IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2010, 14:51   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karanlık seslere soruşturma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hatay Dörtyol’da dört polisin öldüğü PKK saldırısının ardından başlayan olaylar sırasında yaptığı telefon görüşmeleri internete düşen Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı hakkında soruşturma başlatıldı




Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde dört polisin yaşamını yitirdiği saldırının ardından başlayan olayları yönlendirdiğine ilişkin telefon görüşmeleri internete düşen Ülkü Ocakları İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı hakkında soruşturma başlatıldı. Ses kaydını ihbar kabul eden Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı, il merkezinde yaşayan Kaşıkçı’nın talimatla ifadesinin alınması için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazdı.
İç savaş görüntülerinin yaşandığı saldırılarda provokasyonun fitilini ateşlediği ortaya çıkan ve Jandarma tarafından serbest bırakılan Uzman Çavuş Ahmet Büyük’le ilgili soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.


Geri dönüşü yok yıkalım yakalım

Dört polisin yaşamını yitirdiği PKK saldırısının ardından başlayan ve Kürtlere yönelik lince dönüşen olayların üzerindeki sis perdesi iyice aralandı. Dailymotion adlı video paylaşım sitesine düşen ses kaydı, olayların organize bir provokasyon olduğunu açığa çıkardı. Kayıtta, Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı olduğu iddia edilen kişi, 26 Temmuz’da başlayan çatışmalar sırasında eylemcilere talimat yağdırmış: “Bu işin geri dönüşü yok. Kürtlerin kahveye yürüyeceksiniz. Fırsat elimize geçmişken yıkalım, yakalım.”


“Başkan”a rapor verdi

Ülkü Ocağı binasında bulunun Kaşıkçı, telefonla Dörtyol’daki bir kişiden olaylarla ilgili bilgi alıyor. Ardından, bu bilgileri “Başkanım” diye hitap ettiği biriyle paylaşıyor. Meydanda toplanan kalabalığın 300-400 kişilik üç ayrı gruptan oluştuğunu anlatan Lütfü Kaşıkçı, kahvehanenin yıkılmasını beklediklerini söylüyor: “Burası yıkılacak. Oturma eylemi yapacağız. Bekleyeceğiz, bugün burası yıkılacak. Belediye karşı değil, yani burayı niye yıkmıyorsun? Bunların oturduğu yer bu şeyin kahvenin yeri belediyenin değil mi reis? Belediyenin yeri ya başkanım ora. Sen yıkmayacaksan Bekir başkanı getirelim demişler. O yıksın.”


Çalışmalar var

Ülkü Ocağı Başkanı Kaşıkçı, ilçede toplanan kalabalığın durumunu anlatırken, “Ocaktayım başkanım. Halk öyle ki, şimdi camdan bağırayım ‘yetişin’ diye, bütün millet buraya dönecek. Fırsat da elimize geçmişken yıkalım, yakalım. Çalışmalar var başkanım” şeklinde ifadeler kullanıyor.
Bu konuşmanın ardından ilçeyi savaş alanına çeviren saldırganları arayan Lütfü Kaşıkçı, Kürtlerin kullandığı kahvehaneye saldırı talimatını veriyor: “Nerdesin, o alanda mı, kalabalık mı? Kürtlerin kahveye yürüyeceksiniz.”


Adım adım linç

PKK saldırısının ardından yayılan “PKK’lılar karakolda” dedikodusuyla ilçe emniyet müdürlüğü önünde toplanan kalabalık, şüphe üzerine gözaltına alınan Kürtleri linç etmeye kalktı. Polisin müdahalesi havaya açılan ateş sonucu dağılan grup ilçede yaşayan Kürtlerin ev ve işyerlerine yöneldi. Aralarında BDP ilçe binasının da bulunduğu çok sayıda yer yakıldı. Kalabalık saldırılarını ertesi gün de sürdürdü. Olayların durulmasının ardından tek tek ortaya çıkan bilgiler ortada bir provokasyon olduğunu açığa çıkardı.
Önce PKK’lıların saldırıda kullandığı aracın MHP’li Payas Belediyesi Meclis üyesi Bestami Kılınç’a ait olduğu anlaşıldı. Kılınç ifadesinde yaylaya giderken karşılaştığı PKK’lıların aracını gasp edip, kendisini rehin aldığını söyledi. Kılınç’ın bunun ardından yayla yolunda PKK’lılardan önce “sivil giyimli jandarma istihbarat elemanlarıyla karşılaşıp sohbet ettik”lerini söylediğini Taraf ortaya çıkardı. Kılınç daha sonra yaptığı çelişkili açıklamalarla kafaları iyice karıştırınca partisi “sus” emri verdi.
Jandarma ise Kılınç’ın Jandarma İstihbarat ile ilişkisini itiraf gibi bir açıklamayla yalanlamaya çalıştı. Açıklamada, Kılınç’ın Jandarma’ya muhbirlik yaptığı kabul edildi.


Provokatör uzman çavuş

Saldırıdan beş gün sonra ise ilçeyi savaş alanına çeviren olayları Bingöl’de görevli Uzman Çavuş Ahmet Büyük’ün kışkırttığı ortaya çıktı. Polis’in yakaladığı Uzman Çavuş Büyük, jandarmaya teslim edildikten sonra serbest kaldı.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
karanlık, seslere, soruşturma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
50 GB'lık Titanfall'ın 35 GB'ı Seslere ve Müziklere Ait RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 10 Mart 2014 02:42
Karanlık Çağ Kalemzede Felsefe 0 05 Nisan 2012 08:11
Karanlık Yoq`S Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 07 Temmuz 2007 20:28
Ay Karanlık Hasan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Haziran 2006 10:21