IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2010, 14:47   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkanlık AKP’nin gündeminde değil





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AKP MYK toplantısı öncesi açıkladı:




Anayasa değişikliğine ilişkin paketin referandumda kabul edilmesinin ardından dün toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu, referandum sonuçlarını ve yeni anayasa hazırlıklarını masaya yatırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği toplantı öncesi konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, başkanlık sistemine ilişkin sorulara “Ne bugünkü MYK’da, ne de başka bir yerde somut olarak Türkiye başkanlık sistemine geçer diye bir tartışma yapılmayacak” dedi.


Panik havası yaratılıyor

Gazetecilerin sorularına yanıt veren Çelik, şunları söyledi: “Başkanlık sistemiyle ilgili tartışma Türkiye’de sürekli olarak bir panik havası içinde yapılıyor. Rahmetli (Turgut) Özal zamanında da bu konu konuşuldu. Buradaki sorun şu; Sayın Başbakan’ın da altını çizmek istediği şey, -bakın Türkiye yüzde 10’luk bir büyüme yakaladı- ‘Ülkeyi nasıl daha verimli hale getiririz. Daha iyi nasıl yönetiriz’ diye bu tartışmaların devam etmesi lazım. Bazıları şu andaki sistemdeki tıkanıklıklardan bahsediyor, ‘daha verimli yönetim nasıl olabilir’ diye konuşuyor.


MYK’da tartışılmayacak

Sabahleyin televizyonlar baktım, sanki dün Bakanlar Kurulu’nda, bugün MYK’da somut olarak veya kısa vade içerisinde, somut olarak başkanlık sistemine nasıl geçilir, nasıl yapılır diye bir tartışma varmış gibi birtakım yorumlar yapılıyor. Böyle bir somut gündem yok. Başkanlık sistemiyle ilgili somut gündem yok. Bu, Sayın Başbakan’ın bir televizyon programında, sistemin daha verimli işlemesiyle ilgili bir kanaatini belirtmesi üzerine ortaya çıktı. Ne bugünkü MYK’da ne de başka bir yerde somut olarak Türkiye başkanlık sistemine geçer diye bir tartışma yapılmayacak.”


Rejimle ilgili bir problem yok

Bu tartışmaların, Türkiye’deki siyasi düşünceyi, siyasi algılamayı geliştirdiğini belirten Ömer Çelik, “Ama maalesef Türkiye’de sistemle ilgili tartışma yaptığınızda belli çevreler bunu rejim sorununa dönüştürmeye çalışıyor. Türkiye’nin rejimiyle ilgili bir problemi yoktur. Ama sistem konusundaki tartışma bugün de sürer, yarın da sürer, öbür gün de sürer. Başkanlık sistemi, ‘ben hadi başkanlık sistemine geçiriyorum’ deyip de, birden bire geçebileceğiniz bir şey değil. Son derece karmaşık işleyen ve başka mekanizmalar gerektiren süreçtir. Partinin, hükümetin gündeminde dün ve bugün Başkanlık sistemi tartışılacakmış gibi bir hava yaratılıyor. Böyle bir somut gündem yok” dedi.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akp’nin, akp’nin, başkanlık, değil, gündeminde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Habur’da PKK’yı kahraman gibi karşılatan sen değil misin? Noyan Makaleler 0 07 Mayıs 2011 08:41
Yiğit Bulut \ Operasyon CHP’ye değil, AK Parti’ye yapılıyor! Pentagram Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 30 Mayıs 2010 16:49
Ergenekon’un ne olduğu belli değil ki Dilara Haber Arşivi 1 19 Eylül 2008 01:07
‘Babamdı, şimdi değil’ Angel Haber Arşivi 0 16 Eylül 2008 10:32