofrenik buyurgan bir tepkiyle linç girişiminin uygulandığını” söyledi.
Kılıçdaroğlu’nun sözlerini değerlendiren ünlü sanatçı Sezen Aksu, “Cevap vermeye bile gerek görmüyorum” dedi. Kılıçdaroğlu’ya bir diğer tepki ise Kenan Işık’tan geldi: “Aşk olsun Kılıçdaroğlu. Kendini sosyal demokrat olarak lanse etmiş bir partinin genel başkanı sanatçı kimliğini bu kadar hafife alıyorsa, hakikaten aşk olsun. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun bu cümlesi öncelikle bir dayatma içeriyor. Anayasaya ‘hayır’ oyu verecek olanlar sanatçı, ‘Evet’ oyu verecek olanlar sanatçı değil gibi ayrımcı, ötekileştiren bir yargı koyuyor ortaya. Merak ediyorum, Sayın Kılıçdaroğlu’ya göre sanat nedir, sanatçı kimdir?”


Işık: Acı çekiyoruz

Işık, yeni anayaysa “evet” diyecek olan sanatçılara “şizofrenik buyurgan bir tepkiyle linç girişiminin uygulandığını” söyledi. Siyasetçilere “Sanatı mevcut politik sorunlara alet edecek bir alan olarak görmeyin” uyarısında bulunan Işık, açıklamasına Oğuz Atay’ın “Tutunamayanlar” kitabından ‘Turgut’ adlı karakterin sözlerine atıfla Kılıçdaroğlu’ya seslendi: “Acı çekiyoruz Kılıçdaroğlu. Tanzimattan beri acı çekiyoruz.”


Batu: Saldırmak için her mecra kullanılıyor

Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki gösteren bir diğer isim ise ünlü oyuncu Pelin Batu oldu. Batu, “Saldırmak için her mecrayı kullanmak yanlış. İlk önce sanat nedir, sanatçı kimdir sorularının cevap verilmesi lazım. Benim pek çok arkadaşım 12 Eylül zihniyetine ve darbeciliğe karşı gelmek için yetmez ama ‘Evet’ diyecek. ‘Evet’ diyecek olmamız AK Parti’nin düşüncelerine sahip olduğumuz anlamına gelmez. Kılıçdaroğlu’nun sanatı siyasete karıştırmasını doğru bulmuyorum” dedi.


Günay: Darbecilere karşı olmak suç mu

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, bazı kesimlerin referandumda “Evet” diyecek kesimler üzerinde ciddi bir “mahalle baskısı” oluşturmaya çalıştığını belirterek, “Sanatçıların demokrasi ve özgürlüklerden yana tavır almaları, ülkenin sorunlarına karşı duyarlı olmaları; sosyal devleti, insan haklarını savunmaları, darbeci zihniyete karşı olmaları suç mudur? Sanatçı elbette ki topluma yol gösterecek” dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de şunları söyledi: “Eğer Kılıçdaroğlu sanatçıların muhalif olmasını istiyorsa, gerçek bir muhalifin ilk hedefinin, statükocu zihniyetin temsilcisi CHP olacağını da hesaba katmak zorundadır.”

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baskısı, mahalle, sanatçıya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mahalle baskısı Desmont Fenerbahçe 0 09 Şubat 2015 19:46