IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2010, 14:42   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gazete ilanıyla kurye oldular





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Muğla’nın Dalaman Havalimanı’nda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan yabancı uyruklu dört kişinin kendi ülkelerinde gazete ilanıyla bulundukları ortaya çıktı.




Bavullarında 29 kilo eroinle yakalanan üçü Litvanya uyruklu biri Letonyalı üç kurye, bu işin karşılığında adam başı bin avro almışlar.
Dalaman’dan Londra’ya giden uçağa binmek üzere yakalanan uyuşturucu kuryeleri ile ilgili bir açıklama yapan Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, gözaltına alınan üç Litvanya ve bir Letonya uyruklunun kurye olarak kullanıldığını belirterek, “Olayın uluslararası boyutu inceleniyor. Yürütülen soruşturma ve ifade işlemlerinde Letonya ve Litvanya’dan ülkemize ayrı ayrı giriş yapan kuryelerin birbirlerini hiç tanımadıkları tesbit edildi. Yakalanan eroinin kuryelere kimler tarafından verildiğini araştırıyoruz. Biz de olayın ardından Dalaman Havalimanı’ndaki kontrollerimizi en üst düzeye çıkardık’’ dedi.


Uluslararası bağlantıları araştırılıyor

Kurye olarak kullanılan dört kişinin ülkelerinde ekonomik sıkıntı yaşayan kişiler olduğunu dile getiren Ay, şunları söyledi: “Şahısların uluslararası bir suç örgütü tarafından kendi ülkelerindeki ekonomik sıkıntılarından faydalanarak kandırıldıklarını tesbit ettik. Dört kişi de ülkelerindeki yerel gazetelerdeki iş ilanlarından seçilmiş. İş karşılığında şahıslara bin avro önerilmiş. Yakalanan kuryelere para taşıyacakları söylenerek 1 eylülde farklı uçaklarla İngiltere ve Litvanya’dan İstanbul’a gönderilmişler. Zulalı bölmelere eroin maddesi yerleştirilmiş. Bu kişilere, valizlerin İstanbul’da verildiğini ve suç örgütü tarafından şahısların her birine çok sayıda GSM hattı temin edildiğini tesbit ettik. Yakalanan şahısların her biri ayrı ayrı talimatlandırılmış’’ dedi. Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade işlemleri tamamlanan Litvanya uyruklu V.P, Z.S. ve R.B. ile Letonya uyruklu R.A. adliyeye sevk edildi.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gazete, ilanıyla, kurye, oldular


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte gazete ilanıyla satılan 16 cami PassioN Haber Arşivi 1 26 Nisan 2012 23:32
Hırsıza Gazete ilanıyla Çagrı Hasan Genel Paylaşım 0 01 Haziran 2006 12:01