IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Almanlar ayrımcılığın babasını yaptı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/356279-almanlar-ayrimciligin-babasini-yapti.html)

Lucifer 23 Eylül 2010 11:36

Almanlar ayrımcılığın babasını yaptı
 
Almanya'nın Köln şehrindeki Goterning İlkokulu'nun, yeni eğitim döneminde kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerinin etnik kökenlerine göre ayırdığı iddia edildi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, göçmen kökenliler ile Alman öğrencilerin farklı sınıflara konulması veliler tarafından da tepkiyle karşılandı.

Okul müdiresi Silke Schröder–Wohlert, Alman medyasına Türk bir veli tarafından taşınan bu haberi "bir yanlış anlama" olarak değerlendirdi ve çocukların milliyetlerine göre bir ayrıştırmanın söz konusu olmadığını söyledi.

İlkokula yeni kayıt yaptıran çocukların sayısı 33. Bunlardan 11’i Alman. Bu Alman öğrencilerin tümü aynı sınıfta bulunuyor.

Sınıflar oluşturulurken etnik köken gibi hususların göz önünde bulundurulmadığını belirten Müdire Schröder-Wohlert, sınıflandırmanın tüzük gereğince yapıldığını ifade etti. Bu kıstaslar arasında okula gidiş yolu, erkek-kız dengesi, Alman-göçmen öğrenci dengesi ve kardeş öğrenciler var.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net