IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2010, 18:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte şeytanı bile şaşırtacak soygun




İstanbul’da üzerinde şoförün cep telefonu yazan kamyonları takip ederek, sözde malların gittiği firma yetkilisi gibi arayıp kamyonu kendi istedikleri depoya yöneltip soyan, 1'i kadın 14 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların bir yıl içinde bu yöntemi kullanarak yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yaptıkları öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 4 ay süren telefon dinlemesinin ardından, önceki sabaha karşı eş zamanlı olarak 17 adrese baskın yaptı. Baskınlarda dolandırıcılık çetesinin lideri M.D.T.'nın da (40) aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte piyasa değeri yaklaşık 60 bin lira olan bir kamyon iplik, 7 bin 200 Euro, 12 bin 900 dolar para ele geçirildi. Baskın yapılan evlerde yapılan aramada nakliye firması isimleri, telefon numaraları ve adresleri ile buralarda çalışan şoförlerin isim ve cep telefonlarından oluşan 7 sayfalık dokümanda ele geçirildi.

ÇETE ELEMANLARI YOLLARDA AVDA
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada zanlıların izledikleri yöntemde ortaya çıkarıldı. 3-4 kişilik gruplar halinde otomobillerle şehirlerarası yollarda dolaşan çete elemanlarının mola yerlerinde üzerinde şoförün cep telefonu bulunan kamyonların sürücüleri ile dostluk kurarak taşıdıkları mallı öğrendikleri belirtildi. Daha sonra kamyonun hareket etmesinin ardından cep telefonu ile arayarak kendilerini malın gideceği firmanın yetkilisi gibi tanıtan dolandırıcıların şoföre, "Telefonunuzu nakliye firmasından aldık. Siz yoldayken taşıdığınız malı sattık. Gideceği adres değişti. Lütfen şimdi vereceğimiz adrese malı teslim edin" dedikleri öğrenildi. Daha sonra kendi verdikleri adrese gidip bekleyen zanlıların gelen kamyondaki malları boşalttıkları, kamyoncunun ayrılmasının ardından başka bir kamyona yükleyerek çaldıkları öğrenildi.
3 MİLYONLUK VURGUN
Dolandırıcılıkların gerçek alıcıların şoförü arayarak malları sormasıyla ortaya çıktığı belirtildi. Polis şu ana kadar yaptığı soruşturmada aralarında büyük gıda firmalarının da bulunduğu onlarca şirketin malının çalındığını, zanlıların 3 milyon liranın üzerinde vurgun yaptıklarını tespit etti.

Yakalanan şüphelilerin sorgularının sürdüğü belirtildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bile, soygun, İşte, şeytanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Toz Şeytanı Liaaa Genel Coğrafya 0 16 Nisan 2012 11:15
Bu havalimanı şaşırtacak.. Kacak Haber Arşivi 0 05 Kasım 2011 20:07
Köylünün aklı şeytanı bile şaşırtır Lucifer Haber Arşivi 1 09 Haziran 2010 10:25
Zehir tacirleri şeytanı bile şaşırttı! Lucifer Haber Arşivi 0 08 Mart 2010 19:28