IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2010, 18:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Türk'ten PKK'ya önemli çağrı




Demokratik Toplum Kongresi, eş başkanı ve kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk PKK’nın eylemsizlik kararı ve son yaşananlarla ilgili konuştu.

Süreci NTV canlı yayınında değerlendiren Türk, PKK'ya da önemli bir çağrıda bulunuyor: "Provokasyonların olmaması için örgütün silahlarını Türkiye dışına çıkarmasında yarar var"

Türk canlı yayında şu mesajları verdi:

“30 yıldan fazla bu köyde bulunduğumuz aile ve bu aşiret ile bir kırgınlığımız vardı, sorunlar vardı. Bunun barışla sonuçlanması çok önemli. Umut ediyoruz ki; bu kan davaları, olumsuzluklar ortadan kalkar. Ama en büyük umut, hedef ve dileğimiz Türkiye barışını sağlamaya yönelik bir çabanın, çalışmanın ortaya çıkmalıdır.
BARIŞI KOLAYLAŞTIRMAK ELİMİZDE

Barışın ne kadar zor olduğunu biliriz. Barış ne zaman gündeme gelirse birilerinin engellemeye yönelik çalışmanını içinde olduğunu görüyoruz. Barış çok kırılgandır. Her şeyden önce cesur olmak ve nelerin yapılacağı konusunda bir yol haritası ortaya koymak gerekiyor. Bir halkın özgürlüğünün sağlanması konusunda adımlar atarsanız barışı gerçekleştirmek zor olmaz, kolaylaşır.
KOMŞU ÜLKELER DE DESTEK VERMELİ

Kürt meselesi bir Türkiye meselesi, aynı zamanda bir Ortadoğu meselesidir.
Komşu ülkelerin de barış süreci için destek oluşturması gerekiyor. Önemli olan iç dinamiklerle çözmektir.
KÜRTLERİN TALEBİ GÖZ ÖNÜNE ALINMALI

Eğer güven verici bir ortam oluşturulursa inanıyorum ki.. Herkesin ‘yeter’ dediği bir noktadayız. Demokratik reflekslerin artık devreye girmesi gerekiyor. Barış tek taraflı olmaz. İki tarafında barış için yol haritasını önüne koyması lazım. Bu uzlaşı ve diyalog ortamı için çaba gösterilmesi gerekiyor. Kürtlerin talebi nedir bunu görmezden gelerek barışı oluşturamazsınız. Türkiye halkının hassasiyetini göz onunda tutmak gerekiyor. Dengeli, ikna edici adımların atılması gerekiyor. Barış kelimesinden insanlar heyecan ve coşkuya kapılıyorlar.
İNKAR SİYASETİYLE SORUN ÇÖZÜLMEZ

Türkiye’de 30 yıldan beri yaşanan süreç, uygulanan politakaların sorunu çözmeyeceği artık görülmeye başlandı. Hatta devlet bile görmeye başladı. İnkar siyasetiyle, zor kullanarak, susturarak çözülemeyeceğini görüyoruz. Umut ediyoruz ki, eylemsizlik süreci devam eder.
SİLAHLAR TAMAMEN GÜNDEMDEN KALKMALI

Bu konuda hükümetin de devletin de güven vermesi lazım. Devletin de barış için hazır olduğunu ortaya koyacak bir duruşu sergilemesi lazımdır. Elbette bizim amacımız silahların tamamen gündemden kalktığı bir sürecin evrilmesidir, biz bunun beklentisindeyiz. Bu konuda doğru politikalar ortaya koymazsak, halkın hak ve özgürlüklerini esas alacak mantığı ortaya koymazsak korkarım ki yine aynı şey olur.
SİLAHLAR TÜRKİYE DIŞINA ÇEKİLMELİ

Provaksyonların olmaması için örgütün bu barış sürecine zemin hazırlaması açısından silahlarını Türkiye’nin dışına çekmesinde yarar var. Silahlı güçler karşılıklı olursa her zaman provokasyon gelişebilir. Güven verici bir süreç oluşursa böyle bir sürecin gündeme gelebileceğini düşünüyorum.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ahmet, çağrı, önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a önemli çağrı!.. ' Cappy Haber Arşivi 0 15 Şubat 2015 17:11
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar AngeL Haber Arşivi 0 14 Ocak 2015 13:32
IPI'dan Türk gazeteciler için Suriye'ye çağrı N999 Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 18:21