IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2010, 14:24   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bedelli için söz verdi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
BAŞBAKAN CNN Türk ve atv’deki canlı yayınlarda, Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı’nın karşı çıktığı bedelli askerlik uygulaması için yeşil ışık yaktı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyundaki beklentiye rağmen Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın karşı çıktığı bedelli askerlik konusunda sürpriz bir çıkış yaptı. Daha önce “ihtiyaç olması halinde değerlendirilir” ve “şu an gündemimizde yok” diyen Başbakan, CNN Türk ve Atv’deki ısrarlı sorular karşısında gülerek, “Hele bir evet çıksın” karşılığını verdi.


Mutabakat arayacağız

Başbakan Erdoğan, 2011 seçimlerinin ardından yapılması muhtemel yeni anayasa çalışmasında CHP, MHP ve BDP ile görüşmeler yapacaklarını belirtti. Yeni anayasa hazırlıkları için Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in inisiyatif alabileceğini belirten Erdoğan, Meclis Başkanı’nın çağrısıyla BDP dahil bütün partilerin içinde yer aldığı bir “uzlaşma kurulu”nun oluşmasını istediklerini ifade etti. Erdoğan, şunları söyledi: “73 milyonun ‘benim Anayasam’ dediği bir anayasa çıkaralım istiyoruz. Yeni dönemde bu tablo çok farklı olabilir. Mevcut hazırlıklarımız, birikimlerimiz var. Hemen seçimden sonra çalışmamızı yapacağız. Davetimizi yapıp kimler gelecekse hepsiyle bunu yapacağız. İstiyoruz ki 73 milyonun ‘benim anayasam’ dediği bir anayasa çıkaralım. Buna akademisyenleri, medyayı, sivil toplum örgütlerini, parlamento dışı kalan partileri davet edelim ve bir konsensüs oluşsun.”


Bedelli askerlik

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, “Almanya, İngiltere ordularında küçülmeye gidiyor. Bizde hâlâ 20 yaşındaki gençler askere gidiyor. İş güç sahibi 30 yaşındaki adamlar para vereyim gitmeyeyim diyor ancak bunu da kabul etmiyorlar. Hâlâ Savunma Bakanı Genelkurmay Başkanı’nın arkasında duruyor. Ne zaman çözeceksiniz bu sorunu?” deyince Erdoğan’ın cevabı ilginçti. Erdoğan gülerek, “Hele bir evet çıksın” diye cevap verdi.


Ahmet Kaya’ya ağladı

Atv’deki programda, Erdoğan’ın ve sanatçı Ahmet Kaya’nın biraraya geldiği Cumhuriyetin 75. yıl dönümünde İstanbul’da düzenlenen bir etkinliğe ait görüntülere yer verildi. Kaya’nın “Şafak Türküsü’’ adlı eserini seslendirdiği görüntüleri izlediği sırada gözyaşlarını tutamayan Erdoğan, “Sağ olsun orada da bizi yalnız bırakmadı’’ dedi. “Sizi bu kadar duygulandıran, gözyaşlarınıza engel olamadığınız nokta nedir burada? Dönüp baktığınızda ne hissediyorsunuz?’’ sorusuna Erdoğan, su yanıtı verdi: “Bir defa burada beni bir kenara koyalım, ben yok. Burada biz var çünkü ben merhum Ahmet Kaya’da o bizi gördüm. Ahmet Kaya, şahsımın dünya görüşünü bilen, tanıyan bir insandır. O, şiir okuduğu için özgürlüğü elinden alınan bir belediye başkanı için kalktı, oraya geldi. Türkiye bu kadar büyük bedeller ödememeliydi. Ama ne yazık ki Türkiye’ye bu bedelleri ödettiler.”


Köşk’ün yetkileri fazla

Cumhurbaşkanlığının yetkileriyle ilgili soru üzerine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün göreve geldikten sonra cumhurbaşkanlığının mevcut yetkilerinin fazla olduğu noktasında açıklamaları olduğunu anımsatarak, AKP’nin düşüncesinin de bu yönde olduğunu bildirdi.


YÖK sistemini kaldıralım

Erdoğan, yeni anayasada YÖK ile ilgili düzenlemelere de yer verebileceklerini belirterek, “Sayın Baykal ile görüşmem olmuştu. ‘YÖK meselesi rejim meselesidir’ demişti. Onlar zannettiler ki hep böyle gidecek. Gitmeyince şimdi ‘gelin hemen YÖK’ü değiştirelim’ demeye başladılar’’ dedi. Kendisinin de YÖK’ün mevcut sisteminin değiştirilmesinden yana olduğunu ifade eden Erdoğan, “Niçin üniversiteler kendi öğrenci alımlarını yapmasın? Kaldıralım bu sistemi” diye konuştu.


Küresel sermaye tereddüt eder

“Referandumdan ‘Hayır’ çıkması halinde, yabancı sermaye girişinde tereddütler uyanacağı” sözlerinin anımsatılması üzerine de Erdoğan şöyle konuştu: “Küresel sermaye, gideceği ülkede istikrar, güven arar. Küresel sermaye Türkiye’ye öyle kilitlendi ki bu 26 maddelik paket, geleceğe yönelik sıçrama olarak görülüyor. AKP hakkındaki kapatma davasından dolayı, ‘yüzde 65 oy almış siyasi partinin iktidar olduğu bir ülkede böyle şeyler oluyorsa her an her şey olabilir’ dediler. Siz, bir sermayedar olsanız, böyle bir tablo içerisinde ciddi yatırımlara girebilir misiniz. Ben giremem, yarını mı görmem lazım. ‘Evet’ küresel sermayenin Türkiye’ye gelişinde yeni bir süreci başlatacak. Hayır çıkarsa da saygı duyarız, ama ülkem için hakikaten zorlukların olduğunu ifade etmeliyiz. ‘Hayırcılar vatan haini” demem mümkün değil.”

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bedelli, için, söz, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devlet Bahçeli bedelli askerliğe destek verdi Seth Haber Arşivi 1 18 Kasım 2014 12:19
Bedelli askerlik için 'son kez' açıklaması Seth Haber Arşivi 0 16 Ekim 2014 11:29
Bedelli askerlik için flaş açıklama MasteR06 Haber Arşivi 0 05 Mart 2014 22:00
Bedelli askerlik için 3 seçenek PassioN Haber Arşivi 0 13 Kasım 2011 20:23
Arınç bedelli için tarih verdi Feronia Haber Arşivi 0 19 Ekim 2010 13:29