IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2010, 15:45   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türbana taviz veririz





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, başörtüsü sorununun toplumsal mutabakatla çözülebileceğini belirterek, “Uzlaşma sağlanırsa biz de taviz veririz” dedi




Referandumdan ‘Hayır’ çıkacağını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu. “Uzlaşma sağlandığında biz de görüşlerimizden taviz veririz” diyen Kılıçdaroğlu, çözümün toplumsal mutabakatla sağlanabileceğini belirtti.
Canlı yayında NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:


Referandum

Başbakan Erdoğan yüzde 55 ‘Evet’ çıkacağını söyledi, ben şahsen ‘Hayır’ çıkacağından umutluyum. Anadolu’yu sürekli geziyoruz, her tarafa gidiyoruz. ‘Evet’ çıkarsa AK Parti’nin getirdiği baskıyı toplum yaşayarak görecek.


Başörtüsü sorunu

Türban sorunu toplumsal mutabakatla çözülür. Her sorunda toplumsal uzlaşma sağlandığında biz de görüşlerimizden taviz veririz. Her sorunda toplumsal uzlaşma arayacağız, demokrasilerde dayatma yoktur.


Cumhurbaşkanlığı seçimi

Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül arasında bir çatışma çıkacak. Bu konu AK Parti içinde zemin kayması yaratacaktır. Benim görüşüm Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 yılda yapılmalı ve 2012 yılında seçim yapılmalı. Yeri ve zamanı gelince biz de adayımızı çıkarırız, Baykal neden olmasın?

BDP’nin özerklik kararı

BDP’nin özerklik isteğiyle Başbakan Erdoğan bir açıklama yapmadı, bekliyorum. Ülkeyi yöneten kişi şu anda Başbakan, açık bir talep var ve bu talep karşısında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın ne düşündüğünü bilmiyorum. Biz Türkiye’nin ayrışmasını değil, entegre olmasını istiyoruz.


Beş ay sonra aynı sahnedeler...

Kaset skandalının ardından en son 14 mayısta biraraya gelen CHP’nin eski ve yeni genel başkanları Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’daki referandum mitingine birlikte katıldılar. Kılıçdaroğlu, kendisinden önce platforma çıkan ve vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Baykal ile el ele tutuşarak, vatandaşları selamladı.
Selamlamanın ardından söz alan Baykal, “Bugün Antalya’ya sizlerin karşısına önümüzdeki halk oyunda kullanacağım oyun ne olduğunu, kendi ağzımla sizlere ifade etmek için geldim. Bütün Antalyalı hemşehrilerimizi halk oylamasında ‘Hayır” demeye davet etmek için geldim” dedi.
Antalya olarak bu konuda en güzel sınavı vereceğine inandığını dile getiren Baykal, “Sayın Genel Başkanımız aramızda, şimdi size bu konuda CHP’nin anlayışını bütün boyutları ile ortaya koyacak. Bu manzarayı sergileyerek, bu beraberliği ortaya koyarak CHP’nin tam bir birlik ve bütünlük içinde, tarihi sorumluluğunun bilincinde gerekeni yapmakta olduğunu, dosta düşmana göstermek istedik” diyerek, sözlerini tamamladı.


12 Eylüller uğursuzdur

Kılıçdaroğlu da şunları söyledi: “Buradan sesleniyorum bütün aydınlara, bütün sanatçılara, bütün işverenlere, bütün çiftçilere, alınteriyle çalışan bütün işçi kardeşlerimize sesleniyorum, bu Anayasa geçerse bir sabah aniden gözaltına alınabilirsiniz, aylarca içerde kalırsınız, savcıyı şikâyet edemezsiniz. Çünkü bu Anayasa ile Danıştaya başvuru hakkınız elinizden alınıyor. Onun için 12 Eylüller uğursuzdur, o, 12 Eylül de uğursuzdu, bu 12 Eylül de...”

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
taviz, türbana, veririz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD’ye misliyle karşılık veririz Seth Haber Arşivi 0 03 Ekim 2014 02:18